New Jersey – Columbus 3:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:2 (kon.) | Nashville – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Chicago – Buffalo 3:2 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:3 (po pr.) | Detroit – St. Louis 1:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
New York Rangers
Sobota 09.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše. Tímto se s vámi loučím, přeji příjemný vstup do víkendu a někdy příště opět na počtenou! (03:54:24)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:12.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matt Niskanen (WSH) 1+0
    2. Braden Holtby (WSH) 27 zák., 2 gólů, 93,1%
    3. Tom Wilson (WSH) 1+1.
     
    Konečný počet střel na branku:
    Washington 40, NY Rangers 29.
     
    Je dobojováno. Vítězem ostře sledovaného utkání v rámci Metropolitní divize se nakonec stává tým Washington Capitals. Celek z hlavního města si vypracoval dvoubrankový náskok, Rangers ale zcela zaslouženě vyrovnali a rázem se tak hrálo prakticky od začátku. Capitals ale měli připraveno pro své hosty nemilé překvapení na závěr večera. Nejprve domácí v 57. minutě poslal Niskanen z dorážky do vedení a definitivně rozhodnuto bylo o další dvě minuty později, když předvedl krásnou individuální akci Wilson. Dá se říct, že dnes zvítězil mírně lepší tým.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Hosté to ještě sympaticky zkouší všemi možnými i nemožnými způsoby, v pásmu už jsou ale poněkud bezzubí a zdá se, že už skóre ani nezkorigují.
     
    59:29
    Rangers to zkouší bez brankáře a nyní se mohl gólu dočkat také Ovečkin. Z vlastního obranného pásma napálil puk směrem k vyklizené kleci a trefil tyčku!
    58:28 Tom WILSON - 4:2
     
    58:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak toto byla velká paráda v podání Capitals! Bäckström posunul puk do jízdy TOMU WILSONOVI, jenž si jej přebral ve středním pásmu, prosmýkl se kolem svého strážce, namířil si to rovnou před Lunqvista a poslal mu touš přesně mezi betony! Asistence: Nicklas Bäckström, Dmitrij Orlov.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 506 diváků.
     
    57:24
    Holtby zasahuje lapačkou proti pokusu Nashe. Čas se hostům krátí, ale ještě zdaleka nemusejí skládat zbraně.
    56:28 Matt NISKANEN - 3:2
     
    56:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington dělá mohutný krok ke dvěma bodům! Velká šance Wilsona ještě zůstala nevyužita, o pár sekund později ale od modré pálil Ovečkin. Lundqvist střelu vyrazil před sebe, kde kotouč Wilson přiťukl volnému MATTU NISKANENOVI, pro kterého již nebyl problém poslat jej do sítě! Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
     
    55:27
    Prodloužení se pomalu blíží. Dočkáme se jej, nebo některý z týmů strhne vítězství na svoji stranu ještě v základní hrací době?
     
    54:58
    Holtby byl opět donucen k zákroku, po kterém se bude pokračovat vhazováním před jeho svatyní.
     
    54:10
    Skjei vyslal od modré čáry na první pohled neškodné nahození, to ovšem po teči změnilo směr a nakonec si domácí diváci pořádně oddychli, že puk prolétl kolem tyčky jen z vnější strany.
     
    54:07
    Smith přejel modrou čáru, načež nahodil puk do Holtbyho lapačky. Brankář hru přerušuje, čehož oba týmy využívají ke střídání a režie ke komerční přestávce.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Beagle (Smith-Pelly, Stephenson), 32. Bäckström, 57. Niskanen (T. Wilson, Ovečkin), 59. T. Wilson (Bäckström) – 40. Grabner (J. T. Miller), 50. Fast (Carey, M. Staal)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Orpik (A), Niskanen, Orlov, Bowey, Djoos – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Chiasson, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.

    Rozhodčí: Joannette, Brenk.

    Diváci: 18 506
    ocianews.com