Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | Zlín – Vítkovice 4:5 (po pr.) | Kladno – K. Vary 4:3 (kon.)
Olomouc – Třinec 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Chomutov 2:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
HC Sparta Praha
Pátek 08.12.2017, 18:00 • ČPP Aréna • DHL Extraliga juniorů • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera, poklidné prožití víkendu a někdy příště se na vás budu opět těšit, na počtenou. (20:10:30)
     
    Duel mezi Hradcem a Spartou máme za sebou. Třetí třetina byla z dnešního klání ta nejvíce vzrušující. Pražané v ní nejprve snížili zásluhou Radka Jeřábka na rozdíl jediné branky. Lvi ale důsledně bránili a v závěru zvýšili své vedení na 3:1 po šikovné teči Filipa Jiráska. Celek z hlavního města ještě zkusil hru bez gólmana, ale tu v poslední vteřině využil Kryštof Pažourek a stanovil tak konečné skóre utkání na 4:1 pro Východočechy! Ti byli v celém střetnutí přeci jen o chloupek lepším mužstvem a výhru si zasloužili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Odraženou Haškovu střelu sebral KRYŠTOF PAŽOUREK a v poslední chvíli dotlačil puk za brankovou čáru, Hradec tedy vítězí 4:1! Asistence: Jakub Hašek.
     
    59:54
    Hašek se probil po pravé straně, ale bekhendem namířil černou pryž jen do boční konstrukce.
     
    59:43
    Pažourek vyhodil kotouč na půlku Sparty, Pražané ale rychle spěchají zpět, aby ještě mohli zaútočit.
     
    59:08
    Hráči z hlavního města jsou opět v prostoru před Dvořákem. Wojnar dostal přihrávku zpoza klece na brankoviště, ale puk přes beton gólmana Lvů neprocpal!
     
    58:27
    Hradečtí vyhodili přes všechny čáry a dokázali kotouč dojet, takže zakázané uvolnění se nepíská, beci Pražanů ale touš rychle vybojovali zpět.
     
    58:07
    Pražané se drží na puku v pásmu soupeře. Tomáš Jandus se prokličkoval přes tři bránící hráče, ale jeho následné střele z mezikruží chyběla razance, takže ji Dvořák bez potíží zastavil.
     
    57:25
    Pavel Geffert si vzal oddechový čas a naplánoval se svým týmem závěrečný nápor. Wolf ho stráví na střídačce, Sparta hraje se šesti bruslaři!
     
    57:25
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Havránek – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Pšenička – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    57:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec jde do důležitého náskoku o dva góly! Muška přihrál podél modré doleva na Kynčla, ten vystřelil, před brankou puk tečoval FILIP JIRÁSEK a Lvi vedou 3:1! Asistence: Tomáš Kynčl, Jakub Muška.
     
    56:33
    Východočeši drží puk v třetině soupeře a hledají vhodnou palebnou pozici. Nenašli ji a tak nadále kombinují podél hrazení.
     
    56:18
    Pohl kontroluje černou pryž ve vlastním obranném pásmu. Přihrává doleva, odkud Lvi následně nahodili puk na gólmana Sparty, který jej pro jistotu podržel v lapačce.
     
    55:48
    Východočeši se již příliš kupředu nehrnou, vyhazují puky k Wolfovi a chodí rychle střídat, aby mohli čelit tlaku protivníka.
     
    55:04
    Schwamberger se prodral po pravém mantinelu do pásma Lvů, ale Sparta se následně nepřesným pasem na útočné modré vyhnala z třetiny.
     
    54:47
    Sklenář vybruslil od pravého mantinelu a přihrál Jiráskovi, který vystřelil z levého kruhu a orazítkoval tyč svatyně Pražanů!
     
    54:16
    Opět hrajeme delší dobu bez přerušení. Puk za svatyní Lvů zašlápla čtveřice hráčů, jenže sudí tentokrát odmítali hru přerušit. Nakonec jim ale nic jiného nezbylo. Vhazování po levé ruce Dvořáka.
     
    53:40
    Moník zakombinoval s Jiráskem, který se po pravé straně prodral za útočnou modrou. Hradečtí aktuálně hledají vhodnou palebnou pozici.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. Pohl (Matějček, F. Moník), 20. Chalupa (Pažourek, Hroudný), 58. Jirásek (T. Kynčl, Muška), 60. Pažourek (Hašek) – 43. Jeřábek (Fabiánek)


    Mountfield HK: Dvořák (Bartozel) – Hroudný "C", Muška, Pohl, Havránek "A", T. Kynčl "A", Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Pažourek, Havelec, Hnik, Hašek, F. Moník, Mašín, Sklenář, Chalupa.
    HC Sparta Praha: Wolf (Švehlák) – M. Jandus, Janda "C", Simotics, Mrkvička, Eliáš "A", Karoch, Jeřábek, Hanuš – Arnošt, T. Jandus "A", Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Larsen, Pejchal, Pšenička, Vitouch, Wojnar.

    Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Laczko

    Diváci: 111
    ocianews.com