Česko – Japonsko 2:1 (kon.)
konec
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Středa 08.11.2017, 16:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Japonkám drtivý závěrečný tlak již nic nepřinesl, z prvního vzájemného utkání tedy musely zkousnout hořkosti porážky. Již v pátek ale na oba celky čeká odveta, která se hraje na lovosickém zimním stadionu. (17:55:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Japonky si vytvořily doslova drtivý tlak na českou brankou. Částečně si jej však zmírnily sami, když Šigaová nepřevzala správně puk od Otoové. I tak ale musela Juřicová čelit enormnímu množství střel.
     
    59:04
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:04
    Češkám se podařilo zmírnit tlak Japonek vyhozením puku na opačný konec ledové plochy. Prázdnou branku ale netrefily, došlo tedy na icing.
     
    58:42
    Do závěrečné minuty vstupují Japonky bez Sasakiové!
     
    Dnešní utkání sleduje 54 diváků.
     
    58:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:04
    Kaho Suzukiová zblokovala několik střel z hranice brankoviště v podání hráček českého týmu, přičemž Japonky se v závěrečné části zápasu odhodlaly k útoku na českou branku.
     
    57:31
    Tvrdou střelou od modré prověřila Daniela Pejšová Sasakiovou. Ta nakonec její pokus zastavila a vyslala svůj tým do hry. Pejšová následně stíhala protihráčku s kotoučem na holi podél mantinelu.
     
    56:04
    Český tým v tlaku na japonskou branku pokračuje. Přestože se Japonkám snaží blokovat šance Češek, z útočného pásma je již dostat nemohou.
     
    54:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak trochu se štěstím se povedlo Češkám otočit vývoj utkání na svou stranu. ANETA ZACHOVÁ převzala puk na modré čáře. Její obloučkovitá střela poté dolétla přímo za záda Sasakiové. Asistence: Valentýna Černá.
     
    54:19
    Japonkám se povedlo natlačit se do útočného pásma. Karolína Juřicová se však enormního náporu již obávat nemusí, Češkám se daří jejich šance blokovat.
     
    52:51
    Kaho Suzukiová se vydala rychle do útočného pásma. Zde velmi brzy narazila na důraznou Danielu Pejšovou, která ji kotouč vypíchla. Přesto musely hráčky české týmu nakonec vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    51:27
    Japonky drží české hráčky v rohu kluziště, ovšem na dostřel od branky Reiky Sasakiové. Češky se posléze dostaly ven, přišly ale o puk.
     
    50:29
    Poté se dostaly do hry i Japonky. Karolína Juřicová čelila několika střeleckým pokusům za sebou, žádný z nich nebyl příliš důrazný aby jej nedokázala zastavit.
     
    49:22
    Tlak českého týmu pokračuje! Agáta Sarnovská se prosmýkla kolem několika japonských hráček, načež se dostala do mezikruží odkud vystřelila. Reika Sasakiová však nedala pokusu žádnou šanci a přikryla ji k tělu lapačkou.
     
    48:38
    Asi největší šance českého týmu v této třetině! Alexandra Halounová poslala puk pro hranici brankoviště na levou stranu, kde stála Lucie Samohýlová připravená ke střele. V klíčovém momentu však puk nedokázala trefit dle svých představ.
     
    47:55
    Veronika Lorencová se pokusila o střelu na Sasakiovou. Puk ji však sjel po holi a našel pouze prostor vedle branky.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 23. Dýcková (Matoušková, Sarnovská), 55. Zachová (Černá) – 19. Jamamotoová (Nagaokaová, Sonojová)


    : Juřicová (Štumbaurová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Krčková, Radová, Zachová, Vlková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková (A), Sarnovská – S. Halounová, A. Halounová, Samohýlová – Čajanová, Mazancová, Fabšicová – Lornecová, Černá, Hájková – Seroiszková.
    : Satoová (Sasakiová) – Otaová (C), Šigaová, Sekiová (A), Takenaková, Nomuraová, Jamašitaová – Cucumiová, Suzukiová, Kojamaová, Wadžimaová, Itoová, Kurosuová, Ušioová, Satoová, Sonojaová, Nagaokaová, Jamamotoová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Šťastná

    Diváci: 54
    ocianews.com