Celtic – Aberdeen 2:1 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
2:1 (1:1)
Aberdeen FC
Sobota 27.05.2017, 16:00 • Hampden Park, Glasgow • Skotský ligový pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji vám za pozornost, jen ještě dodám, že přímo Celtic bude k vidění i v Praze, a to 4. července v Edenu. A jak se zdá, tak oba celky se budou moci setkat i v Lize mistrů v následující sezóně, a to ve 3. předkole. Za pozornost děkuje Jaroslav Svoboda. (18:23:37)
     
    Nezbývá mi, než se s vámi rozloučit. Celtic dotáhl své letošní neuvěřitelné tažení skotskými soutěžemi do cíle. Vyhrál vše, co ve Skotsku mohl.
     
    Chtělo by se napsat, že oslavy se přesunou na Celtic Park, ale letos tomu tak nebude. Klub zrušil společnou oslavu s ohledem na události v Manchesteru. A tak teď v Hampden Parku zní píseň You'll never walk alone a slaví se zde!
     
    A na pódium vítězství přichází i Wee Jay, o kterém jsem psal v úvodu onlajny, fanoušek s Downovým syndromem.
     
    Tak Kieran Tierney dorazil, vypadá jako boxer po prohraném zápase, ale ve chvíli, kdy zvedl pohár nad hlavu, tak sektor vybuchl nejsilněji! Tierney je miláček fanoušků Bhoys, vždyť je to jejich "dítě", odchovanec klubu.
    Takhle vypadá eufórie z gólu, který znamená vítězství ve skotském FA Cupu!

     
    Aberdeen přebírá stříbrné ocenění a je potřeba opravdu smeknout před dnešním výkonem The Dons.
     
    Patrick Roberts si vzal na sebe během oslav dres Kierana Tierneyho, který zápas kvůli zranění nedohrál a nejspíš putoval do nemocnice, na trávníku ho vidět není.

     
    Skončil poslední zápas sezóny 2016/2017 ve Skotsku, který měl jasného lídra. A také celek, který skončil ve všech soutěžích druhý. Přesně před půl rokem Celtic vyhrál ve finále Ligového poháru nad Aberdeenem, v lize pak Bhoys nasbírali na Dons náskok 30 bodů. Dalo by se říci, že dnes to měla být jasná záležitost, ale nebyla. Celtic treble urval v nastavení.
     
    Celý stadion fandí, fanoušci vítězů slaví, ti poražení vzdávají čest svých hrdinům, kteří neskrývají slzy.
     
    Obrovský respekt před výkonem Aberdeenu, Celtic do obranného valu soupeře bušil celý druhý poločas, nakonec se dočkal ve chvíli, kdy se již blížilo prodloužení.
     
    Sen Aberdeenu na vítězství v poháru po 27 letech padá! Cetlic proti skvěle hrajícímu soupeři, který předvedl ve finále obrovský výkon, nakonec urval vítězství a zůstává ve Skotsku v sezóně 2016/2017 neporažen! A jestliže v Austrálii zasedli fanoušci Celticu ke sledování finále i o půlnoci, tak je teď, ve dvě ráno jejich času, může těšit hlavně jeden fakt. Finále rozhodl Tom Rogic, australský hráč ve službách Celticu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě obrovská šance Aberdeenu na vyrovnání, ale Gordon chytá míč a zdá se, že je hotovo!
     
    90+3
    A Rodgers ještě střídá, ze hry jde neúnavný Roberts, nahrazuje jej Sviatchenko!
     
    90+3
    Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází Jack, přichází Wright.
    90+2. ROGIC - 2:1
     
    90+2
    Celtic právě vstřelil branku!
    Celtic má svého hrdinu zápasu! TOM ROGIC prošel přes několik hráčů, vběhl do vápna, posunul si míč vpravo a pak na bližší tyč propálil Lewise! Heroická defenzíva hostů je prolomena, Gordon v šestnáctce padl po brance na kolena s vítězným gestem, půl stadionu patřícího fanouškům hostů málem spadlo! Celtic je blízko vysněnému treblu!

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 11. Armstrong, 90+2. Rogic – 10. Hayes

    Karty:   61. Taylor (ABE)


    Celtic Glasgow: Gordon – Lustig, Šimunovič, Boyata, Tierney (26. Rogic) – Brown (C) – McGregor, Armstrong – Roberts (90+3. Sviatchenko), Griffiths, Sinclair.
    Náhradníci: De Vries – Bitton, Dembelé, Gamboa, Rogic, Sviatchenko, Forrest.

    Aberdeen FC: Lewis – Considine, Reynolds, Taylor, Logan – Shinnie (C), Jack (90+3. Wright) – Hayes, McLean, McGinn (75. O'Connor) – Stockley (62. Rooney).
    Náhradníci: Neil – O'Connor, Pawlett, Rooney, Ross, Storey, Wright

    Rozhodčí: Bobby Madden
    thejrc.org