TK Českého svazu biatlonu před zahájením sezony (kon.)
konec
Tisková konference Českého svazu biatlonu před zahájením zimní sezony

Čtvrtek 23.11.2017, 11:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference právě skončila. Nyní je prostor pro individuální rozhovory. (11:22:25)
     
    Pro první kolo do Švédska budou nominováni Moravec, Šlesingr, Soukup a Václavík. Ženy odcestují do Švédska ve složení Vítková, Puskarčíková, Jislová, Johanidesová.
     
    Rybář: "Cením si každého partnera, který s námi je a byl ať už v těžkých nebo těch lepších časech a doufám, že s námi budou i nadále.
     
    Rybář ohledně kamionu: "Už je v Östersundu. Je to věc, která má hodně pomoci jak servismanům, tak krok dopředu i závoďákům. Hračka v podobě makety kamionu je zase dobrá pro rodiče a děti.
     
    Rybář: "Uvidíme, co nám sezóna přinese. V letošní sezóně nemáme srovnání s konkurencí, takže uvidíme. Každá sezóna je jiná. Nikdy se nemůžeme dívat za sebe, ale před sebe."
     
    Nyní přebírá slovo Ondřej Rybář.
     
    Prezident federace: " Tato sezóna bude důležitá, protože bude olympijská. Máme tajné přání přivézt medaili. Do sezóny jdeme s otevřeným hledím. Uvidíme, na co to bude stačit. Snem by poté bylo zopakovat Soči."
     
    Prezident federace: "Udělali jsme všechno pro to, abychom vyhověli závodníkům. Jim i servismanům jsme koupili kamión.
     
    Přítomní jsou prezident biatlonové federace Jiří Hamza, šéftrenér Ondřej Rybář, trnér žen Zdeněk Vítek, za ženskou reprezentaci Eva Puskarčíková a Veronika Vítková a mužské zastoupení tvoří Michal Šlesingr, Michal Krčmář a Ondřej Moravec.
     
    Nyní už jsou všichni na svých místech a tisková konference může zažít.
     
    Tisková konference bude mít menší zpoždění. Čeká se na některé její členy, kteří se zdrželi ještě na cestě.
     
    Jednoznačným vrcholem letošní zimy budou ale určitě Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, kde se biatlonisté pokusí obhájit hned pět cenných kovů z předešlých her v ruském městě Soči.
     
    Dalším z bodů dnešní tiskové konference by měl být určitě i zbrusunový kamion, který dostala česká reprezentace pro nadcházející sezónu a díky němu by měli biatlonisté mít k dispozici i lepší zázemí při závodech.
     
    Českou reprezentaci postihly velké komplikace v přípravném období před startem letošního ročníku. Někteří reprezentanti jako například Ondřej Moravec či Gabriela Koukalová měli vleklé zdravotní potíže a proto příprava nedopadla úplně podle představ šéftrenéra Ondřeje Rybáře.
     
    Příjemné čtvrteční dopoledne. Start další, tentokrát olympijské sezóny, jednoho z nejpopulárnějších sportů u nás se nezadržitelně blíží. Už o víkendu se biatlonisté a biatlonistky vydají vstříc pro první body do Světového poháru ve švédském Östersundu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Ondřej Jícha

    bahis siteleri