Marítimo – Aves 2:1 (kon.) | Boavista – Benfica 2:1 (kon.) | Sporting – Tondela 2:0 (kon.)
konec
CS Marítimo
2:1 (2:0)
CD Aves
Sobota 16.09.2017, 17:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (kapacita: 8.992 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
     
    90+3
    Tečovaný centr nebo spíše střela zpoza šestnáctky málem znamenala vyrovnání! Charles sledoval, jak se míč přes jeho hlavu snáší do brány, nakonec se ale v blízkosti pravého horního rohu od břevna odrazil zpět do hry!
     
    90+1
    Aves další centr z rohového kopu odvrátil a po pravé straně spěchal do protiútoku, který ještě před půlící čárou ukončil ostrým skluzem Viktor Lundberg a viděl žlutou kartu.
     
    90
    Éber Bessa a další jeho šance! Tentokrát se domácí fotbalista dostal na pravé straně šestnáctky k přízemní střele, která z úhlu mířila ke vzdálenější levé tyči, Quim ale dokázal míč pravou nohou vykopnout!
     
    88
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Jean Cleber, přichází Éber Bessa.
     
    85
    Střídání na straně Marítima předcházela zajímavá situace, když jeden z hostujících obránců napálil v blízkosti brány soupeře a od jeho kolene se míč po zemi odrazil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    84
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Rodrigo Pinho, přichází Viktor Lundberg.
    81. Alexandre GUEDES - 2:1
     
    81
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Cristián Arango u levé postranní čáry vyhrál důležitý vzdušný souboj, a přestože chvíli nevěděl, kde míč je, krásně se s ním otočil a prchal směrem k šestnáctce. Následovala krásná zasekávačka do středu hřiště a ještě lepší centr, po kterém uprostřed šestnáctky hlavičkoval do levého horní rohu brány ALEXANDRE GUEDES!
     
    78
    Paulo Machado se snažil v blízkosti šestnáctky vybojovat míč, což se mu nepodařilo poté, co vyskočil do vzduchu a oběma nohami dopadl na nohy bránícího Bebeta.
     
    77
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Ricardo Valente, přichází Ibson.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Washington Santana poté, co v blízkosti středového kruhu jednoho ze spoluhráčů stáhl k zemi.
     
    72
    Paulo Machado vzal odpovědnost na svá bedra a nádhernou technickou střelou z volného přímého kopu mířil do bližšího levého horní rohu brány! Charles už byl překonaný, na brankové čáře ale míč vyhlavičkoval jeden z jeho spoluhráčů na rohový kop!
     
    70
    Pablo Santos sestřelil jednoho z hostů po rozehrání rohového kopu v blízkosti šestnáctky a kromě žluté karty bude následovat nebezpečný volný přímý kop pro Aves.
     
    69
    A vzápětí identická situace! Cristián Arango vypálil zpoza šestnáctky a jeho táhlá střela zamířila těsně nad břevno. Charles se na míči pro jistotu natáhl a rukou ho tečoval. Následovat bude roh.
     
    65
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Rodrigo Defendi, přichází Claudio Falcao.
     
    63
    Aves rozehrál na levé straně hřiště na první pohled nenápadnou standardní situaci, jenže následný centr nebezpečně mířil ke vzdálenější pravé tyči a Charles míč vytáhl na rohový kop!
     
    60
    Marítimo po pravém křídle málem předvedlo další smrtící protiútok, když se po dvou rychlých kolmých přihrávkách dostalo až do šestnáctky a jeden z domácích fotbalistů se po přízemním zpětném centru ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci, jenže jeho zakončení bylo slaboučké a Quim si připsal důležitý zákrok!
     
    59
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Vítor Gomes, přichází Alexandre Guedes.
     
    53
    Aves se dostal na pravé straně hřiště k nebezpečnému přízemnímu centru a jeden z hostů už se chystal míč uklízet z malého vápna do prázdné brány, na poslední chvíli ale přišel skluz jednoho z obránců Marítima, který míč odvrátil na rohový kop!
     
    50
    Cristián Arango se nedaleko šestnáctky Marítima nebezpečně otáčel s míčem a Fábio Pacheco ho ostrým skluzem poslal k zemi. Aves bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
    39. Rodrigo PINHO - 2:0
     
    39
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Rodrigo Pinho vyhrál v blízkosti vlastní šestnáctky důležitý souboj a po jeho ostrém, ale čistém zákroku hra pokračovala. Místo volného přímého kopu pro hosty ale přišla v podání domácích krásná dlouhá kolmá přihrávka od Jeana Clebera na rozeběhnutého RODRIGA PINHA, který se řítil sám na bránu a nádherným lobem přehodil vybíhajícího brankáře Quima! Brankář hostí si sice na míč sáhl pravou rukou, vyškrábnout ho ale mimo nedokázal, stejně jako ve skluzu na čáře vracející se Nélson Lenho.
     
    34
    Salvador Agra si nabíhal do šestnáctky na krásný přízemní centr a už se chystal z blízkosti vyrovnávat, jenže Charles se mu včas vrhl pod nohy a míč poté ukryl v náruči pod sebou!
     
    27
    První obrovská příležitost Avese! Do šestnáctky Marítima přilétl po rohovém kopu na levé straně hřiště nádherný centr, který jeden z hostů prodloužil na přední tyči hlavou krásně za sebe a zřejmě Amilton hlavičkoval z blízkosti nad bránu!
     
    18
    Cristián Arango si naběhl ve středu hřiště na krásnou kolmou přihrávku, a přestože byl zezadu nepříjemně tísněn, z hranice šestnáctky napřáhl k přízemní střele, kterou vybíhající brankář Charles na přední tyči skvělým zákrokem vyrazil!
    16. Rodrigo PINHO - 1:0
     
    16
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Edgar Costa zvedl u pravé postranní čáry hlavu a do šestnáctky načechral nádherný centr, na který si naběhl nikým nehlídaný RODRIGO PINHO a z hranice malého pokutového území hlavou v předklonu zamířil k pravé tyči! Marítimo vede.
     
    8
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Ryan Gauld, přichází Paulo Machado.

    Tomáš Reiner

    Branky: 16. R. Pinho, 39. R. Pinho – 81. A. Guedes

    Karty:   50. Pacheco (MAO), 70. P. Santos (MAO), 90+1. Lundberg (MAO) – 74. Santana (CDA), 78. Machado (CDA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:12.
    CS Marítimo: Charles – Bebeto, P. Santos, Z. Júnior, China – Gamboa, Pacheco – E. Costa (C), Cleber (88. Bessa), R. Valente (77. Ibson) – R. Pinho (84. Lundberg).
    Náhradníci: Abedzadeh – Bessa, Oliveira, Ibson, Vilanculos, Lundberg, Drausio.

    CD Aves: Quim (C) – M. Baldé, Rodrigo Defendi (65. Falcao), Ponck, Lenho – Amilton, Gauld (8. Machado), V. Gomes (59. A. Guedes) – Agra, Arango, Santana.
    Náhradníci: Facchini – A. Guedes, Fariña, Galo, Falcao, Machado, Rodrigo.

    Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Nelson Moniz, Jorge Cruz. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Rebocho
    thejrc.org