Kvalifikace VC Austrálie Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
konec
Kvalifikace Velké ceny Austrálie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 25.03.2017, 07:00 • Okruh: Albert Park, Melbourne, Austrálie • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 7 hodin ráno sledovat on-line přenos ze samotného závodu, který opět přinese bitvu mezi Mercedesem a Ferrari. Mějte se hezky a užijte si sobotu. (08:26:58)
     
    Je za námi kvalifikace, v níž se o vedoucí pozice přetahovali piloti Mercedesu a Ferrari. Přetlačovanou o pole position nakonec vyhrál Lewis Hamilton, kterého v první řadě doplní Sebastian Vettel díky povedenému poslednímu kolu, po němž odsunul Valtteriho Bottase na třetí místo. Ve druhé řadě tak budou stát dva Finové, spolu s Bottasem ještě Kimi Räikkönen. Ve třetí části musela být kvalifikace na pár minut přerušena po havárii Daniela Ricciarda.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Austrálie: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Bottas, 4. Räikkönen, 5. Verstappen, 6. Grosjean, 7. Massa, 8. Sainz, 9. Kvjat, 10. Ricciardo, 11. Pérez, 12. Hülkenberg, 13. Alonso, 14. Ocon, 15. Ericsson, 16. Giovinazzi, 17. Magnussen, 18. Vandoorne, 19. Stroll, 20. Palmer.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Sebastian Vettel v posledním kole překonal Valtteriho Bottase, kterého odsoudil na třetí pozici. Pole position tak získává Lewis Hamilton!
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    0:15
    Lewis Hamilton byl o 293 tisícin rychlejší než Valtteri Bottas a vedoucí pozice tak prozatím patří britskému jezdci!
     
    0:25
    Valtteri Bottas zajel moc dobrý čas a jde na první místo! Jak odpoví Lewis Hamilton a dvojice z Ferrari?
     
    1:30
    Už teď je jisté, že boj o pole position se strhne mezi jezdci Mercedesu a Ferrari. Romain Grosjean totiž zamířil do boxů a svůj čas už patrně nezlepší.
     
    2:28
    Hamilton, Bottas a další borci se rozhodli nenechat svého kolegu Grosjeana na holičkách a na poslední necelé tři minuty vyjedou na trať.
     
    4:47
    Čas se pomalu ale jistě krátí, tak snad nebudeme v závěru kvalifikace svědky one man show v podání Romaina Grosjeana.
     
    5:37
    Romain Grosjean se dře na trati, zatímco ostatní jeho soupeři stále odpočívají v garážích. Duo z Mercedesu a Ferrari už možná ani nevyjede.
     
    6:15
    Romain Grosjean právě opouští pit lane a vyráží do jámy lvové. Za chvíli jej budou následovat ostatní závodníci.
     
    7:04
    Jezdcům se zpět na trať pravda moc nechce, tak si diváci mohou poslechnout alespoň rozhovor s Sergiem Pérezem, který objasňuje příčiny vypadnutí ve druhé části.
     
    8:00
    Vůz Daniela Ricciarda je odklizen, sám jezdec se už nachází u svého týmu a nic tedy nebrání pokračování kvalifikace.
     
    8:00
    Aktuální inforamce hovoří o tom, že třetí dějství kvalifikace bude pokračovat v 8 hodin.
     
    8:00
    Monopost Daniela Ricciarda je momentálně zavěšen na jeřábu a odtažen pryč. Až bude úklidová četa se svojí prací hotova, budeme pokračovat.
     
    8:00
    Daniel Ricciardo je v pořádku, bez problémů opustil svůj vůz a zavděk vzal náhradním dopravním prostředkem (motorkou), který jej dopraví zpět do boxů.
     
    8:00
    Daniel Ricciardo nezvládl svůj vůz, na štěrku dostal smyk a narazil do bariéry. Ředitelství závodu nechalo vyvěsit červené vlajky a třetí část kvalifikace je zastavena!

    Michal Šandor

    bahis siteleri