Pittsburgh – Washington 7:4 (kon.) | Carolina – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – San Jose 1:3 (kon.)
Minnesota – Vegas 5:2 (kon.) | Montreal – Anaheim 5:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Minnesota Wild
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Vegas Golden Knights
Sobota 03.02.2018, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Československá stopa v utkání:

    Do zápasu nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista. (04:44:42)
     
    Tři hvězdy utkání:
    Jonas Brodin (MIN) 0+3
    Eric Staal (MIN) 2+1
    Charlie Coyle (MIN) 1+0
     
    A je dobojováno. Minnesota uhájila vedení i ve třetí třetině a dokázala tak získát poměrne důležíté tři body. Domácí byli dvě třetiny jednoznačně lepším týmem na ledě a své vedení si nenechali vzít. Dnešní zápas rozhodly jednoznačně přesilové hry – domácí se prosadili dvakrát v početní převaze a hosté rovněž tak. Vegas sice bylo lepším v závěrečné periodě, ale to už k naprosté otočce prostě stačit nemohlo a mužstvo se dočkalo pouze snížení na rozdíl dvou branek. To je z dnenšího přenosu vše, přeji dobrou noc.
     
    Konec zápasu.
     
    58:57
    Vegas kombinuje u své vlasstní branky a už to na nějaké velké představení vůbec nevypadá.
     
    58:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A vítězství je definitivně potvrzeno! Minnesota si tyto tři body jednoznačně zasloužila. V předposlední minutě utkání se prosadil ERIC STAAL a pečetí tím výhru o tři přesné zásahy. Asistence: Matt Dumba, Jonas Brodin.
     
    58:00
    Jason Zucker měl zcela odkrytou branku a mohl se po několika nezmarech zapsat do střelecké listiny! Jeho dorážka tak tak minula branku.
     
    57:35
    Vegas už to zkouší bez brankáře !
     
    56:25
    Devan Dubnyk a jeho zákrok! Domácí brankář drží svůj tým ve dvoubrankovém vedení, tentokrát musel zasahovat proti Cullenovi.
     
    55:40
    Tohle si Pierre-Édouard Bellemare za rámeček nejspíš nedá, pokazil úplně jednoduchou přihrávku a ztratil tím pásmo, hostům pomalu, ale jisté ubíhá čas.
     
    54:55
    Matt Cullen se snaží všemožně nechat puk v útočném pásmu Minnesoty, ale nepomohly mu ani kličky a Vegas přechází do útoku.
     
    54:20
    Velká hrubka při rozehrávce hostujícího celku a Joel Eriksson Ek se dostal k puku zcela zadarmo a drží ho za brankou.
     
    53:32
    MInnesota se snaží dostat kotouč daleko od své branky a udržet si tím dvoubrankové vedení.
     
    52:38
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Zápas ještě může být hodně dramatický! Vegas se prosazuje z druhé přesilové hry, teď jim hodně pomohl domácí brankáře, který se nedokázal zorientovat a kotouč mu propadl mezi nohama. O poslední střelu se postaral NATE SCHMIDT! Asistence: David Perron, Erik Haula.
     
    52:01
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nino Niederreiter – 2 min., hákování).
     
    51:10
    Shea Theodore vyhrál sprinterský souboj se svým protihráčem a zakládá útočnou akci. Vegas ale velice rychle poté ztratil útočné pásmo.
     
    50:20
    Minnesota se dostává do útočného pásma, kde se snaží vydržet na co nejdelší chvíli, ke střele se hráči ale ne a ne dostat.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 11. E. Staal (Dumba, Reilly M.), 16. Coyle (Brodin, J. Eriksson Ek), 22. Ennis (Brodin), 37. Spurgeon (Suter, E. Staal), 59. E. Staal (Dumba, Brodin) – 27. Haula (C. Miller, Perron), 53. Schmidt (Perron, Haula)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Dumba (C), Brodin, Prosser, Olofsson, Suter – Mikael Granlund, M. Koivu, Zucker – Niederreiter, E. Staal (A), Ennis – Parise, J. Eriksson Ek, Coyle – M. Foligno, Cullen, Winnik (A).
    Vegas Golden Knights: M. Subban (M.-A. Fleury) – Theodore (A), Engelland, Schmidt, Garrison, Hunt (A), C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Neal, Haula, Perron – Tuch, Eakin, Leipsic – Carrier, Bellemare, O. Lindberg.

    Rozhodčí: Hebert G. (Can), Watson B. (Can)
    ocianews.com