Den Haag – Excelsior 4:1 (kon.) | Alkmaar – Utrecht 2:3 (kon.) | Feyenoord – Heracles 3:1 (kon.)
GA Eagles – Sparta Rotterdam 1:3 (kon.) | Heerenveen – Nijmegen 0:2 (kon.) | Willem II – Ajax 1:3 (kon.)
Eindhoven – Zwolle 4:1 (kon.) | Arnhem – Kerkrade 3:0 (kon.) | Twente – Groningen 3:5 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:3 (0:2)
FC Utrecht
Neděle 14.05.2017, 14:30Nizozemská Eredivisie • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hosté se ale nakonec ubránili a nakonec si odváží z Alkmaaru tři body. Jednalo se však o větší drama, než by se mohlo po prvním poločase zdát. Domácí se nevzdali i v deseti a zabojovali. Podařilo se jmi dvakrát snížit na rozdíl jedné branky, ale na víc to nestačilo. Měli i velkou smůlu. Jednou je od vyrovnání dělilo břevno, podruhé je zastavil zase hvizd rozhodčího. (16:24:34)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na zemi zůstal ležet po jednom ze střetů hostující van der Meer a vynutil si pozornost rozhodčího. Je jasné, že tohle čas natáhne. Nicméně hlavní arbitr by měl určitě nastavit něco přes plánovaný rozsah čtyř minut.
     
    90+1
    Weghorstův centr do vápna Ruiter přečetl a včas vyběhl, vzápětí vykopl míč co nejdál od jeho branky.
     
    90
    Ještě čtyři minuty bude mít k dispozici domácí tým, aby se pokusil o vyrovnání.
     
    89
    Domácím už moc času nezbývá a tak posílají na útočnou polovinu jeden nakopávaný balón za druhým. Hostující obrana však zatím v klidu odolává.
     
    86
    Nyní rozhodčí pomohl Utrechtu. Garcia čistě vypíchl soupeři balón a Weghorst už se řítil sám na Ruitera, Zastavil ho však hvizd rozhodčího. Nicméně Weghorst situaci dohrál a dostal míč do branky. vyšel však s důraznou domluvou a možná omluvou rozhodčího.
     
    84
    Venema měl na hlavě rozuzlení celého zápasu, když si naskočil pro míč do malého vápně. Trestuhodně však minul Krulovu branku.
     
    83
    Utrecht se nyní snaží uklidnit hru a pošetřit pá sil před úplným závěrem zápasu a kombinuje tak na vlastní polovině.
     
    82
    Další centra zahran Weghorsta až k rohovému praporku. ten se pokusil poté ještě o kombinaci se spoluhráčem, ale vše ztroskotalo na připravené obraně Utrechtu.
     
    80
    Pouze centimetry dělily nyní Alkmaar od vyrovnaní. Nový muž na hřišti van Ovreem poslal do velkého vápna parádní centr, na který si naskočil Weghorst. K jeho smůle ale poslal míč pouze do břevna.
     
    79
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mats Seuntjens, přichází Joris van Overeem.
     
    78
    Ohrožení přišlo až nyní od Živkoviće, který naskočil na centra dnes poprvé zakončoval hlavou. Jeho koníček o zem byl však hodně nepřesný.
     
    77
    Nemusel zasahovat ani Krul, byť okolo jeho brány proletěly tři dobré centry Utrechtu. Z ani jednoho však nedokázali hráči Utrechtu vytěžit alespoň střelu.
     
    75
    Standardní situaci ze strany rozehrával Ouwejan. Na jeho nadýchaný centr si naskakoval jak Weghorst, tak Garcia, ale ani jeden ho netrefil. Ruiter tak mohl zůstat v klidu a navíc bude odkopávat od branky.
     
    73
    Moc nechybělo a Utrecht vedl znovu o dvě branky. Venema si pohrál s protihráčem uvnitř šestnáctky a pak střílel po zemi pod sebe. Jeho přízemní střela zamířila ale opět těsně vedle tyče.
     
    69
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Nyní ale přišla pěkná narážečka domácích, po které se Garcia ocitl v ideální šanci. Tu sice prováhal, protože si míč ukopl, ale stihl ještě odcentrovat na ALIREZU JAHANBAKHSHE, který s věptím všech sil dostal míč za brankovou čáru. Bylo to sice hraniční, ale hlavní rozhodčí podle vibrujících hodinek poznal, že míč přešel brankovou čáru.
     
    67
    Domácí fotbalisté ale ze standardní situace ani z následné střely nic nevytěžili.

    Ondřej Jícha

    Branky: 51. van Eijden, 69. Jahanbakhsh – 32. R. Živković, 35. Labyad, 53. Barazite

    Karty:   3. van der Maarel (UTR), 65. Leeuwin (UTR)   34. J. Svensson (ALK)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 9:1. Fauly: 10:14.
    AZ Alkmaar: Krul – Ouwejan, S. Wuytens, van Eijden, J. Svensson – Bel Hassani (44. M. Johansson), M. Seuntjens (79. van Overeem), Luckassen – Garcia, Weghorst, Jahanbakhsh.
    Náhradníci: Rochet – Friday, dos Santos, Helmer, M. Johansson, B. Rienstra, Stengs, van Overeem, Vlaar, Wijndal.

    FC Utrecht: Ruiter – van der Maarel, Leeuwin, Braafheid, van der Meer – Brama (57. D. Rosheuvel) – Klaiber, Ludwig – Labyad (56. Venema), R. Živković, Barazite.
    Náhradníci: Jensen – Venema, Kerk, Haller, D. Rosheuvel, W. Janssen, Ayoub, S. Amrabat, Hardeveld.
    thejrc.org