Manchester Utd. – Southampton 3:2 (kon.)
konec
Manchester United
3:2 (2:1)
Southampton FC
Neděle 26.02.2017, 17:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglický Ligový pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešní strhující finálovou bitvu na Wembley Stadium sledovalo 85 264 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:44:16)

     
    Na Wembley Stadium momentálně probíhá slavnostní ceremoniál vítězů Anglického Ligového poháru, jejichž kapitán, Wayne Rooney, který do dnešního finále nakonec nezasáhl, za pár okamžiků zdvihne nad hlavu trofej pro šampiony.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:13.
     
    Je dobojováno, dech beroucí finále Anglického Ligového poháru, které se divákům muselo opravdu líbit, šťastněji končí pro fotbalisty Manchesteru United! Ti totiž zvítězili poměrem 3:2 a pod taktovkou Josého Mourinha tak získávají už druhou trofej. Budu se opakovat, ale opravdu jsme sledovali parádní fotbalovou podívanou, které skutečně nescházelo absolutně nic. Moment, o němž se bude asi hodně mluvit, se udál už ve dvanácté minutě, kdy pomezní sudí pro neexistující ofsajd Southamptonu upřel zcela regulérní branku. Nedlouho nato se Manchester ujal vedení, když se z přímého kopu náramně trefil Zlatan Ibrahimović. Aktivita ale i nadále byla na straně Svatých, kteří si vypracovali další dvě slibné možnosti, Rudé ďábly ale držel de Gea. V osmatřicáté minutě vedení United zdvojnásobil Jesse Lingard, Puelově družině se ale krátce před odchodem do šaten podařilo vykřesat jiskřičku naděje, když se o snížení postaral Manolo Gabbiadini!

    Také druhá půle nabídla strhující představení. O poznání lépe do ní nastoupil Southampton, už v osmačtyřicáté minutě z otočky vyrovnal Manolo Gabbiadini, jenž se ve svém nové působišti zatím prezentuje jako nekompromisní zakončovatel. Obrat mohl být dokonán ve čtyřiašedesáté minutě, Oriol Romeu ale hlavou orazítkoval pouze tyče de Geovy svatyně. Závěr utkání se odehrál v úžasném tempu, nejprve velkou šanci spálil Lingard, The Saints také měli spoustu šancí na vstřelení rozhodujícího gólu, který nakonec padl v sedmaosmdesáté minutě. Do role zachránce Mourinhova výběru se opět pasoval Zlatan Ibrahimović, který si naskočil na Herrerův centr a hlavou překonal marně se natahujícího Forstera. Prvenství tak slaví Rudí ďáblové, ovšem nutno poznamenat, že Southampton byl dnes lepším celkem a za svůj výkon, i když nebyl vítězný, se ale vůbec nemusí stydět.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4.
     
    90+4
    Puelovi svěřenci rozjeli zřejmě poslední akci tohoto mače. Cédric poslal do šestnáctky centrovaný balon, který Boufal sklepl pro Nathana Redmonda. Anglický šikula vypálil z první, do jeho rány ale obětavě padl Marouane Fellaini.
     
    90+3
    Po Pogbově nepřesném pasu pro Rashforda Svatí fofrem otočili hru a vrhli se směrem vpřed. Sofiane Boufal podnikl několikametrový sprint, poté zvedl hlavu a zkusil přenést míč k Rodriguezovi, jeho záměr ale přečetl dobře postavený Rojo.
     
    90+2
    Zlatan Ibrahimović do rozhozené a už poměrně liduprázdné obranné řady soupeře vyslal Antonio Valenciu, tomu ale nevyšel první kontakt s míčem, který mu smolně odskočil až za postranní čáru.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit ještě čtyři minuty. Co nám závěr dnešního strhujícího mače nabídne?
     
    90
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Davis, přichází Rodriguez.
     
    90
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Martial, přichází Fellaini.
     
    89
    Hráči i fanoušci Southamptonu jsou pochopitelně v šoku, vzhledem k jejich výkonu je to pro ně opravdu hodně kruté. Ještě ale není konec. Dočkáme se dalšího vyrovnání?
    87. Ibrahimović (MAN) - 3:2
     
    87
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Svatí se ještě pár vteřinek drželi na útočné polovině a zle zatápěli svému soupeři, poté se ale nestačili vrátit do defenzivy a dost možná inkasovali rozhodující gól tohoto finále! Rychlá protiakce byla zpomalena a změnila se v dlouhé obléhání, na jehož konci Herrera po krásném centru poslal balon přesně na hlavu ZLATANA IBRAHIMOVIĆE a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil!
     
    87
    No vida, třetí gól v podání The Saints nebyl ale vůbec daleko! Bertrand oslovil Longa, na jehož přízemní nabídku si u zadní tyče sbíhal Ward-Prowse, před poloprázdnou svatyní na míč ale o kousíček nedosáhl.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Ibrahimović, 38. Lingard, 87. Ibrahimović – 45+1. Gabbiadini, 48. Gabbiadini

    Karty:   24. Herrera (MAN), 41. Lingard (MAN) – 18. Romeu (SOT), 41. Stephens (SOT), 56. Redmond (SOT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:13.
    Manchester United: de Gea – Valencia, Bailly, Smalling (C), Rojo – Herrera, Pogba – Lingard (78. Rashford), Mata (46. Carrick), Martial (90. Fellaini) – Ibrahimović
    Náhradníci: Romero – Blind, Young, Carrick, Fellaini, Rooney, Rashford

    Southampton FC: Forster – Cédric, Jošida, Stephens, Bertrand – Romeu, Davis (C) (90. Rodriguez), Ward-Prowse – Tadić (78. Boufal), Redmond – Gabbiadini (83. Long)
    Náhradníci: Hassen – Long, Rodriguez, Cáceres, Boufal, Højbjerg, McQueen

    Rozhodčí: Andre Marriner – Richard West, Stuart Burt

    Diváci: 85 264
    bahis siteleri