St. Louis – Buffalo 3:2 (po pr.) | Toronto – Edmonton 1:0 (kon.) | Chicago – Arizona 3:1 (kon.)
San Jose – Minnesota 3:4 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Edmonton Oilers
Pondělí 11.12.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše, děkuji za vaši pozornost a přeji dobrou noc i úspěšný vstup do nového pracovního týdne! Mějte se fajn. (03:42:41)
     
    Dnešní utkání pak sledovalo celkem 19 486 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:

    Roman Polák (TOR) – 0+0, 1 střel, 0, 17:45 min.
     
    Co se týče české stopy, vidět byl také obránce Roman Polák. Do gólových statistik se i vzhledem k jedinému gólu nezapsal, ale rozdal čtyři hity, nejvíce z celého týmu. Jednou byl dokonce na trestné, jednou vystřelil a zablokoval čtyři střely na branku.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Curtis McElhinney (TOR) - 41 zák., 0 gólů, 100 %
    2. Zach Hyman (TOR) - 1+0
    3. Morgan Rielly (TOR)- 0+0
     
    Hvězdy zápasu? Nemůže být o čem. Jedničkou je zcela zaslouženě Curtis McElhinney, který si připsal 41 zákroků a vychytal čisté konto. Stříbro bere autor vítězné trefy Zach Hyman, třetím mužem je Morgan Rielly.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 23 – 41
    Přesilové hry: 0/4 – 0/2
    Trestné minuty: 4 – 8
    Vhazování: 54 % – 46 %
    Zablokované střely: 20 – 14
    Hity: 14 – 29
     
    Uf, to byla divočina! Kanadský souboj končí fotbalovým výsledkem 1:0, který zařídil už v první minutě Zach Hyman a obstaral vítězný gól. Zápasu by ovšem slušelo daleko více branek, ke kterým nebylo daleko. Důvody, proč k nim ale nedošlo, jsou dva – Curtis McElhinney a jeho branková konstrukce.

    Domácí brankář je dnešním hrdinou zápasu. Po Petru Mrázkovi se stal druhým brankářem, jenž v této sezoně vynuloval Edmonton. Zároveň měl ale velké štěstí, protože Oilers trefili třikrát tyčku a ve třetí třetině orazítkoval Connor McDavid břevno.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Oscar Klefbom střílel z kruhu pro vhazování, ale jeho pokus byl úspěšně sražen mimo. Vypadá to, že Toronto to nakonec zvládne.
     
    59:37
    Už je tomu tak! Oilers kombinují v útočném pásmu v šesti, zatím pouze v rozích kluziště.
     
    59:20
    Toronto prohazuje puk až za branku Edmontonu. Tomu už moc času nezbývá.
     
    58:45
    Oilers udrželi kotouč a na modré střílel Kris Russell, jenž trefil pouze Mitchella Marnera, který následně kontroloval, zda už branka soupeře není prázdná – nebyla.
     
    58:15
    Edmonton musí znovu začít z vlastní obranné třetiny. Dá se očekávat, že za malou chvíli zamíří jeho brankář na střídačku.
     
    57:41
    Na pravé straně střílel krátce za modrou čárou Yohann Auvitu, mimochodem dnes velmi aktivní, jehož rána byla sražena Ronem Hainseyem až na tribunu.
     
    57:19
    K němu ani nedošlo a puk se následně dostal do středního pásma, odkud skončil na lavičce Toronta. Pro Edmonton už čas běží jako voda.
     
    56:49
    Edmonton se zkouší prosadit nahozeným kotoučem do pásma, po němž prostor kolem branky obsazuje. Zatím bez zakončení.
     
    55:55
    Domácí brankář tentokrát čelil tvrdé dělovce Leona Draisaitla z první, která vyletěla z kruhu pro vhazování a stejně jako ty předešlé skončila na výstroji Curtise McElhinneye.
     
    55:36
    Kotouč je opět v lapačce domácího brankáře! Curtis McElhinney pokryl střelu Darnella Nurseho, ke které se hostující obránce dostal po sražené střele Krise Russella.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 1. Hyman (Gardiner, W. Nylander)


    Toronto Maple Leafs: McElhinney – Rielly, Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, R. Polák – Hyman, W. Nylander, Co. Brown – Marleau, Kadri, Komarov – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, D. Moore, Leivo.
    Edmonton Oilers: Brossoit – Nurse, Russell, Klefbom, Benning, Auvitu, Davidson – Lucic, McDavid, Puljujärvi – Maroon, Nugent-Hopkins, Cammalleri – R. Strome, Draisaitl, Caggiula – Khaira, Letestu, Kassian.

    Rozhodčí: G. Rank, J. Hebert – S. Alphonso, J. Murray

    Diváci: 19 486
    bahis siteleri