Zlín – Liberec 3:2 (po pr.) | Třinec – Jihlava 3:0 (kon.) | Chomutov – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Plzeň 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (1:3 po s.n.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Neděle 22.10.2017, 15:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200) • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:20.
     
    Hezké nedělní odpoledne z třinecké WERK ARENY! Tipsport extraliga pokračuje šestnáctým kolem, Oceláři Třinec na svém ledě přivítají nováčka extraligy – Duklu Jihlava. Utkání třetího celku tabulky se třináctým začíná v 15:20!
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukle se po návratu do české nejvyšší hokejové soutěže zatím příliš nedaří. Družina trenérů Petra Vlka a Františka Zemana zvítězila jen v pěti zápasech, se šestnácti získanými body zatím Jihlavě patří třináctá příčka tabulky. Tým z Vyšočiny v posledním kole, které předehrával již ve čtvrtek, zlomil sérii tří proher, když na svém ledě zdolal pražskou Spartu.


    “První třetina nebyla z naší strany dobrá. Zaprvé jsme dostali branku po nedorozumění mezi obránce a zadruhé nám chyběl pohyb a takové návaznosti ve hře. Vyrovnávací gól nám trošku pomohl, byť jsem po hrozné individuální chybě pustili Spartu znovu do vedení, ale poté byl zápas z naší strany velice dobře odehrán. Hráči si za předvedený výkon vítězství zasloužil,“ hodnotil Petr Vlk poslední duel.


    V dosavadním průběhu extraligy se zatím ani jeden z jihlavských hráčů nedostal nad hranici deseti kanadských bodů. Nejproduktivnějším hráčem Dukly zatím je útočník Tomáš Jiránek, který třikrát skórovat a zapsal pět asistencí. V brankovišti větší důvěru dostává mladý gólman Jakub Škarek. Ten nastoupil do deseti zápasech s úspěšností 89%.


    Poslední zápas Jihlavy

    19. října 2017: HC Dukla Jihlava – HC Sparta Praha 4:2 (0:1, 3:1, 1:0).

    Branky a nahrávky: 34. M. Hlinka (Anděl), 38. de la Rose (Jiránek), 40. Skořepa (Suchánek), 45. Jiránek (Kubalík) – 5. Klimek, 38. Smejkal (Reichenberg).

    Sestava Jihlavy v posledním zápase: Škarek – Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa, Kubalík – Rys, Seman, Čachotský – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš, Hubáček, Macík.

     
    HC Oceláři Třinec

    Hráči s drakem na hrudi v posledních dvou zápasech hostili týmy z čela extraligové tabulky, svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny v duelech s Kometou a Plzní získali pět velmi cenných bodů. Oceláři se těmito body dotáhli na čelo tabulky, za vedoucí Plzní momentálně Slezané zaostávají pouze o jediný bod.


    ”Začali jsme čtyřmi přesilovými hrami v první třetině, které se nám ale nepovedly a ubraly na tempu. Plzeň odehrála parádní zápas. Ve druhé třetině jsme přidali v nasazení, měli nějaké šance, ale stálo nás to spoustu sil. Ve třetí třetině jsme to odehráli parádně. Bylo tam nasazení, vůle po gólech. Hosté si sice vytvořili velké šance, nás ale podržel Šimon Hrubec,“ řekl Václav Varaďa po páteční bitvě.


    Velkou oporou Ocelářů znovu byl Šimon Hrubec. Reprezentační gólman zlikvidoval několik tutovek, především pak přečíslení Plzně dvou proti nikomu v prodloužení. „Hodně nás podržel Šimon Hrubec, hlavně v prodloužení, kdy chytil jasný gól. To byl jeden z klíčových momentů, stejně jako ubráněné oslabení tří proti pěti,“ chválil Tomáš Marcinko brankáře Ocelářů .


    Poslední zápas Ocelářů

    20. října 2017: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 3:2 pp. (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)

    Branky a nahrávky: 31. Polanský (Jank, Cienciala), 47. Martin Růžička (Marcinko, Musil), 65. Marcinko (Martin Růžička, Roth) – 18. D. Kubalík (Schleiss, M. Svoboda), 34. Stach (Indrák).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Cienciala – Irgl, Rákos, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Třetí kolo letošního ročníku Tipsport extraligy proti sobě postavilo mimo jiné týmy z Jihlavy a Třince. Oceláři potvrdili roli favorita a na ledě nováčka soutěže zásluhou kompaktního výkonu celého týmu dokázali zvítězit fotbalovým poměrem 2:0. První trefu zaznamenal Martin Adamský, druhou branku vsítil Bohumil Jank. Spolehlivý Šimon Hrubec se prezentoval prvním čistým kontem sezony.


    12. září 2017: HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0).

    Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, M. Doudera), 26. Jank (Rákos, Martin Růžička).

    Oceláři bojují na špičce tabulky ???????? #CCMhockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – Cienciala, M. Kovařčík, Kvasnica – Chmielewski.

    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Macík.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, ještě před úvodním vhazování ve WERK ARENĚ proběhl ceremoniál, při kterém sportovní manažer Ocelářů Jan Peterek předal dres Martinovi Adamskému, který ve dvanáctém kole zapsal čtyřstý duel v dresu třineckého klubu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Úvodní buly pro Oceláře. Martin Růžička od vlastní modré čáry vyslal do akce dvojici Dravecký – Marcinko, první útok domácích se ale k zakončení neprobojoval.
     
    01:11
    Oceláři pokračují v aktivním nástupu do zápasu. Od modré čáry mohl pálit Musil, kotouč trefil betony Voldena. Hosté poté dostali kotouč do středního pásma.
     
    01:46
    Irgl nedokázal v jízdě zpracovat těžký pas na útočnou modrou čáru, to umožnilo hostům přechod do protiakce. Kousek za modrou čárou ke střele napřáhl Anděl, jeho pokus ale do ochranné sítě srazil Jank. Buly před Hrubcem.
     
    02:22
    Čtvrtá formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, velmi aktivní byli především Doudera s Ciencialou. Spolupráce těchto dvou hráčů Třince ale k žádné střele nevedla.
     
    02:56
    Podobně se nedařilo Rothovi s Draveckým, jejichž kombinaci vystihl obránce Šidlík a poslal kotouč do středního pásma.
     
    03:39
    Chybu hostujícího Petra Ulrycha na modré čáře mohl využít Martin Adamský, který se řítil sám na Voldena! Adamský zvolil střelu příklepem, kotouč ale netrefil branku!
     
    04:06
    Polanského formace pokračovala v aktivním napadání, výsledkem byla další střela z hole Milana Doudery. Volden ale na kotouč celou dobu viděl, proto pro něj bylo snadné vyrazit puk do ochranné sítě.
     
    04:46
    Rákos vybojoval kotouč u útočné modré čáry, poté se ale trochu zamotal do svých vlastních kliček a o puk přišel.
     
    05:30
    Diviš se chtěl dostat do útočné třetiny, kousek za modrou čarou ale narazil na dobře bránícího Růžičku, který uzmul puk do své moci.
     
    05:44
    Slezané se ale daleko nedostali, ve středním pásmu se k puku vrátili Jihlavští a znovu se vydali na Hrubcovu branku. Akce skončila střelou Skořepy a pohodovým zákrokem třineckého brankáře.
     
    06:16
    Doudera chtěl rychle rozehrát, ve středním pásmu na přihrávku čekal Kvasnica. Obránce Ocelářů ale poslal prudší pas, než by bylo potřeba, a Kvasnica jej nedokázal zpracovat. Zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    07:08
    Oceláři se nemohou vymanit z vlastní třetiny, Dukla dobře napadá rozehrávku domácího celku. Hrubec si musel dávat pozor proti pokusu Žálčíka, třinecký brankář zatím zůstává nepřekonán. Komerční přestávka.
     
    07:51
    Marcinko s Draveckým chtěli vybojovat kotouč u útočné modré čáry, proti přesile jihlavských hráčů ale uspět nemohli. Hosté však poté špatně vyhodnotili situaci a poslali kotouč na icing.
     
    08:44
    Krajíček do útočného pásma nepustil Jiránka, z práce třineckého kapitána pak mohl těžit Hrňa. Ten si sebral kotouč ve vlastním pásmu, projel skrz střední třetinu a kousek za modrou zakončil. Jeho pokus ale byl sražen do rohu kluziště.
     
    09:28
    Na Voldenovu branku od modré mířil také Adamský, tomu ale střela vůbec nesedla. Jihlavští jdou do protiakce.
     
    09:46
    Ta skončila u útočné modré čáry, hosté se ale dostanou do třineckého pásma. Oceláři odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    10:19
    Obrovské štěstí Dukly, Oceláři měli na holi úvodní branku zápasu! Z výhodně pozice u modré čáry tvrdě vypálil Tomáš Linhart, kotouč ale trefil jen pravou tyč hostující branky!
     
    10:51
    Diviš u útočné modré čáry protečoval nahození Čachotského, kotouč se obloučkem snesl přímo do Hrubcovy lapačky. Buly po levé ruce třineckého brankáře.
     
    11:34
    Oceláři chtěli u útočné modré čáry vybojovat kotouč, to se jim nakonec povedlo, sudí ale odpískal ofsajd.
     
    11:58
    Na druhé straně chtěl Hrubcovu pozornost otestovat Bryhnisveen, jeho pokus kousek za modrou čarou ale trefil jen Linhartovy chrániče.
     
    12:22
    Oceláři rychle přenesli hru před Voldenovu branku, Polanský ale nedokázal dojet Svačinovo nahození. Hostující brankář kryje kotouč, vhazovat se bude po komerční přestávce v pásmu Dukly.
     
    12:33
    Svačina ze vzduchu tečoval střelu Doudery, kotouč ale zamířil přímo do Voldenovy lapačky.
     
    12:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali v tlaku, odměnou jim je úvodní branka duelu! Dobrou práci v útočném pásmu odvedl Vladimír Dravecký, který nejprve rozpohyboval hostující defenzívu a poté poslal kotouč na modré stojícímu Davidu Musilovi! Třinecký obránce se opřel do puku, před Voldenem ještě dráhu letu kotouče lehce pozměnil TOMÁŠ MARCINKO, který šikovnou tečí zapsal svou devátou branku této sezóny! Asistence: David Musil, Vladimír Dravecký.
    12:54 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    13:29
    Icing Jihlavy, hra se vrací před Voldena.
     
    13:54
    Oceláři svůj další pobyt v útočném pásmu k žádnému střeleckému pokusu nedovedli, nevedlo se ani hostům na druhé straně. Hrubec zachytil nahození jednoho z hostujících hráčů, jeho následná rozehrávka se ale od tvrzeného skla odrazila mimo hrací plochu.
     
    14:45
    Marcinko s Růžičkou neuspěli v přechodu do střední třetiny, hosté otáčejí hru.
     
    15:20
    V dobré střelecké pozici se po přihrávce Bryhnisveena ocitl Hlinka, jeho tvrdá rána ale trefila jen Hrubcovu vyrážečku. Oceláři otáčejí hru na druhou stranu.
     
    16:17
    Dravecký, Jank ani dvakrát Růžička nenašli skulinku ve Voldenově postoji, brankář Jihlavy teď podržel svůj celek.
     
    16:43
    Kvasnica s Michalem Kovařčíkem odvedli dobrou práci před Voldenovým brankovištěm, kotouč se po několika kuriózních odrazech málem dostal za záda hostujícího brankáře. Volden nakonec našel kotouč v lapačce.
     
    17:41
    Polanskému s Adamským se nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru, na druhé straně se pak z rohu kluziště až do zakončení chtěl protlačit Bryhnisveen. Hrubec byl připraven.
     
    18:36
    Po chybě domácích hráčů v útočném pásmu se do samostatného úniku dostal Lukáš Žálčík! Hostující útočník byl křižován vracejícím se Rothem, zvolil proto střelu ze zápěstí. Kotouč trefil rameno domácího brankáře!
     
    19:31
    Hosté měli dostatek času k rozehrávce, po chybě ale málem nabídli Ocelářům další šanci. Adamský toho ale nedokázal využít.
     
    19:57
    Ještě jeden zákrok pro Hrubce, brankář Ocelářů musel likvidovat střelu Semana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi, do kabin jdou s lepším pocitem hráči domácího Třince. Oceláři měli v první dvacetiminutovce více ze hry, proměnit ale dokázali jen jednu střelu. Nahození Musila před Voldenem šikovně tečoval Tomáš Marcinko. Hosty v první třetině jednou zachránila tyč, a to po střele Linharta. Na druhé straně se pak při úniku Žálčíka zaskvěl brankář Hrubec.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:12.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9:6,
    střely mimo: 9:5,
    zblokované střely: 5:4,
    hity: 3:4,
    vhazování 12:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Oceláři zahájili druhou dvacetiminutovku náporem, z práce Draveckého a Růžičky v útočném pásmu mohl těžit Krajíček, třinecký kapitán ale netrefil Růžičkův pas.
     
    21:17
    Také Polanského formace pokračuje v aktivním napadání, Adamský ale u modré čáry nezastavil přihrávku Svačiny a vykázal tak svůj tým do středního pásma.
     
    21:50
    Jihlavští se dostali před Hrubcovu branku, Ulrychova střela od modré čáry ale k třineckému brankáři nedoputovala. Oceláři poté poslali kotouč do středního pásma.
     
    22:21
    Dukla ale velmi rychle získala puk zpět do své moci, Hlinkova střela ale Hrubce nijak nepřekvapila. Další akci Jihlavy pak zastavil ofsajd.
     
    22:42
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zvládli buly ve středním pásmu na výbornou a skórují podruhé v dnešním zápase! Tomáš Marcinko důrazně odstavil od kotouče Macíka, k puku se pak dostal Aron Chmielewski. Polský útočník v třineckých službách posunul kotouč rozjetému MARTINOVI RŮŽIČKOVI, který bekhendovou kličkou vyzrál na brankáře Voldena! Asistence: Aron Chmielewski, Tomáš Marcinko.
    22:42 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    23:40
    Dukla se po inkasované brance vrhla do útočné třetiny, akce Ryse a Semana ale hosty k úspěchu nedovedla.
     
    24:15
    Slezané se dostali pod menší tlak ze strany Jihlavy, Doudera vše vyřešil vyhozením přes všechny čáry. Buly před Hrubcem.
     
    24:30
    Adamský k zakončení nepustil Anděla, později také Hlinku. Druhý jmenovaný se ale dostal k odraženému kotouči a svou druhou střelou již Hrubce zaměstnal. Třinecký brankář ukryl kotouč v lapačce.
     
    25:04
    Na ledě je opět nejúdernější formace domácího týmu a Jihlava je opět pod tlakem. Doudera pálil od modré, před brankou se o teč pokoušeli Marcinko s Růžičkou. Volden byl tentokráte úspěšný.
     
    25:54
    Oceláři se špatnými přihrávkami u modré čáry vyhnali do středního pásma, Slezané ale drží kotouč ve své moci a vymýšlejí, jak se vrátit do blízkosti Voldenovy branky.
     
    26:28
    Oceláři to zkusili rychlou kombinací na rozjetého Chmielewského, ten ale dostal kotouč na paty a nedokázal proto zakončit.
     
    27:07
    Neuspěli ani Kvasnica s Ciencialou, jejichž snažení skončilo za jihlavskou brankou. Hosté poté nahodili puk na Hrubce, třinecký brankář jej raději ukryl v lapačce a přerušil tak hru. Komerční přestávka.
     
    27:42
    Polanský nedokázal zpoza hostující branky dobře rozehrát, na druhé straně pak na Krajíčkovi ztroskotal Žálčík. U kotouče jsou domácí hráči.
     
    28:42
    Jihlavští drželi kotouč v útočné pásmu, k zakončení se ale nedostali. Na druhé straně pak za hostující brankou neuspěl Dravecký.
     
    28:57
    Icing Jihlavy, hra se stěhuje k Voldenovi.
     
    29:45
    Rákos s Irglem nezvládli situaci za hostující brankou a přišli o kotouč. Protiakce Jihlavy ale také žádný úspěch nepřinesla.
     
    30:29
    Kvasnica kontroloval kotouč v útočném pásmu, po několika kličkách jej nabídl na modré stojícímu Douderovi. Třinecký bek pálil z první, puk ale letěl nad Voldenovu branku.
     
    30:58
    Jihlavští přenesli hru na druhou stranu, nahození Suchánka skončilo u Hrubce, který raději přerušil hru.
     
    31:30
    Nepříjemný odraz kotouče od zadního hrazení přidělal několik starostí Jankovi, třinecký bek ale nakonec ve spolupráci s Hrubcem udržel kotouč na síti domácí branky, hra je přerušena.
     
    32:19
    Nepřesný pas Rotha pro Růžičku umožnil hostům přečíslení dvou proti jednomu, Diviš ale nedokázal přesně přihrát skrz bránícího Musila. Kotouč se odrazil do hlediště, vhazovat se bude ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    32:51
    Macík dostal pas za hostující obranu, za ruční brzdu proto musel zatáhnout Lukáš Krajíček. Třinecký kapitán je prvním vyloučeným hráčem v tomto zápase, Jihlava má k dispozici první početní výhodu.
     
    33:00
    Přesilovku tvrdou střelou od modré otevřel de la Rose, Hrubec zasáhl lapačkou.
     
    33:17
    Další kombinace se Dukle nepovedla, puk do bezpečné vzdálenosti odpálil Marcinko.
     
    33:51
    Hosté se vrátili do útočné třetiny, střelu Zdráhala od modré čáry do rohu kluziště srazil Rákos. Jihlava pokračuje v kotoučem na holi.
     
    34:16
    Další Zdráhalův pokus byl několikrát tečován, kotouč nakonec těsně minul Hrubcovu klec. Rákos poté vyvezl puk do středního pásma.
     
    34:52
    Oceláři jsou kompletní, Jihlavě se závěr početní výhodu vůbec nepovedl.
     
    35:19
    Obrovská šance Lukáše Žálčíka! Hostující útočník se kolem Linharta dostal až před Hrubce, jeho střela pak propadla domácímu brankáři a kotouč se kutálel za brankovou čáru! Na brankovišti ale dobře zapracoval vracející se Milan Doudera, který odpálil puk do bezpečí!
     
    35:22
    Oceláři si poté nepohlídali střídání a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Jiří Polanský.
     
    35:47
    Hrubec zlikvidoval střelu Ulrycha, domácí se poté osvobodili.
     
    36:16
    Dravecký zachytil výpad Čachotského a odpálil kotouč za Voldenovu branku. Jihlavě se přesilovka zatím vůbec nedaří.
     
    37:02
    Semanovi nesedla střela u modré čáry, to umožnilo Ciencialovi vyvézt kotouč do pásma Jihlavy.
     
    37:33
    Jiří Polanský je zpátky na ledě a hned se zapojil do útočné akce Ocelářů! Polanský dostal pas mezi dva bránící hráče, chyběla mu ale rychlost, proto přenechal puk pro najíždějícího Hrňu! Ten pálil z levé strany, Volden zasáhl betonem.
     
    37:41
    Dvě vhazování v pásmu Jihlavy, dvě střely Milana Doudery. S první si poradil Volden, druhou hosté srazili do ochranné sítě.
     
    38:05
    Další situaci po buly již Jihlavští zvládli a vydali se do protiakce. Ta ale skončila u modré čáry, hostům je pískán ofsajd.
     
    39:01
    Poslední minuta třetiny. Dravecký s Růžičkou vybojovali kotouč pro Musila, ten ale pálil jen do Voldenovy lapačky.
     
    39:27
    Oceláři pokračovali ve své útočné akci, ta vyústila v dělovku Rotha. Volden byl připraven.
     
    39:33
    Volden si na nedostatek práce v závěru třetiny jistě stěžovat nemůže, další střelou jeho pozornost otestoval Adamský.
     
    39:45
    Oceláři mohli navýšit své vedení! Vladimír Svačina si po objetí branky připravil kotouč na forhend, pasem skrz brankoviště pak hledal Lukáše Krajíčka! Třinecký kapitán mohl dorážet do prázdné branky, Volden se ale stihl přesunout a zastavit hrozící pohromu!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, domácí Oceláři v ní přidali druhou brankou a upevnili své vedení. Druhá trefa slezského celku přišla přesně deset minut po úvodní brance, Voldena po bekhendovém zakončení překonal Martin Růžička. Hosté mohli na třineckou trefu odpovědět ve dvou početních výhodách, především Žálčík byl velmi blízko ke snížení. K jeho smůle ale kotouč z brankové čáry odpálil Doudera. Oceláři v závěru ještě zmáčkli svého soupeře, další trefu na své konto ale zatím nepřidali.

    Třetí třetina začne přibližně v 17:05.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 9:9 (18:15),
    střely mimo: 1:6 (10:11),
    zblokované střely: 3:5 (8:9),
    hity: 7:2 (10:6),
    vhazování: 14:9 (26:17),
    trestné minuty: 4:0 (4:0).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Marcinko protečoval kotouč do útočného pásma, rozjetý Martin Růžička ale k němu měl dál, než bránící hráči.
     
    41:13
    Jihlavě se nepovedl přechod střední třetiny, těžit z toho mohl Svačina. Ten si podél pravé strany nabruslil do střelecké pozice, jeho střela ale šla těsně vedle Voldenovy branky.
     
    41:55
    Hosté se po chybě Doudery dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Hlinka to ale nevyřešil ideálně. Hostující útočník chtěl najít najíždějícího Žálčíka, svou přihrávkou ale trefil jen Krajíčkovu hůl, od které se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    42:29
    Kovařčík s Kvasnicou dostali kotouč do útočné třetiny, u modré čáry ale nedokázali projít kolem tří bránících hráčů.
     
    43:03
    Nevedlo se ani jihlavskému Kubalíkovi, ani na druhé straně Růžičkovi. Úvodní mnuty poslední periody nabízejí několik nepřesností na obou stranách.
     
    43:56
    Adamský poslal kotouč do jízdy Svačinovi, ten za útočnou modrou přenechával puk Polanskému. Třineckému útočníkovi ale v souboji se Suchánkem chyběl jeden krok, hosté se zmocnili puku.
     
    44:11
    Ani akce Dukly ale nebyla úspěšná, hostům je pískán ofsajd. Situaci po buly ve středním pásmu pak lépe zvládli Oceláři, nepřesný pas ale doputoval jen na zakázané uvolnění. Buly před Hrubcem.
     
    44:44
    Krajíček s Douderou s menšími obtíží zvládli situaci za Hrubcovou brankou, Chmielewski ale poté pouze odpálil kotouč na další icing.
     
    45:33
    De la Rose se dostal ke kotouči u útočné modré čáry, svou prudkou střelou z první ale pouze vyprášil Hrubcovy betony. Rákos poté odpálil kotouč na další zakázané uvolnění.
     
    46:09
    První formace Ocelářů přenesla hru na druhou stranu, Marcinko v předbrankovém prostoru ale nedokázal trefit Růžičkův pas. Následná Linhartova střela skončila ve Voldenově lapačce.
     
    46:49
    Cienciala sebral kotouč Zdráhalovi, poté se s Kvasnicou hnal do protiakce. Cienciala se nakonec rozhodl pro individuální zakončení, Volden vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    47:55
    Dukla se dlouho snažila o přechod do útočné třetiny, nakonec ale nepřesným pasem poslala kotouč na icing.
     
    48:34
    Martin Růžička se snažil v rohu jihlavské třetiny získat kotouč, v jeho cestě mu ale trochu překážel hlavní sudí. Růžička si to po přerušení, které způsobilo další zakázané uvolnění Jihlavy, vyříkává.
     
    49:27
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Volden musel vyrážet střelu Linharta, v rohu kluziště pak kombinovali Chmielewski s Irglem. Domácí útočníci se ale k dalšímu zakončení nedostali.
     
    50:05
    Jank nahodil puk na hostujícího brankáře, Jihlavští pak sebrali vyražený puk a poslali jej do středního pásma.
     
    50:33
    Adamský šikovně tečoval Douderovu pobídku, kotouč ale trefil jen záda clonícího Svačiny. Polanský následně trefil jen Voldenovu lapačku.
     
    51:08
    Musilova dělovka od modré letěla nad branku, Oceláři se ale jako první dostali k odraženému kotouči a pokračují v tlaku.
     
    51:29
    Ten skončil nepřesným pasem na Marcinka, po kterém se Dukla dostala do protiakce. Střela Skořepy ale trefila jen Hrubcovu hruď.
     
    51:47
    Obrovská šance pro hostující celek! Filip Seman dostal z rohu kluziště přihrávku do mezikruží, tváří v tvář brankáři Hrubcovi ale nechal pouze vyniknout domácího gólmana!
     
    52:01
    Oceláři zastavují tlak Jihlavy zakázaným uvolněním, trenér Varaďa si vybral oddechový čas.
     
    52:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle si brankář Volden za rámeček zcela jistě nedá! Oceláři skórují s nenápadně vypadající akce. DAVID CIENCIALA si vzal kotouč ve středním pásmu, nabruslil si na vrchol kruhu pro vhazování a střelou ze zápěstí překonal hostujícího gólmana! Volden proti kotouči šel lapačkou, puk se přes ni převalil a skončil v síti! Asistence: Milan Doudera, Lukáš Krajíček.
    52:10 David CIENCIALA - 3:0
     
    52:49
    Volden si připsal další zákrok, vhazovat se bude po komerční přestávce v pásmu Jihlavy.
     
    53:26
    Polanský vybojoval kotouč pro Douderu, jeho prudká střela ale trefila jen jednoho z bránících hráčů. Oceláři pokračují v tlaku.
     
    53:56
    Snažení domácích končí dalším pokusem Doudery, Volden tentokráte byl připraven.
     
    53:56
    Dnešní utkání sleduje 3 725 diváků.
     
    54:07
    Tlak Ocelářů bude utišen, na trestnou lavici totiž usedá Tomáš Marcinko.
     
    54:32
    Cienciala vybojoval kotouč pro Rákose, ten mohl jít do protiakce. Rákos pálil od modré čáry, jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    55:00
    Dukle se početní výhoda zatím nedaří. Oceláři drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky, Hrubec ještě nemusel zasahovat.
     
    55:24
    Platí to také po pokus Bryhnisveena, jehož ránu zablokoval Hrňa. Útočník Ocelářů poté odpálil kotouč za Voldenovu branku.
     
    56:08
    Slezané jsou kompletní. V závěru přesilovky to ještě od modré zkoušel Suchánek, ten ale netrefil branku.
     
    56:56
    Oceláři kontrolují hru ve středním pásmu, Jihlava se nemůže dostat na puk a vytvořit si nějaký pořádný tlak.
     
    57:10
    Do útočného pásma se dral Macík, hostující útočník ale na kotouč nedosáhl, Hrubec jej proto mohl odpálit do bezpečí. Třinecký brankář ale poslal puk jen na svou střídačku.
     
    57:44
    Polanský sebral kotouč Skořepovi a hnal se do šance. Střela třineckého útočníka ale netrefila branku.
     
    58:49
    O čestný úspěch se ještě pokoušel Čachotský, jeho střela od levého hrazení ale Hrubce nepřekvapila.
     
    59:28
    Oceláři drží kotouč v pásmu Jihlavy, do zakončení se ale nijak netlačí.
     
    59:52
    Hrubec mohl v závěru zápasu přijít o čisté konto, třinecký brankář ale zázračným zákrokem zastavil přečíslení hostí dvou proti jednomu!
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství se radují domácí Oceláři Třinec. Slezané dnes nemohli použít svou největší zbraň, tedy přesilovou hru, Jihlava hrála velmi disciplinovaně. Hráči s drakem na hrudi ale v rovnovážném stavu hráčů na ledě skórovali třikrát, čistým kontem se v třinecké brance blýskl Šimon Hrubec, který v závěrečných vteřinách utkání zlikvidoval dvě velké šance hostujícího celku.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (17:42:01)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 13. Marcinko (D. Musil, Dravecký), 23. Martin Růžička (Chmielewski, Marcinko), 53. Cienciala (M. Doudera, Krajíček)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), D. Musil, Roth, Linhart, Jank – Dravecký, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Rákos, Irgl – Cienciala, M. Kovařčík, Kvasnica – Chmielewski.
    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Macík.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer
    bahis siteleri