Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | Zlín – Vítkovice 4:5 (po pr.) | Kladno – K. Vary 4:3 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Chomutov 2:6 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Piráti Chomutov
Pátek 08.12.2017, 18:15 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konec zápasu. (20:24:42)
     
    58:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nakonec jsou to opět Piráti, kdo přidává další přesnou trefu. Přečíslení tři na jednoho řídil TOMÁŠ HAJIČ, který poslal přihrávku na Daniela Šilara, jenž mu ji vrátil a Hajič tak střílel téměř do prázdné branky. Asistence: Daniel Šilar.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny. A pravděpodobně také celého zápasu.
     
    57:20
    Milan Dančišin přenechal v útočném pásmu Motoru kotouč najíždějícímu Matěji Tomanovi, který střílel z pohledu brankáře z pravého kruhu. Zřejmě zkoušel ohrozit horní levý růžek Pavlátovy branky, ale přestřelil.
     
    55:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    Polák sice před chvíli svou velkou šanci neproměnil, přesto jdou Piráti do tříbrankového vedení. Svůj první přesný zásah v tomto utkání si připisuje také MARTIN HŘEBÍČEK, jenž překvapil Davida Němce. Asistence: Ondřej Šišolák.
     
    55:50
    Mohlo to být o tři branky! Tom Polák se ujal kotouč a byl s ním ve střelecké pozici nikým nehlídán v prostoru mezi kruhy. Němec ho ale vybruslil a Polákovu střelu dokázal ukrýt v klíně.
     
    54:48
    Jonáš Kronus nabral dobrou rychlost a v přečíslení tři na dva zvolil střelu. Forhendem zamířil z křídla na vzdálenější tyč, ale Dominik Pavlát dokázal svou vyrážečkou zareagovat včas.
     
    54:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je tu čtvrtý gól a sním se také snižují gólové šance aspoň na minimální bodový zisk z tohoto zápasu pro Českobudějické. Ondřej Šišolák našel přihrávkou JAKUBA KÖVERA, který dokázal vsítit do českobudějovické klece další branku. Asistence: Ondřej Šišolák.
     
    52:52
    Jakub Kleiner vyslal od modré čáry pořádnou ránu. Němec si pro ní zkoušel vyjet a schovat ji v lapačce, nicméně neúspěšně. Kotouč nakonec zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    51:44
    Jonáš Kronus hledal v útočném pásmu z křídla najíždějícího spoluhráče. Přihrávka se mu ale vůbec nepodařila. Dokonce s ní vyhnal Motor z útočného pásma.
     
    50:15
    Ve středním pásmu sáhl do přihrávky dnešní autor hattricku, Petr Chlán, a srazil kotouč mimo hrací plochu. Následuje vhazování v neutrálním pásmu.
     
    49:32
    Pirátům se tato početní výhoda opravdu příliš nevyvedla. Milan Dančišin se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    48:24
    V přesilové hře se zatím Pirátům nedaří usadit se v útočném pásmu Motoru. Ten se prozatím dobře brání a kotouč opět vyhazuje.
     
    47:32
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dančišin – 2 min., sekání).
     
    47:32
    Po střele jednoho z českobudějovických hráčů nastala před brankovištěm Pavláta menší skrumáž, kterou nakonec chomutovský strážce svatyně dokázal vyřešit.
     
    46:35
    Se střelou ze středního pásma nemá David Němec žádný problém. Kotouč vyráží ke svému spoluhráči, který s ním pádí na druhou stranu kluziště.
     
    45:14
    Milan Dančišin nebyl daleko od vyrovnávacího gólu. Trefil přihrávku, která na něj šla, hned z prvního doteku, nicméně Pavlát se přemístil a střelu vyrazil.
     
    44:22
    Dominik Danov zkoušel převzít přihrávku a kotouč vyvézt z vlastního obranného pásma. To se mu nepodařilo, protože upadl a puk ztratil.
     
    43:18
    Motor se nakonec dokázal probít přes útočnou modrou čáru a vybojoval si i šanci. Střelu z kruhu ale Dominik Pavlát kryje.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Dančišin (Beránek), 30. Kronus – 7. Chlán (Veselý), 14. Chlán (Polák), 40. Chlán (Polák), 55. Köver (Šišolák), 56. Hřebíček (Šišolák), 59. Hajič (Šilar)


    HC Motor České Budějovice: Březina (Němec) – Grauer, Kachyňa, Rákosník, Doktor, Dosek, Dudáček – Rolínek, Matys, J. Doktor, Bláha, Prášek, Kaisler, Kronus, Dančišin, Toman, Bárta, Beránek, Kouba
    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Kopic, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Procházka, Hajič – Köver, Danov, Polák, Hřebíček, Chlan, Kulich, Tůma, Veselý, Šeliga, Šišolák, Šilar, Adámek

    Rozhodčí: Valenta – Šperl, Jílek
    ocianews.com