Boston – Tampa 4:0 (kon.) | New Jersey – Philadelphia 1:0 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 4:1 (kon.)
Toronto – Washington 1:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 2:0 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 2:5 (kon.)
Nashville – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Minnesota – Carolina 5:3 (kon.) | Dallas – Arizona 3:2 (po pr.)
Colorado – Chicago 4:3 (po pr.) | Anaheim – Calgary 3:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 6:4 (kon.)
San Jose – Vancouver 3:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
6:4 (0:2, 3:1, 3:1)
Edmonton Oilers
Středa 05.04.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Nick Shore (LAK) (1 + 3)
    Dustin Brown (LAK) (1 + 1)
    Jonny Brodzinski (LAK) (0 + 2) (07:11:36)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 23:52)
     
    Střely na branku v zápase:

    Los Angeles Kings: 27

    Edmonton Oilers: 27
     
    Máme za sebou zápas plný šancí a branek, který nakonec ovládli Los Angeles Kings divokým poměrem 6:4. Vítězí především proto, že zvládli lépe druhou a třetí třetinu. Poslední dvě dvacetiminutovky domácí obě ovládli poměrem 3:1 a nepouštěli Edmontonské do tolika šancí jako na samotném počátku střetnutí. Oilers sice měli v první části k dispozici náskok o dvě branky, ale postupně jej promrhali a nakonec budou z Hollywoodu odjíždět bez bodu. Edmonton tak dává šanci San Jose v závodě o druhé místo Pacifické divize. Po krásném ofenzivním zápase se s vámi loučím a přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Už jen poslední nahození Kings do středního pásma, víc se toho ale nestane.
     
    59:04
    Běží poslední minuta základní hrací doby a také celého utkání, Oilers už se ani nikam netlačí a Cam Talbot tentokrát neopouští své brankoviště.
    58:39 Drew DOUGHTY - 6:4
     
    58:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je nejspíš rozhodnuto o tom, kdo ovládne dnešní zápas ve Staples Center. Edmonton Oilers měli docela smůlu, protože sotva Cam Talbot odjel z branky na střídačku, dostal se ke kotouči obránce Kings DREW DOUGHTY. Ten téměř přes celé kluziště trefil odkryté zařízení Olejářů a přidává šestý zásah Kaliforňanů. U branky asistoval Nick Shore, který tak zapisuje už čtvrtý kanadský bod v utkání. Asistence: Nick Shore.
     
    58:02
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a dá se očekávat, že Edmonton Oilers teď budou chtít za každou cenu stupňovat svůj tlak. Potřebují ale získat útočné pásmo.
     
    57:35
    Russellova střela z dálky úplně minula branku, takže Jonathan Quick si oddechl. Navíc brankáři Králů velmi dobře pomohla obrana.
     
    57:12
    Kings se nadále drží v útočném pásmu a činí vše pro to, aby se jejich soupeř vůbec nedostal v rozhodující fázi zápasu do útočného pásma.
     
    56:51
    Od hokejky Adama Larssona se puk odráží do hlediště.
     
    56:25
    Čas do konce základní hrací doby rychle utíká a Edmonton bude muset začít otevírat zadní vrátka. Dá se očekávat, že zanedlouho odjede Cam Talbot z branky.
     
    55:48
    Connor McDavid opět kouzlí s pukem na ledě. Nyní hledal volného Maroona, aby mu mohl nahrát puk. Ale druhý jmenovaný byl dlouho obsazen, takže nedostal šanci zakončit.
     
    55:10
    Pearson a Toffoli se snažili přečíslil obranu soupeře, ale nakonec se jim to nepovedlo. Olejáři jsou na konci třetí třetiny pozorní směrem do obrany.
     
    54:54
    Práci má také Jonathan Quick na druhé straně, který musel proti zakončení z dálky rychle vytasit lapačku.
     
    54:43
    Trevor Lewis zkusil překvapit soupeřova brankáře, ale někdo přizvedl jeho dobrý pokus do ochranné sítě.
     
    54:32
    Moc dlouho se bez přerušení nehrálo, hned je zase puk vytečovaný na domácí střídačku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. N. Shore (Brodzinski, D. Brown), 33. D. Brown (N. Shore), 36. Dowd (Clifford, Brodzinski), 42. Lewis (N. Shore, LaDue), 51. Pearson (Toffoli), 59. Doughty (N. Shore) – 3. Lucic (McDavid, Klefbom), 12. Nugent-Hopkins (Russell), 37. Nugent-Hopkins (Kassian, Nurse), 54. Nurse (Draisaitl)


    Los Angeles Kings: Quick (Bishop) – Forbort, Doughty, Muzzin, LaDue, McNabb, Martinez – D. Brown, Kopitar, Iginla – Pearson, J. Carter, Toffoli – Dowd, Brodzinski, Kempe – Lewis, Clifford, N. Shore.
    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Caggiula, Letestu, Slepyšev.

    Rozhodčí: Lee, St. Pierre – Rody, Nowak

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri