Nitra – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
konec
HK Nitra
1:2 (1:0, 0:0, 0:2) Stav série: 1:3
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 20.04.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipsport Liga (SR) play-off • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica získala to, po čo si do Nitry aj prišla. Po včerajšom vydretom triumfe Baranov to dnes dlho vyzeralo, že sa Nitre podarí sériu vyrovnať na 2:2, Eric Hartzell dlho držal svoj tím nad vodou, no v záverečných dvoch minútach prišiel skrat nitrianskej defenzívy, keď po chybách vo vlastnom obrannom pásme domáci hokejisti inkasovali z hokejky Petra Kafku, respektíve Tomáša Surového. Mužstvo trénera Vladimíra Országha tak má k dispozícii dva majstrovské mečbaly a o svojom premiérovom majstrovskom titule bude môcť rozhodnúť už v sobotu na vlastnom ľade. Odo mňa je to pre dnešok všetko, prajem vám pekný zvyšok večera! (20:50:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Judd Blackwater sa mohol pokúsiť sám zakončiť, no tak trochu zbytočne ešte hľadal Branislava Mezeia, ktorému ale puk ušiel, a tak to vyzerá že Nitrania nezvládnu ani druhý zápas na domácom štadióne.
     
    59:34
    Banskobystričania si to teraz mierne skomplikovali, keď puk z vlastnej obrannej tretiny dostali len za cenu zakázaného uvoľnenia. Eric Hartzell odchádza na striedačku, Nitrania sú v šestici.
     
    59:03
    Situácia sa úplne obrátila a oddychový čas si tentokrát berie domáci kouč Andrej Kmeč.
     
    59:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak toto je veľký šok pre domáce tribúny! Defenzíva Nitry druhý raz v priebehu pár sekúnd nepochopiteľne zlyhala, dovolila zakončiť TOMÁŠOVI SUROVÉMU, ktorý trafil presne a otočil stav dnešného stretnutia! Asistencia: Kafka.
     
    58:31
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak toto Nitrania vôbec nezvládli. Defenzíva Corgoňov sa až príliš sústredila na puk, ktorý bol pri pravom mantineli, ten sa však dostal na ľavý kruh k nikým nestráženému PETROVI KAFKOVI, ktorý trafil presne k žrdi Erica Hartzella. Asistencia: Surový.
     
    57:52
    Mathew Maione sa znova poriadne oprel do puku, no jeho strela bola nepresná, keď trafila len zadný mantinel brány domáceho tímu.
     
    57:49
    Banská Bystrica hrá vabank! Po oddychovom čase Vladimíra Országha zostáva Nathan Lawson na striedačke a hostia hrajú v šestici.
     
    57:49
    Banskobystričania v priebehu zápasu evidentne zjednodušili prechod stredným pásmom, čo na ďalší strelecký pokus využil Mathew Maione. Eric Hartzell ani tentokrát nezaváhal a puk znova skryl vo svojich chráničoch.
     
    57:11
    Vjačeslav Truchno prenikal osou ihriska, medzi kruhmi však stroskotal na dobre postavenom obrancovi nitrianskeho mužstva.
     
    56:22
    Hosťujúci hráči teraz prepadli v strednom pásme, čo ale nepresnou kombináciou nedokázala na vážnejšiu príležitosť využiť dvojica Blackwater-Macík.
     
    55:59
    Pavol Skalický nahadzoval puk od mantinelu do bránkoviska, Juraj Štefanka však mladého útočníka Bystričanov pri mantineli "dohral". Hostia ešte skúšali reklamovať Štefankov nedovolený zákrok, no vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    55:21
    Mohlo byť vyrovnané! Z ničoho nič sa k puku na ľavom kruhu dostal Tomáš Surový, z celej sily napriahol a za Ericom Hartzellom sa zatriasla ľavá žrď jeho bránky!
     
    54:37
    Na opačnej strane sa do útočného pásma prebíjal Dalibor Bortňák, no tomu znova zobral puk Michal Krištof. Protiútok pre domácich z toho však nebol.
     
    53:53
    Zaujímavá šanca Nitry. Po dobrej práci Radoslava Macíka pálil Marek Slovák, no Nathan Lawson si poradil aj s cloniacim Juddom Blackwaterom.
     
    53:14
    Už v rovnovážnom počte hráčov na ľade sa do puku oprel Michal Sersen, pred bránou chcel jeho strelu ešte tečovať Tomáš Surový, no Erica Hartzella neprekvapil.
     
    52:35
    Nitrania sa dokázali v tomto skrátenom oslabení skonsolidovať a v priebehu pár sekúnd vyhodili dvakrát puk až za bránku hostí. Vracal sa preň najmä Mathew Maione.
     
    51:56
    Po Nathanovi Lawsonovi sa nedal zahanbiť ani Eric Hartzell, ktorý sa v tejto chvíli vytiahol po nebezpečnom zakončení zblízka z hokejky Brocka Higgsa.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 9. Tvrdoň (Slovák, Milam) – 59. Kafka (Surový), 60. Surový (Kafka)


    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, Meland, Korím, Pupák – Blackwater, Slovák, Macík – Kutálek, Krištof, Ručkay – Tvrdoň, Šille, Šiška – Bajtek, Paukovček, Štefanka.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lawson (Bacashihua) – Wishart, Maione, Kubka, Sersen, Carlsson, Mihálik, Ďatelinka, Rosandič – Hickmott, Surový, Skalický – Matoušek, Zigo, Lamper – Kafka, Higgs, Buc – Trukhno, Bortňák, Handzuš.

    Rozhodčí: René Hradil, Roman Mrkva – Jiří Gebauer, Vít Lederer (všetci ČR)
    Nitra 1 4 Banská Bystrica
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 4:1
    #2 Neděle 16.04.2017 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 3:4
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 2:3
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 1:2
    #5 Sobota 22.04.2017 • 18:30
    Banská Bystrica - Nitra 6:2
    bahis siteleri