Osmanlispor – Olympiakos 0:3 (kon.) | Besiktas – Beer Ševa 2:1 (kon.) | AS Řím – Villarreal 0:1 (kon.)
Zenit – Anderlecht 3:1 (kon.) | Ajax – Legia 1:0 (kon.) | APOEL – Ath. Bilbao 2:0 (kon.)
Lyon – Alkmaar 7:1 (kon.) | Fiorentina – Mönchengladbach 2:4 (kon.) | Sparta – Rostov 1:1 (kon.)
Tottenham – Gent 2:2 (kon.) | Šachtar – Celta Vigo 0:2 (po pr.) | Kodaň – Ludogorec 0:0 (kon.)
Genk – Astra Giurgiu 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:1 (0:1)
FK Rostov
Čtvrtek 23.02.2017, 21:05 • Generali Arena • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta letošní cestu Evropskou ligou zakončila remízou 1:1 s Rostovem, se loučí Tomáš Kohlmann a u dalších fotbalových přenosů se těším na přečtenou. (23:07:45)
     
    STATISTIKY:

    Střely celkem: 10 – 4
    Střely na bránu: 3 – 2
    Střely mimo: 3 – 3
    Zablokované střely: 4 – 1

    Držení míče: 65% – 35%
    Přihrávky: 439/516 (85%) – 219/295 (74%)
    Rohové kopy: 2 – 1
    Ofsajdy: 3 – 1

    Fauly: 17 – 20
    Žluté karty: 3 – 3
    Červené karty: 1 – 0
     
    Sparťané do utkání vyběhli s několika méně či více vynucenými změnami v sestavě oproti zápasu v Rostově, začali jej však podobně špatně, když již ve třinácté minutě se po velmi pohledné souhře hostujících útočníků střelecky prosadil Dimitrij Poloz.

    To byla po hříchu vůbec jediná vážnější příležitost Rostova v celém utkání a ve zbytku zápasu už měli sparťané výraznou územní převahu, kterou však dlouho využít nedokázali a po hodině hry také přišli o vyloučeného Costu. V závěru zápasu se po povedené individuální akci Vjačeslava Karavajeva ale mohli radovat také fotbalisté v rudém, ruský obránce se tak trefil do sítě svých krajanů a uzavřel skóre na 1:1.
     
    Sparťané v odvetném utkání prvního vyřazovacího kola Evropské ligy remizovali s Rostovem 1:1, což po vysoké prohře 0:4 z prvního zápasu znamená konečnou pro posledního zástupce české kopané v letošním pohárovém ročníku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V nastaveném čase se utkání pouze dohrává a není pochyb o tom, že vítěze tento zápas mít nebude, celý dvojzápas ale ovládnou fotbalisté ruského týmu.
     
    90+1
    Také k druhému poločasu rozhodčí Göçek přidává dvě dodatečné minuty.
     
    90
    Juliš šikovně vybojoval míč na útočné polovině, poté si poněkud strastiplně vyměnil balón se Šuralem, mezi třemi protihráči už ale do volného prostoru na levém křídle nepronikl.
     
    88
    Právě Timofej Kalačev poté centroval do pokutového území, ovšem míč přeletěl všechny fotbalisty před Koubkem a doskákal až za protější postranní čáru. Tam okamžitě vrací míč zpět do hry Karavajev.
     
    87
    Matěj Hybš u postranní čáry přistrčil Kalačeva, hosté se zase po čase podívají s míčem na sparťanskou polovinu.
     
    86
    Centr hrdiny nedělního ligového zápasu s Bohemians před brankou Miha Mevlja nadrazil vysoko do vzduchu a pro míč si přesvědčivě doběhl brankář Medveděv.
     
    86
    Sparťané nadále i v oslabení dobývají hostující pokutové území a vybojovali rohový kop, k praporku okamžitě přiběhl Aleš Čermák.
    84. Vjačeslav KARAVAJEV - 1:1
     
    84
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se také dočkali vstřelené branky! Šural v obležení několika hráčů posunul míč do křídla VJAČESLAVU KARAVAJEVOVI, jenž se povedeným průnikem probil mezi protihráči do zakončení a poté parádní ranou do vzdálenějšího horního rohu rostovské branky přivolal trochu radosti do tváří sparťanských fanoušků.
     
    83
    Rostov po změně stran ještě vůbec nevystřelil, to však jejich trenéra Daniliantse trápit nebude, jelikož v defenzivě hosté zahustili prostor před vlastním pokutovým územím a snaží se už zápas pouze dohrát za současného stavu.
     
    81
    Do závěrečné desetiminutovky sparťané vstupují dalším útočným snažením, avšak proti kompaktní defenzivě Rostova se oslabení Pražané prosazují jen velmi těžce.
     
    80
    Sparťané disponovali další standardní situaci, ovšem Karavajevovi centr tentokrát absolutně nevyšel a pro odražený míč se brankář Koubek rozběhl až takřka ke středové čáře.
     
    79
    Azmoun si to po zisku míče zpříma namířil mezi čtyři sparťanské zadáky, ovšem bez sebemenší naděje na úspěch, jelikož byl v tomto útočném snažení zcela osamocen.
     
    78
    I v deseti sparťané ovládají dění na hřišti alespoň z územního hlediska a držení míče, přesto výrazně spokojenější budou soupeři.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 84. Karavajev (Josef Šural) – 13. Poloz (Bucharov)

    Karty:   36. Nhamoinesu (SPA), 71. Josef Šural (SPA) – 24. Bucharov (RTV), 51. Kalačev (RTV), 77. Jerochin (RTV)   67. Nhamoinesu (SPA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:20.
    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch (46. Havelka), Michal Kadlec, Nhamoinesu – Sáček, Čermák, Mario Holek (C), Albiach (70. Hybš) – Juliš, Pulkrab (40. Josef Šural).
    Náhradníci: Bičík – Havelka, Hybš, Lafata, Josef Šural, Vácha, Vatajelu.

    FK Rostov: Medveděv – Kalačev, M. Mevlja, Navas, Granat (70. Terentěv), Kudrjašov – Noboa, Jerochin, Gaţcan (C) (46. Prepeliţă) – Bucharov (46. Azmoun), Poloz.
    Náhradníci: Gošev – Bajramjan, Děvič, Doumbia, Prepeliţă, Terentěv, Azmoun.

    Rozhodčí: Göçek – Eyisoy, Yilmaz (vš. Turecko)

    Diváci: 13 413
    16.02.2017
    Rostov - Sparta 4:0

    Branky: 15. M. Mevlja, 38. Poloz (Kalačev), 40. Noboa, 68. Azmoun (Poloz)

    Karty:   20. Konaté (SPA), 35. Dočkal (SPA)   32. Konaté (SPA)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:12.
    bahis siteleri