Opava – Brno 2:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
2:1 (0:1)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 26.03.2017, 12:15 • Městský stadion Opava • MOL Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Škoda se provinil nedovoleným zákrokem ve vápně soupeře. Odpískání zákroku se pak nelíbilo Melichárkovi, který se přesunul před branku Opavy. A gólman Opavy obdržel žlutou kartu.
     
    90
    Na polovině soupeře zastavil rozvíjející akci Kuzmanović.
     
    87
    Na druhé straně měl vyrovnání na hlavě Řezníček. ale hlavička se mu vůbec nevyvedla. Fendrich neměl problém.
     
    86
    Smola společně s Kuzmanovićem mířil proti jednomu obránci. Holohlavý útočník Opavy ale situaci nevyřešil vůbec dobře, pas adresoval svému kolegovi, ale jediný obránce Brna dokázal míč zastavit.
     
    85
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Helebrand, přichází Čelustka.
     
    83
    Ashiru střílel z hranice šestnáctky, nicméně jeho rána byla zblokována. K míči se tak vzápětí dostal Řezníček, který z otočky a z voleje mířil mezi tři tyče. Fendrich byl ale včas na zemi.
    77. Jan SCHAFFARTZIK - 2:1
     
    77
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla paráda! Po rohovém kopu se míč odrazil na hranici šestnáctky, kde se do něj z voleje opřel JAN SCHAFFARTZIK. Míč zapadl přesně k levé tyči, tam Melichárek nemohl dosáhnout.
     
    76
    Obrovskou šanci nyní zahodil Zapalač. Domácí hráč se dostal na malé vápno, odkud vystřelil. Melichárek musel nadvakrát míč vyrážet, aby skončil alespoň na rohu.
     
    75
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Janetzký, přichází Grussmann.
     
    74
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Přichystal, přichází Rybička.
    65. Jakub JANETZKÝ - 1:1
     
    65
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí měli k dispozici standardní situaci, po níž poslal míč zpět do šestnáctky Helebrand. Před brankou míč zpracoval Smola pro JAKUBA JANETZKÉHO, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Melichárka.
     
    62
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jursa, přichází Mozol.
     
    60
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Litsingi, přichází Ashiru.
     
    60
    Poté, co Lutonský nechal vyniknout Fendricha, se domácí vrhli dopředu. Tashchy na polovině hřiště musel faulovat, aby soupeře nikam nepustil. A byla z toho žlutá karta.
     
    46
    Pavlík zajel velmi ostře pod nohy Helebranda, za což sudí nejen že nařizuje přímý kop proti Brnu, ale také ukázal hostujícímu hráči žlutou kartu.
    45. Jakub ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    45
    Brno právě vstřelilo branku!
    V závěru první půle se poprvé mění skóre. Škoda dostal až příliš prostoru na levé straně, odkud tak pohodlně poslal míč přímo na kopačku JAKUBA ŘEZNIČKA, který poslal míč nechytatelně do sítě.
     
    41
    Řezníček posusnul na Tashchyho, který umístil svůj pokus k pravé tyči. Střela ale nebyla tak razantní, aby Fendrich nemohl zakročit.
    40. Také na opačné straně zvonila tyč! Orazítkoval ji Řezníček.
     
    40
    Řezníček se z ničeho nic dostal do samostatného úniku, obrana Opavy zaspala. Rána hostujícího útočníka skončila na levé tyč Fendrichovy svatyně!
     
    33
    Schaffartzik zaváhal na vlastní polovině a o míč jej připravil Řezníček. V tu chvíli měl domácí hráč jedinou možnost, a to pověsit se na soupeře a nepustit jej. Sudí tak zcela oprávněně ukazuje záložníkovi Opavy žlutou kartu.
     
    32
    Zapalač vybídl ke střele Smolu, který se již chystal zakončit, ovšem zezadu jej o míč připravil vracející se obránce Zbrojovky.
     
    22
    Brněnská obrana má problémy. Přízemní centr z pravé strany propadl nejen mezi defenzivními hráči, ale ani Melichárek jej nezastavil. Naštěstí pro Zbrojovku nikdo v modrém drese nebyl na malém vápně, aby míč uklidil za brankovou čáru.
    18. Zapalač pohotovou ránou pořádně protáhl Melichárka.
     
    18
    Kuzmanović s problémy zpracoval míč, nicméně i tak připravil parádní pozici pro Zapalače, jehož ránu Melichárek konečky prstů vyškrábl nad břevno!
    3. Kuzmanović v úvodu technickou střelou orazítkoval břevno!
     
    3
    Jursa vysunul Kuzmanoviće, který se zbavil na hranici vápna Vraštila a nádhernou střelou levou nohou orazítkoval břevno brněnské svatyně!

    Miroslav Fantal

    Branky: 65. Janetzký, 77. Schaffartzik – 45. Řezníček

    Karty:   33. Schaffartzik (OPA), 90. Kuzmanović (OPA) – 46. Pavlík (BNO), 60. Tashchy (BNO), 90+1. Melichárek (BNO)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Helebrant, Žídek, Hrabina – Jursa, Janetzký, Zapalač, Schaffartzik – Kuzmanović, Smola.
    Náhradníci: Godula – Grussmann, Radić, Čelustka, Mozol, Puškáč.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Štohanzl, Pavlík, Vraštil, Lutonský – Sedlák – Litsingi, Škoda, Tashchy, Přichystal – Řezníček.
    Náhradníci: Veselý – Buchta, Rybička, Jablonský, Ashiru.

    Rozhodčí: Berka – Fišer, Vlasjuk
    bahis siteleri