Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Košice – Žilina 6:3 (kon.)
Zvolen – Poprad 5:3 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 6:3 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 28.01.2018, 16:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nových Zámkov tretíkrát v sezóne zdolali na domácom ľade Banskú Bystricu. Dnes dokonca v riadnom hracom čase. V tretej tretine svedomito bránili, držali svoje tesné vedenie a ustáli aj záverečnú hru hostí bez brankára. Počas nej mohol skórovať Tomáš Surový, ale namiesto vyrovnávajúceho gólu definitívne rozhodol o osude stretnutia gólom do prázdnej brány Adam Zbořil. Barani prehrali vonku druhý zápas v rade a prichádzajú o líderskú pozíciu. Naopak, bielo-zelení získavali tri cenné body v súboji o play off. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:25:34)
     
    Koniec zápasu.
    59:57 ZBOŘIL - 3:1
     
    59:57
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je rozhodnuté. Po prihrávke rukou sa vhadzovalo v strednom pásme, no hostia napriek tomu pokračovali v hre bez brankára. Po buly sa dostal k puku ADAM ZBOŘIL a od útočnej modrej čiary ho posiela do opustenej brány. Asistencia: Branislav Fábry.
     
    59:36
    Obrovská šanca na strane lídra tabuľky. Éric Faille to spravil skvele, prešiel s pukom do útočného pásma po ľavej strane, následne pred bránou bekhendom našiel Tomáša Surového, no ten z tesnej blízkosti minul bránu.
     
    59:09
    Jeden z hosťujúcich hráčov šikovne nahodil puk na Samuela Baroša, ktorý už nestihol rozohrať. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme Banskej Bystrice, ktorá hrá v šiestich hráčoch na ľade.
     
    58:54
    Ďalší ofsajd, tentokrát na strane Nových Zámkov. Vladimír Országh si už berie oddychový čas a zrejme po prípadnom vyhranom vhadzovaní privolá na striedačku Teemu Lassilu.
     
    58:20
    Po banskobystrickom ofsajde sa bude vhadzovať v strednom pásme. Vladimír Országh si zatiaľ neberie oddychový čas a na ľad posiela len päticu svojich zverencov.
     
    57:39
    Lukáš Jurík to teraz spravil veľmi umne. Prešiel s pukom cez červenú čiaru, následne ho len nahodil do útočného pásma a odišiel striedať. Domáci hokejisti už nič neriskujú.
     
    56:46
    Od modrej čiary pálil nepresne Guillaume Gélinas. Puk odrazený od zadného mantinelu si našiel Cason Hohmann, dokázal z otočky vystreliť, ale puk skončil len na betónoch domáceho brankára.
     
    56:12
    Adam Zbořil je zdravotne v poriadku a okamžite sa zapája do diania na ľade. Šikovnou strelou z ľavej strany poslal puk na betóny Teemu Lassilu, ten strelu vyrazil priamo pred Eduarda Šimuna, no ten tiesnený obrancom nestihol zakončiť.
     
    55:36
    Zverenci Vladimíra Országha sa usadili v útočnom pásme, ale domáci hráči ich nepustili do nebezpečnej koncovky. Následne to Róbert Varga nespravil najlepšie, keď vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
     
    55:00
    Presne päť minút pred koncom riadneho hracieho času rozhodcovia prerušili hru, pretože pri domácej hráčskej lavici zostal ležať Adam Zbořil. Toho zozadu trafil Mislav Rosandič, no zdá sa, že sa vylučovať nebude.
     
    54:23
    Ofsajd na strane hostí. Zverencom Miroslava Macha sa dobre darí kúskovať hru, čím nedovoľujú Banskej Bystrici vytvoriť si nejaký výraznejší tlak.
     
    53:53
    Puk opäť skončil na domácej hráčskej lavici. Na buly v útočnom pásme sa už skláňa hosťujúci Éric Faille, no jeho súper bude musieť byť vymenený.
     
    53:22
    V Nových Zámkoch budeme svedkami poslednej reklamnej prestávky. Po nej sa bude vhadzovať v domácom obrannom pásme, pretože strelu Tomáša Surového bez problémov kryje Samuel Baroš.
     
    52:12
    Teraz sme videli tvrdý súboj na útočnej modrej čiare Nových Zámkov. Hlavní rozhodcovia ale nikoho na trestnú lavicu neposielajú, čo sa domácim fanúšikom vôbec nepáči.
     
    51:35
    Puk teraz skončil na hráčskej lavici domáceho tímu. Vhadzovať sa tak bude v stredovom kruhu. Každopádne, Banskej Bystrici sa čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu kráti.
     
    50:55
    Domáci hokejisti početné oslabenie ustáli bez najmenších problémov. Navyše, už v rovnovážnom počte hráčov na ľade sa dostali do brejku, ale strelu aktívneho Eduarda Šimuna kryje Teemu Lassila.
     
    50:06
    Mislav Rosandič nabil Tomášovi Surovému. Kapitán hostí vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, ale jeho strela bola nepresná. Navyše, hostia strácajú útočné pásmo.
     
    49:32
    Hosťom zatiaľ presilová hra nevychádza podľa predstáv. V priebehu niekoľkých sekúnd hráči Nových Zámkov dvakrát posielajú puk von zo svojho obranného pásma.
     
    48:50
    Miloš Bubela si to namieril medzi troch hráčov súpera a urobil dobre. Vybojoval totiž presilovú hru pre svoj tím. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie Filip Kuzma.
     
    48:16
    Po reklamnej prestávke sa dostal k strele z medzikružia Patrik Lamper. Jeho pokus ale bol zblokovaný, čo výrazne uľahčilo prácu domácemu brankárovi.
     
    47:38
    Individuálnou akciou sa teraz prezentoval Eduard Šimun. Domáci útočník prešiel do útočného pásma po pravej strane, snažil sa natlačiť pred Teemu Lassilu, ale to sa mu nepodarilo.
     
    46:55
    Samuel Baroš udržal domáce vedenie skvelým zákrokom pravým betónom. Éric Faille našiel pred súperovou bránou osamoteného Guillauma Asselina, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať domáceho gólmana.
     
    45:39
    Patrik Lamper prihrávkou spoza brány hľadal Josha Brittaina. Kanadský útočník sa ale k puku nedostal, a tak nemohol ohroziť domáceho brankára.
     
    45:23
    Puk opäť opustil ľadovú plochu. Tento raz sa bude vhadzovať po ľavej ruke Samuela Baroša. Okrem toho sme v debate videli Tomáša Surového spoločne s Patrikom Lamperom.
     
    44:00
    Hostia si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak sa po zakázanom uvoľnení presťahuje hra do banskobystrického obranného pásma.
     
    43:12
    Opäť sledujeme taký rozháraný úsek hry. Zverencom Vladimíra Országha sa zatiaľ nedarí pri prechode cez útočnú modrú čiaru. Domáci sa zase nikam príliš nehrnú.
     
    42:36
    Individuálnou akciou sa snažil pohnúť ukazovateľom skóre Richard Ondrušek. Pomerne jednoducho sa pretlačil cez Mislava Rosandiča, ale jeho zakončeniu chybovala razancia.
     
    41:25
    Domáci hokejisti presilovú hru nevyužili. Dalibor Bortňák už skočil späť na ľadovú plochu a vyrovnáva pomer síl. V najbližších minútach zrejme možno čakať zvýšenú aktivitu hostí.
     
    40:52
    K strele od modrej čiary sa dostal Michal Novák, ale bránu netrafil. Následne to využil jeden z hráčov hostí a poslal puk cez všetky čiary až k Samuelovi Barošovi.
     
    40:26
    Nové Zámky hrajú v úvode tretiny presilovú hru. Zatiaľ sa ale nedokázali usadiť v útočnom pásme a budú musieť začínať novú akciu až od svojej vlastnej brány.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla podstatne lepší hokej než tomu bolo v úvodnom dejstve. Pomohli tomu najmä tri góly, ktoré padli v priebehu 78 sekúnd. Domáci hokejisti sa dostali do dvojgólového vedenia, keď prekonali súperovho brankára Timotej Šille a Milan Hruška. Barani ale dokázali veľmi rýchlo reagovať. Nevídanou individuálnou akciou sa prezentoval Vladimír Mihalik a strelou spoza obrancu zaznamenal svoj tretí gól v sezóne. Nové Zámky mohli následne opäť skórovať, ale Eduard Šimun mieril len do brvna. Tretia tretina sa začne o 17:42 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:21
    V poslednej minúte druhej tretiny sa bude meniť pomer hráčov na ľadovej ploche. Presilovú hru si zahrajú domáci hokejisti, pretože dve minúty za hákovanie dostáva Dalibor Bortňák.
     
    38:59
    Dalibor Bortňák bol osamotený v priestore medzi kruhmi. Dostal prihrávku od svojho spoluhráča, no jeho následný pokus bol zblokovaný domácimi obrancami.
     
    38:30
    Druhá tretina nám pomaly vrcholí. Banská Bystrica sa snaží vyrovnať skóre, ale zatiaľ sa jej útočná snaha v útočnom pásme odvíja len v rohoch klziska.
     
    37:15
    Sám proti trojici hráčov súpera sa vybral Eduard Šimun. Napokon sa dostal do koncovky, ale jeho zakončenie bekhendom nebolo príliš razantné. Teemu Lassila si bez problémov poradil.
     
    36:38
    Nové Zámky sú teraz pod tlakom, no poradilo sa im vyhodiť puk cez všetky čiary bez toho, aby rozhodcovia pískali zakázané uvoľnenie.
     
    36:06
    Po ľavej strane vnikol do útočného pásma Marek Bartánus. Svoju individuálnu akciu dokázal zakončiť strelou švihom, ale vyrovnávajúci gól nezaznamenal.
     
    35:00
    Samuel Baroš teraz nemal situáciu pod kontrolou. Dezorientovaný márne hľadal puk po tom, čo z tesnej blízkosti zakončoval Guillaume Asselin. Napokon bol za bránou. Útočná aktivita hostí ale pokračuje ďalej.
     
    34:15
    Hostia na chvíľu hrali len vo štvorici, pretože Maris Jass svojou prudkou strelou zlomil hokejku jednému z hráčov Banskej Bystrice. Domáci to ale nevyužili, a tak mohol vyviezť puk Michal Kabáč.
     
    33:33
    Domáci hokejisti chybovali v rozohrávke. Využiť sa to snažil Josh Brittain, ale v tom najnevhodnejšom momente sa mu puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    33:08
    Individuálnou akciou sa prezentoval Štěpán Novotný. Český útočník vystrelil spoza brániaceho hráča hostí, ale jeho pokus bez väčších problémov kryje Teemu Lassila.
     
    31:46
    Domáci hokejisti sa dostali do útočného pásma, ale Teemu Lassila zasahovať nemusel. Banskobystričania totiž dobre odtláčali súpera do rohov klziska.
     
    31:17
    Hra teraz musela byť prerušená, pretože po strele Branislava Kubku zahral vysokou hokejkou Gilbert Gabor. Vhadzovať sa tak bude iba v strednom pásme.
     
    30:36
    Peknú akciu teraz vymyslel Tomáš Surový. Presnou prihrávkou do jazdy našiel Josha Brittaina, ale ten z priestor medzi kruhov mieril len do chráničov Samuela Baroša.
     
    29:25
    Hrá sa opäť vo vysokom tempe. Dlho sa neprerušovalo. Teraz sme však videli úsek v znamení viacerých nepresností na oboch stranách. Každopádne, góly zápasu očividne pomohli.
     
    28:42
    Domáci brankár si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Cason Hohmann vystrelil po prihrávke do tandemu, ale jeho prudké zakončenie mierilo len do stredu brány.
     
    27:52
    Guillaume Asselin to teraz spravil šikovne. Sťahovačkou si položil brániaceho obrancu, no v poslednej chvíli mu do jeho strely vložil hokejku Branislav Fábry.
     
    26:25
    Domáci hokejisti si mohli prinavrátiť svoj dvojgólový náskok. Timotej Šille v prečíslení dvoch proti jednému našiel pred bránkoviskom Eduarda Šimuna, no ten z tesnej blízkosti trafil brvno súperovej brány.
     
    25:48
    Cason Hohmann predviedol veľmi peknú útočnú akciu. Oklamal obrancu súpera, následne puk naservíroval Ivanovi Ďatelinkovi, ale ten strelou z medzikružia trafil len pripraveného domáceho brankára.
    25:28 MIHALIK - 2:1
     
    25:28
    Banská Bystrica dala gól!
    V druhej tretine sa nám roztrhlo vrece s gólmi. Hostia dokázali veľmi rýchlo odpovedať na druhý presný zásah súpera. Prekvapujúcim strelcom gólu je VLADIMÍR MIHALIK, ktorý si nakorčuľoval na útočnú modrú čiaru a strelou spoza obrancu prekonal Samuela Baroša.
    24:49 HRUŠKA - 2:0
     
    24:49
    HC Nové Zámky dali gól!
    Druhý gól na seba nenechal dlho čakať. Obranca MILAN HRUŠKA získal puk pri pravom mantineli a postupoval dopredu. Následne si ho vymenil so Štěpánom Hřebejkom a v páde dokázal s prispením pravej žrde prekonať Teemu Lassilu. Asistencia: Štěpán Hřebejk.
    24:10 ŠILLE - 1:0
     
    24:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Krásna akcia domáceho tímu znamená prvý gól dnešného zápasu. Karel Plášil posunul puk na Adama Zbořila. Český útočník sa neulakomil, našiel lepšie postaveného TIMOTEJA ŠILLEHO, no a ten nemal problém skórovať do odkrytej brány. Asistencie: Adam Zbořil a Karel Plášil.
     
    23:45
    Vladimír Mihalik dostal výbornú prihrávku do priestoru ľavého krídla. Namiesto strely sa ešte snažil prihrať pred bránu osamotenému Casonovi Hohmannovi, čo sa však ukázalo byť zlým riešením.
     
    22:36
    Štvrtá útočná formácia hostí sa teraz dokázala usadiť v útočnom pásme, ale do zakončenia sa nedostala. Napriek tomu má za sebou dobre striedanie.
     
    21:50
    Individuálnou akciou to skúsil Giullaume Asselin, no trafil len pripraveného Samuela Baroša. Ten musel zasahovať aj o niekoľko sekúnd neskôr, keď od modrej pálil obranca Guillaume Gélinas.
     
    21:22
    Hostia teraz pekne vykombinovali domácich hráčov a k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie sa dostal Branislav Kubka. Samuel Baroš bol ale pozorný a puk betónmi zrazil do bezpečného priestoru.
     
    20:52
    Domácim hokejistom sa podarilo poslať puk cez všetky čiary. Puk tak má na hokejke Teemu Lassila a je prakticky isté, že už hostia nedokážu využiť svoju početnú prevahu.
     
    20:25
    Banská Bystrica má v úvode druhej časti ešte takmer minútovú presilovku. Teraz sa ale bude vhadzovať v strednom pásme, keďže puk po zblokovanej prihrávke Mislava Rosandiča skončil na tribúne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina v Nových Zámkoch ubehla pomerne rýchlo. Príliš často sa neprerušovalo, ale žiadny okúzľujúci hokej sme takisto nevideli. Hostia na môj vkus hrali príliš ľahkovážne a pustili domácich do troch nebezpečných prečíslení. Šance mali Eduard Šimun či Johan Philip Lorraine, no ani jeden z nich neuspel. Banská Bystrica sa dostala do jedinej šance, keď z tesnej blízkosti mieril Marek Bartánus len do ľavej žrde. Druhá tretina sa začne približne o 16:51 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    Miloš Bubela je dnes pri streleckej chuti. Z podobnej pozície ako pred pár sekundami opäť vystrelil, ale tentokrát sa mu ani len nepodarilo trafiť priestor troch žrdí.
     
    19:13
    V prvých sekundách presilovej hry sa dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie Miloš Bubela. Pálil z prvej, ale brankár Samuel Baroš bez väčších problémov dokázal puk vyraziť.
     
    18:57
    V závere prvej tretiny rozhodcovia posielajú na trestnú lavicu Branislava Fábryho. Domáci útočník dostáva dve minúty za hákovanie, čo sa nepáči ani domácemu trénerovi Miroslavovi Machovi.
     
    18:22
    Adam Zbořil teraz vymyslel peknú krížnu prihrávku, ktorej adresátom bol zrejme obranca Michal Novák. Ten vystrelil z prvej, no Teemu Lassila sa včas presunul a dokázal zastaviť puk v ceste do siete.
     
    17:33
    Domácim hokejistom presilová hra vôbec nevychádza. Už tretíkrát sa v početnom oslabení dokázali hostia oslobodiť a Teemu Lassila si prakticky ešte nesiahol na puk.
     
    17:00
    K strele od modrej čiary sa dostal Štěpán Novotný. Center prvej útočnej formácie ale bránu netrafil, a tak následne mohol vyhodiť puk cez všetky čiary Patrik Lamper.
     
    16:26
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú aj domáci hokejisti. Guillaume Gélinas chyboval na modrej čiare a následne unikajúceho Vladimíra Škodu zastavil podrazením.
     
    15:56
    Hostia sa v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presťahuje pred fínskeho gólmana v službách Banskej Bystrice.
     
    15:28
    Tomáš Surový prihrávkou spoza brány hľadal Patrika Lampera. Ten bol však v obklúčení dvoch brániacich obrancov Nových Zámkov, a tak nedokázal zakončiť.
     
    14:12
    Po reklamnej prestávke sa hra odvíja viac-menej v strednom pásme. Najmä výkon hostí je zatiaľ sklamaním. Zverenci Vladimíra Országha však majú v nohách náročný piatkový duel proti Košiciam.
     
    13:24
    Prvú šancu v zápase si vypracovali aj hostia. Osamotený Marek Bartánus si počkal na prihrávku spoza brány od svojho spoluhráča, ale z tesnej blízkosti mieril len do ľavej žrde brány.
     
    12:44
    Na druhej strane musel nepríjemnú situáciu riešiť Teemu Lassila. K strele od modrej čiary napriahol jeden z domácich obrancov, no fínsky brankár nám ukázal rýchlosť svojej lapačky.
     
    12:15
    K strele z ľavého kruhu na vhadzovanie sa dostal Vladimír Mihalik. Brankár Samuel Baroš sa snažil zasiahnuť lapačkou, ale napokon mu puk z nej vypadol.
     
    11:38
    Hrá sa vo vysokom tempe. Po dlhšom čase je hra prerušená a po úmyselnom postavení mimo hry sa bude vhadzovať v obrannom pásme Nových Zámkov.
     
    10:27
    Hostia teraz zatlačili súpera do obranného pásma. K strele od modrej čiary sa dostal Branislav Kubka. Pred bránou bolo pomerne husto, ale Samuel Baroš zasahovať nemusel.
     
    09:54
    V polovici prvej časti hry to individuálne skúšal Michal Kabáč. Jeho strelu domáci brankár neudržal a mal šťastie, že na dorážku nečíhal žiaden hokejista v čiernom drese.
     
    08:35
    V Nových Zámkoch budeme svedkami prvej reklamnej prestávky. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme, pretože hostia sa nedostali do útočnej tretiny v súlade s pravidlami.
     
    07:42
    Pekná akcia v podaní hráčov hostí. Patrik Lamper našiel prihrávkou na ľavej strane Casona Hohmanna, ale ten tiesnený obrancom súpera trafil len dobre postaveného Samuela Baroša.
     
    07:15
    Hráme už v plnom počte hráčov na ľade. Hostia zatiaľ hrajú pomerne ľahkovážne a môžu byť radi, že na tabuli skóre stále svieti bezgólový stav.
     
    06:40
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšej obrovskej šance. Johan Philip Lorraine vystihol rozohrávku súpera, postupoval sám na bránu, ale mám pocit, že v nájazde ani len netrafil bránu.
     
    06:12
    Hostia teraz dokázali zatlačiť súpera do tesnej blízkosti jeho brány. K strele z ľavej strany sa dostal Miloš Bubela, no odkrytú časť brány Samuela Baroša, ktorý bol mierne dezorientovaný, netrafil.
     
    05:30
    V úvode presilovej hry to skúsil strelou z pravého kruhu na vhadzovanie Tomáš Surový. Slovenský reprezentant mieril dobre, ale Samuel Baroš jeho pokus dokázal vyraziť do rohu klziska.
     
    05:06
    Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, no ich miláčikovia pôjdu do štyroch. Prvú presilovku si zahrajú hostia spod Urpína, keďže dve minúty za podrazenie dostáva Karel Plášil.
     
    04:47
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšieho prečíslenia. Tentokrát to zobral na seba Eduard Šimun, ale dobrý zákrok predviedol opäť Teemu Lassila. Fín zatiaľ drží nekoncentrovaného favorita zápasu nad vodou.
     
    04:08
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnom pásme sa dostal k strele Miloš Bubela. Jeho pohotová strela švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie ale mierila tesne vedľa domácej brány.
     
    03:30
    Hrá sa síce pomerne plynulo, no zväčša v neutrálnej zóne. Oba tímy zatiaľ majú problém s prechodovou fázou. Bystričania teraz nemohli ísť do pásma, pretože bol signalizovaný ofsajd.
     
    02:45
    Na druhej strane to skúšal strelou z otočky Matej Češík. Center štvrtej útočnej formácie lídra tabuľky ale mieril len do stredu brány, kde bol pozorný Samuel Baroš.
     
    01:20
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku dvoch na jedného a mohli otvoriť skóre zápasu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral po prihrávke Adama Zbořila Timotej Šille, ale mieril len do pripraveného brankára.
     
    00:49
    Obe mužstvá striedajú počas hry. Domáci hokejisti Nových Zámkov začali celkom aktívne, ale zatiaľ sa nedostali k priamej strele na fínskeho brankára Teemu Lassilu.
     
    00:28
    Štěpán Novotný mohol ísť do trošku rozhodenej obrany súpera, ale puk mu ušiel. Na druhej strane to skúšal strelou od ľavého mantinelu Josh Brittain, ale jeho pokus vyráža Samuel Baroš.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Salija, Husák, Plašil, M. Novák, Jass, Hruška, Kuzma, Rehák – Škoda, Novotný, Varga – Šille, Šimun, Zbořil – Fábry, L. Jurík, Hřebejk – Lorraine, Ondrušek, Saulietis.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka, Kubka, Gélinas, Sedlák, Mihalik, Rosandič, Košecký, Giľák – Brittain, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Bortňák – Kabáč, Češík, Gabor.

    Rozhodcovia: Juraj Konc st., Jozef Kubuš – Šimon Synek, Roman Výleta.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Tipsport ligy. Najvyššia hokejová súťaž má dnes na programe zápasy 41. kola. V konfrontácii dvoch víťazne naladených mužstiev si domáce Nové Zámky zmerajú sily s Banskou Bystricou.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov nevstúpili do nového roku práve najlepšie. Po výhre 5:4 po predĺžení nad Žilinou prehrali štyri zápasy v rade, pričom v nich získali len jeden bod. Následne sa ale výsledkovo chytili a momentálne ťahajú šnúru troch víťazstiev. Dôležitý bol najmä domáci triumf nad Liptovským Mikulášom, ktorý je ich priamym konkurentom v boji o play off. V piatok zverenci Miroslava Macha pomerne prekvapujúco zvíťazili v Poprade 4:3 po samostatných nájazdoch. Gólom a dvoma premenenými nájazdmi sa zaskvel Kaspars Saulientis, no musíme spomenúť aj 41 úspešných zákrokov Samuela Baroša. Novým Zámkom sa príliš nedarí pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade. Horšie presilovky a oslabenia má len beznádejne posledná Detva. Najproduktívnejším hráčom tímu je český útočník Adam Zbořil, ktorý má na konte osem gólov a dvojnásobný počet asistencii.

    BANSKÁ BYSTRICA

    Banská Bystrica v prvý decembrový deň prehrala doma so Zvolenom 2:4, no následne odštartovala desaťzápasovú víťaznú šnúru, ktorá ju vyniesla na čelo tabuľky. Barani majú na konte 86 bodov, teda o tri viac než druhá Nitra. V poslednom dueli na ľade súperov vyšli strelecky naprázdno, keď nedokázali prekonať trenčianskeho Tomáša Hiadlovského. Po najtesnejšej prehre si napravili chuť v šlágri 40. kola, keď pod Urpínom zdolali Košice 5:2. Dva góly strelil Patrik Lamper, ktorý sa do klubu vrátil po krátkej anabáze v Slovane Bratislava. Zverenci Vladimíra Országha majú najlepšiu ofenzívu v súťaži, keď v priemere dosahujú takmer štyri góly na zápas. Svojmu súperovi rozhodne majú čo vracať, keďže na jeho ľade v sezóne dvakrát prehrali po predĺžení. Lídrom produktivity je skúsený útočník Tomáš Surový (11+27), ktorého uvidíme aj na olympijskom turnaji v Pjongčangu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 25. Šille (Zbořil, Plášil), 25. Hruška (Hřebejk), 60. Zbořil (Fábry) – 26. Mihalik


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Salija, Husák, Plašil, M. Novák, Jass, Hruška, Kuzma, Rehák – Škoda, Novotný, Varga – Šille, Šimun, Zbořil – Fábry, L. Jurík, Hřebejk – Lorraine, Ondrušek, Saulietis.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka, Kubka, Gélinas, Sedlák, Mihalik, Rosandič, Košecký, Giľák – Brittain, Surový, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Bortňák – Kabáč, Češík, Gabor.

    Rozhodčí: Juraj Konc st., Jozef Kubuš – Šimon Synek, Roman Výleta.
    bahis siteleri