Kolín nad Rýnem – Frankfurt 0:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Freiburg – Hannover 1:1 (kon.)
Hamburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 2:3 (kon.)
konec
Hertha BSC
2:1 (2:0)
Bayer Leverkusen
Středa 20.09.2017, 20:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a zase někdy u Bundesligy napočtěnou! (22:31:40)
     
    Leverkusen byl aktivnější v držení míče i střeleckých pokusech. Herthě zase stačily tři střely na branku ke vstřelení dvou branek. Bayer moc neriskoval, ani jednou se nedostal do ofsajdové pozice. Předvedl ale dvakrát více faulů.

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:23.
     
    Hertha to i přes bídný druhý poločas zvládla a bere důležité tři body z dnešního klání. Berlínský celek se v prvním poločase rychle ujal vedení, a to po trefách Leckieho a Kaloua. Následně hrál pouze Leverkusen, jenž ze své aktivní hry vykřesal jedinou branku, a to docela pozdě. Na konečných 2:1 korigoval v 84. minutě Julian Brandt.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na polovině hrací plochy se pokoušel vybojovat míč Admir Mehmedi. Před domácím hráčem rychle zabrzdil, nohy mu ovšem podklouzly a přišel tak hodně nešťastný faul.
     
    90+4
    Hodně rychle a agresivně vběhl za míčem hostující Dominik Kohr. V těsném souboji nakonec zvítězil Niklas Stark, kterému se povedlo vybojovat odkop od vlastní branky.
     
    90+3
    Panagiotis Retsos vymýšlel centrovaný míč na pravou stranu, kde hledal Admira Mehmediho. Přihrávka řeckého obránce byla ovšem přetažená a míč skončil v zámezí.
     
    90+1
    Po faulu ve středu hřiště na domácího hráče rozhodčí ukázal pět nastavených minut. Leverkusen tedy ještě nějaký čas má, pro Herthu to bude ještě peklo.
     
    90
    Rune Almenning Jarstein následně uviděl žlutou kartu za zdržování hry. Je fakt, že s rozehrou od své branky úplně nespěchal. Žlutá karta jen ovšem úplně tížit nebude.
     
    89
    Vyrovnávací branka byla hrozně blízko! Centrovaný míč dopadl až k Jonathanovi Tahovi, jenž nečekal přihrávku. Míč tak sklepl pro Dominika Kohra. který ve velké šance přepálil branku!
     
    88
    Domácí celek může hru trochu uklidnit a pozdržet čas. Po faulu na útočné polovině budou rozehrávat standardní situaci. S její rozehrou úplně spěchat nebudou.
     
    87
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Genki Haraguči.
     
    85
    Hned se Leverkusen po pravé straně dostal do útoku. Do pokutového území hned vletěl centrovaný míč, jenž byl ale rychle odvrácen na rohový kop.
    84. Julian BRANDT - 2:1
     
    84
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Je tu drama! Panagiotis Retsos posunul míč na hranici vápna vedle stojícímu JULIANU BRANDTOVI, kterému se parádní střelou k pravé tyčce povedlo poprvé překonat domácího brankáře!
     
    83
    Německý útočník se každopádně zvedl a něco si vyříkával s Rekikem. Pokračovat se bude autem ve středu travnaté plochy. Hosté už nemají moc času.
     
    82
    Kevin Volland se válel ve vápně a rozhodčí se nerozhodl přerušit hru. Nakonec jej k tomu donutili hosté, kteří přestali hrát a čekali na rozhodnutí německého sudího.
     
    81
    Fabian Lustenberger si nyní počínal nedovoleně na straně své Herthy. Pokračovat se tak bude rozehrou Leverkusenu z hloubi vlastní poloviny.
     
    79
    Pomalu a jistě se hra dostává do poslední desetiminutovky. Nespokojen byl nyní s rozhodnutím Denize Aytekina hostující Admir Mehmedi. Nemyslí si, že byl zrovna nyní fauloval.

    David Panuška

    Branky: 16. Leckie (Ibišević), 24. Kalou (Ibišević) – 84. Brandt (P. Retsos)

    Karty:   90. Almenning Jarstein (HER) – 44. Volland (LEV), 55. P. Retsos (LEV)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:23.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Leckie, Duda (68. Lustenberger) – Kalou (87. Haraguči), Ibišević (68. Esswein).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Langkamp, Haraguči, Lustenberger.

    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (69. Bailey), P. Retsos, S. Bender, Wendell (46. Tah) – Bellarabi (46. Mehmedi), Kohr, Aránguiz, Brandt – Havertz, Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Tah, Bailey, Mehmedi, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Henrichs.

    Rozhodčí: Aytekin – Beitinger, Neitzel.
    thejrc.org