Česko – USA 3:9 (kon.) | Švédsko – Kanada 1:3 (kon.)
konec
Švédsko
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Kanada
Sobota 06.01.2018, 02:10 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:09
    Tima Söderlunda dohnala frustrace, krátce po vhazování u mantinelu zbytečně napadl jednoho z kanadských hráčů a je vyloučen za hrubost. Za následné průpovídky směrem k rozhodčím inkasuje osobní trest jiný útočník Oskar Steen.
    58:46 Alex FORMENTON - 1:3
     
    58:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Švédům se nepovedlo zavézt kotouč do útočného pásma, Liljegren ztratil puk na útočné modré čáře a do brejku proti prázdné brance se vydal ALEX FORMENTON, který snadno skóroval a na kanadské straně během krátké chvíle podruhé vypukla euforie! Asistence: Victor Mete.
     
    58:27
    Švédové se po vhazování ujali puku a Filip Gustavsson rychle míří na střídačku, Švédové zkusí vyrovnat při hře bez brankáře!
    58:20 Tyler STEENBERGEN - 1:2
     
    58:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Kanaďané se přesně 100 vteřin před koncem třetí třetiny prosazují a ujímají se vedení! Conor Timmins si na modré čáře všiml před brankou volného TYLERA STEENBERGENA, který umně tečoval puk za Gustavssonova záda! Asistence: Conor Timmins.
     
    54:57
    Obrovská šance! Steel přihrávkou napříč pásmem našel Jordana Kyroua, který rychle přenesl puk na zcela volného Taylora Raddyshe, který vkleče poslal kotouč jen do brankové konstrukce!
     
    54:04
    A další přesilová hra pro Kanadu. Za podražení je vyloučen útočník Fabian Zetterlund.
     
    50:54
    Obrovská příležitost pro Kanadu v podobě přesilové hry! Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici obránce Gustav Lindström.
     
    44:27
    Tyčka nyní zachránila Harta před inkasováním! Od modré čáry pálil Jesper Sellgren.
     
    39:19
    V závěru druhé třetiny si Kanada zahraje další přesilovou hru. Za podražení je vyloučen obránce Rasmus Dahlin.
    33:07 Tim SÖDERLUND - 1:1
     
    33:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno, Švédové udeřili při vlastním oslabení! Linus Lindström zatáhl kotouč do útočného pásma, počkal na dojíždějícího TIMA SÖDERLUNDA, který si přebral kotouč a svižnou ranou zavěsil krásně pod horní tyč! Asistence: Linus Lindström a Erik Brännström.
     
    32:32
    Kanada si zahraje přesilovou hru. Za zbytečný zákrok míří na trestnou lavici švédský útočník Lias Andersson, který inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    28:00
    Po chybě Danteho Fabbra se do slibné příležitosti dostal Fabian Zetterlund, jeho štiplavý projektil z mezikruží zastavil Hart držadlem hokejky!
    23:38 Hart vytěsnil střelu Lundeströma
     
    23:38
    Zatím největší švédská šance! Alexander Nylander našel v mezikruží zcela volného Isaca Lundeströma, jehož střelu dokázal Hart vytěsnit mimo tři tyče!
    21:49 Dillon DUBÉ - 0:1
     
    21:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané otevírají skóre finále! Z rychlého brejku se prosazuje první útočná formace. Jordan Kyrou zavezl kotouč do útočného pásma, počkal na ideální možnost přihrát do jízdy DILLONU DUBÉMU a kanadský kapitán svůj únik tváří v tvář Gustavssonovi uspěl střelou pod horní tyč! Asistence: Jordan Kyrou a Sam Steel.
    13:05 Anderssonovo lehké nahození v klidu srazil Hart do bezpečí
     
    12:23
    Kanaďané nyní skórovali, jenže krátce před tím už byla přerušená hra. Gustavsson sice ještě neměl kotouč zcela pod kontrolou, rozhodčí Robin Šír si však myslel, že už ano. Fanoušci bučí.
     
    07:43
    Přesilovou hru si zahrají také Švédové. Aktivitu při napadání přehnal útočník Jonah Gadjovich a je vyloučen za držení protihráče.
     
    03:46
    Kanadská přesilová hra se může dnes poprvé předvést. Za nedovolené bránění je vyloučen švédský obránce Gustav Lindström.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 34. Söderlund (L. Lindström, Brännström) – 22. Dubé (Kyrou, Steel), 59. Steenbergen (Timmins), 59. Formenton (Mete)


    Švédsko: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, A. Nylander (A), Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, J. Boqvist – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.
    Kanada: Hart (C. Point) – Timmins, Mete, Fabbro (A), Clague (A), Bean, Makar, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – M. McLeod.

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari (FIN), Robin Šír (CZE) – Peter Šefčík (SVK), Jiří Ondráček (CZE)

    Diváci: 17544
    bahis siteleri