Kunlun – Toljatti 2:1 (kon.) | Chabarovsk – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.) | Vladivostok – Čeljabinsk 3:2 (po pr.)
Ufa – Petrohrad 1:6 (kon.) | Kazaň – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Nižněkamsk – Omsk 5:4 (kon.)
Minsk – Barys 3:2 (2:0 po s.n.) | Dynamo Moskva – Jaroslavl 0:2 (kon.) | Soči – Novosibirsk 3:4 (po pr.)
po s.n. (2:0)
HC Dinamo Minsk
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Barys Nur-Sultan
Středa 04.10.2017, 18:30 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dinamo Minsk.
    Autorem vítězné branky je QUINTON HOWDEN.
     
    64:41
    Přesilovku si nakonec zahraje ještě Barys – na trestnou lavici je poslán Arťom Volkov za sekání.
     
    61:43
    A domácí mají velkou šanci na to, aby rozhodli zápas – na trestnou je totiž za hákování poslán Konstantin Puškarjov a Minsk bude hrát přesilovku.
    59:09 Nigel DAWES - 2:2
     
    59:09
    Astana právě vstřelila branku!
    Přeci jen je tedy nakonec srovnáno a v Minsku uvidíme podle všeho prodloužení! Žajlauov vypálil z levého kruhu a Enroth jeho bombu vyrazil pouze před sebe – tam už čekal vždy připravený kapitán Barysu NIGEL DAWES a pohotovou dorážkou zasunul puk do odkryté domácí branky! Asistence: Talgat Žajlauov a Pavel Akolzin.
     
    57:13
    Hosté ještě budou mít dobrou šanci na to, aby duel srovnali – na trestnou lavici míří Alexandr Kulakov a Barys tak má přesilovku.
     
    51:57
    Je tu první vyloučení třetí třetiny a do čtyřech jdou hosté – za podražení si jde sednout Alexandr Lipin.
     
    48:29
    Do útoku se dostala až elitní formace Dawese a právě naturalizovaný Kazach zakončoval celou akci, ovšem jeho povedenou střelu dokázal prvním pořádným zákrokem třetiny vykopnout Enroth!
     
    39:49
    A skutečně to vypadá, že se dohraje bez dalších branek, přesto je ještě vyloučen domácí Sergej Drozd za hru vysokou holí.
    37:56 Quinton HOWDEN - 2:1
     
    37:56
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Přeci jen tato třetina bezgólovou nezůstane a domácí otáčejí vývoj zápasu! Ve velkém tlaku Gragnani nabil do pravého kruhu QUINTONU HOWDENOVI, jenž zkusil své štěstí a nakonec i díky cloně před Karlssonem dokázal propasírovat puk mezi betony švédského gólmana! Asistence: Marc-André Gragnani a Alexandr Matěruchin.
     
    36:09
    Tak toto byla obrovská šance hráčů Minsku, kteří to tentokrát vykombinovali báječně! Na zadní tyči zakončoval Gavrus, ale jeho pohotová rána byla zastavena Karlssonovým beton, švédský gólman se dokázal přesunout vážně skvěle!
     
    34:11
    Domácí si opět zahrají v početní výhodě, což jim dnes moc nejde – na trestnou míří Linden Vey za hru vysokou holí.
     
    31:10
    A série vyloučených pokračuje – tentokrát Barys hrál v šesti lidech a je tak potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    29:24
    Navíc se počet hráčů na ledě srovná, protože vyloučen byl i Alexander Kulakov – ten při napadání podrazil svého soupeře a je za to potrestán.
     
    27:46
    Znovu si přesilovou hru zahrají domácí – tentokrát je tím hříšníkem střelec první branky zápasu Talgat Žajlauov, který se provinil hákováním.
     
    23:46
    Je tu první vyloučení druhé třetiny, tentokrát bude oslabení hrát kazašský tým – sednout na trestnou lavici si jde Pavel Akolzin, který svého soupeře krosčekoval.
     
    20:39
    Astana začala druhou třetinu pochopitelně velkým tlakem, protože dohrává přesilovku 5 na 3, Enroth si ale připsal parádní zákrok na brankové čáře, když zastavil lapačkou gólovou střelu Dawese!
     
    19:17
    Tak toto je pro domácí komplikace, protože budou hrát dlouho ve třech – na trestnou lavici je poslán i Šinkevič za vražení na hrazení.
     
    18:58
    Na konci třetiny je tu ještě zbytečný útočný faul Howdena, který přerušuje pokračující tlak domácích – hráč Minsku se provinil podražením.
    18:11 Alexandr KITAROV - 1:1
     
    18:11
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Ten tlak domácích byl v posledních chvílích enormní a tak je skutečně srovnáno! Dorzd nahodil puk od modré čáry a před brankou stál připravený ALEXANDER KITAROV, jenž dokázal využít nejistého zákroku Karlssona a dorazit puk za jeho záda! Asistence: Sergej Drozd a Ilja Šinkevič.
     
    17:19
    Tak teď Karlsson vůbec nevěděl, kde má puk! Po střele od modré v podání Chenkela se mu puk zamotal mezi betony a jenom s velkým štěstím se doklouzal těsně mimo tři tyče!
     
    15:20
    Domácí běloruský tým si zahraje přesilovku a bude tak mít skvělou možnost na to, aby zápas srovnal – Martin St. Pierre se dopustil podražení a jde si na dvě minuty sednout na trestnou lavici.
    12:34 Talgat ŽAJLAUOV - 0:1
     
    12:34
    Astana právě vstřelila branku!
    A byť si Enroth ještě nepřipsal pořádný zákrok, už musí lovit puk ze sítě! St. Pierre dobře zasekl puk na modré čáře, počkal si a následně vyzval do mezikruží najíždějícího TALGATA ŽALJAUOVA – ten si s ničím nelámala hlavu a přesnou střelou k tyči prolomil bezbrankové skóre. Snad se zápas trochu rozjede pod vlivem úvodní branky! Asistence: Martin St. Pierre a Konstantin Puškarjov.
    06:05 Matěruchin nakonec byl v ofsajdu.
     
    06:05
    Tak už to vypadalo, že jsme se dočkali branky, protože Šinkevič dostal po otočce puk do branky, jenže následně si kouč Astany vyžádal přezkoumání videa a rozhodčí po několikaminutovém zkoumání rozklíčovali ofsajd Matěruchina – nutno říci, že velice těsný. Branka tedy neplatí.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 19. Kitarov (Drozd, Šinkevič), 38. Howden (Gragnani, Matěruchin), rozh. náj. Howden – 13. Žajlauov (St. Pierre, Puškarjov), 60. Dawes (Žajlauov, Akolzin)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Quinton Howden (MIN)
    1:0   Linden Vey (AST)
    2. série:
    1:0   Jegor Šarangovič (MIN)
    1:0   Roman Starčenko (AST)
    3. série:
    2:0   Andrej Stěpanov (MIN)
    2:0   Nigel Dawes (AST)
    4. série:
    2:0   Jevgenij Kovyršin (MIN)
    2:0   Matt Frattin (AST)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (M. Karnauchov) – Gragnani (A), Děnisov (C), Šinkevič, Ďukov, Chenkel, Znacharenko, Ustiněnko, Bujnickij – Gavrus, Howden, Linglet – Kitarov, A. Volkov (A), Pavlovič – Drozd, Kovyršin, Matěruchin – Kulakov, Šarangovič, An. Stěpanov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Dallman (A), M. Semjonov (A), Polochov, Lipin, Šalapov, Savčenko, Makljukov, Orechov – Frattin, Vey, Dawes (C) – Puškarjov, St. Pierre, Žajlauov – R. Starčenko, Gurkov, Michajlis – Markelov, Sagadajev, Akolzin.

    Rozhodčí: Judakov, Akuzovskij – Berseňov, Parikov
    bahis siteleri