Buffalo – NY Islanders 4:3 (kon.) | New Jersey – Calgary 2:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 5:3 (kon.)
Ottawa – Nashville 4:3 (po pr.) | Tampa – Vancouver 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 6:1 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:4 (po pr.) | Chicago – Dallas 2:4 (kon.) | San Jose – Vegas 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Colorado Avalanche
Pátek 09.02.2018, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:48
    Teď už se přerušilo. Colorado půjde do přesilovky, protože dvě minuty za hákování dostává Carl Gunnarsson. Už se ale jedná spíše o symbolický trest, na dělbě bodů nic nezmění.
     
    46:50
    Počet hráčů na ledě se srovná. Hostující Samuel Girard dostává dvě minuty za nedovolené bránění a musí se tedy odebrat na trestnou lavici.
     
    46:20
    St. Louis Blues budou hrát oslabení, protože Jay Bouwmeester dostává od sudích menší trest za vysokou hůl.
    46:00 Paul STASTNY - 6:1
     
    46:00
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Neštěstí pro Colorado pokračuje. St. Louis sice dlouho nebylo v útočném pásmu a nevystřelilo na branku. Ale jakmile se tam přesunulo, hned skóruje. Jay Bouwmeester vyslal pecku od modré čáry a Semjon Varlamov nezvládl udržet puk. Čehož využil dorážející PAUL STASTNY, který usměrnil poskakující kotouč za soupeřova gólmana. Vypadá to, že domácí dnešní duel už opravdu dohrají v klidu. Asistence: Jay Bouwmeester, Carl Gunnarsson.
     
    38:45
    Alex Pietrangelo dal pátou branku Blues, teď ale musí pykat. Rozhodčí mu udělují dvě minuty za držení protihráče. Šance pro Avalanche, jak se ještě vrátit do zápasu.
    35:01 Alex PIETRANGELO - 5:1
     
    35:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Napoprvé se neprosadil, napodruhé už ano. Obránce domácího tým ALEX PIETRANGELO dostal ukázkovou nahrávku na hrot levého kruhu, odkud vyslal pecku bez přípravy. Gólman Avalanche Semjon Varlamov se nestačil přesunout ke své pravé tyči a znovu inkasuje. Tohle už je čtvrtá inkasovaná branka Colorada ve druhé třetině, náskok Blues se opět rozšiřuje. Zvednou se ještě Laviny? Asistence: Vince Dunn, Paul Stastny.
     
    31:00
    Hosté si zahrají početní výhodu. Domácí Tage Thompson dostává dvě minuty za hákování a bude doufat, že jeho spoluhráči oslabení zvládnou.
    27:38 Kyle BRODZIAK - 4:1
     
    27:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ani výměna brankářů Coloradu nepomohla, domácí palba pokračuje směle dál. Nejdříve sice útočili Avalanche, jenže neúspěšně. A pak na druhou stranu vyrazili Blues. Steen poslal z levé strany pěknou nahrávku mezi kruhy, přičemž trefil brusli spoluhráče. Kotouč se pak odrazil přímo ke hráči jménem KYLE BRODZIAK, jenž nezaváhal a z první překonal Semjona Varlamova. Asistence: Alexander Steen, Vince Dunn.
     
    25:05
    Střídání v týmu Colorado Avalanche: ze hřiště odchází Jonathan Bernier, přichází Semjon Varlamov.
    25:05 Brayden SCHENN - 3:1
     
    25:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Povedené okamžiky St. Louis Blues pokračují. Sotva domácí oslavili jednu branku, je na světě další. Nahození Patrika Berglunda mezi kruhy si ukázkově našel BRAYDEN SCHENN. Útočník Bluesmanů zasáhl kotouč ze vzduchu a překvapil tím Jonathana Berniera. Schenn dnes prožívá hodně zajímavý večer. Ještě nejsme ani v polovině duelu a už má ve statistikách dva přesné zásahy a bitku. Asistence: Patrik Berglund.
    24:17 Ivan BARBAŠEV - 2:1
     
    24:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže Colorado se z vyrovnaného stavu moc dlouho neradovalo. IVAN BARBAŠEV překvapil všechny, možná i sám sebe, když u levého mantinelu v útočném pásmu nabral puk na hokejku a zkusil do něj plácnout. Puk si to pak zamířil do ramena Jonathana Berniera, od něj přímo pod horní tyčku branky Colorada Avalanche. Nešťastná chvíle pro domácí, ale Blues znovu vedou. Asistence: Colton Parayko, Scottie Upshall.
    22:50 Gabriel BOURQUE - 1:1
     
    22:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Vladimír Sobotka dnes předvedl v útočném pásmu už hodně pěkných akcí a nahrávek. Teď ale nebude trenéry pochválen. Když totiž vyvážel puk z obranného pásma, nedal si pozor a soupeř jej obral o kotouč. Byl to GABRIEL BOURQUE, kdo pak mířil samotný na Cartera Huttona. A nezaváhal. Ukázkově pověsil puk pod horní tyčku. Máme tedy docela brzy srovnáno a začínáme výsledkově od začátku. Bez asistence.
     
    20:10
    Hned se do šance vrhl Mikko Rantanen, kterému chyběl jen kousek, aby po ledě dotlačil puk za Huttona. Ale tentokrát měl pro změnu štěstí domácí brankář.
     
    16:20
    Po Steenově střele zazvonila tyčka branky Jonathana Berniera. Teď měl ted gólman Avalanche také potřebnou porci štěstěny.
     
    12:35
    Výborný zákrok Huttona, proti kterému se postavil Comeau. Hostující hokejista byl ve výborné pozici, ale beton brankáře Blues překonat nedokázal.
     
    10:10
    Dvě minuty za hrubost dostává domácí Vladimir Tarasenko, takže Avalanche čeká také první přesilovka v zápase. Povede se jim vyrovnat?
    08:41 Brayden SCHENN - 1:0
     
    08:41
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tohle byla hodně rychle využitá přesilovka. Nejdříve sice Colorado vyhodilo a osvobodilo se, ale Blues byli rychle zpátky v útočném pásmu. Střelu Jaden Schwartze ještě Jonathan Bernier v pohodě vyrazil před sebe. Když ale čekal mezi kruhy na dorážku BRAYDEN SCHENN, už to gólman Avalanche nestihl. Útočník St. Louis pověsil kotouč do horní poloviny klece. Během prvních deseti minut tak stihl už bitku a gól. A domácí využívají početní výhodu. Asistence: Jaden Schwartz, Vince Dunn.
     
    08:05
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, dvě minuty za hákování inkasuje hostující hokejista Dominic Toninato. A je tu tedy první větší šance pro jeden z týmů otevřít skóre.
     
    00:03
    Proběhlo úvodní buly, ale moc dlouho se nehrálo. Domácí Schenn a hostující Landeskog shodili rukavice a pustili se do nečekané, ale o to drsnější bitky. Oba pochopitelně dostanou pětiminutové tresty za bitku. Zajímavý začátek.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. B. Schenn (Schwartz, Dunn), 25. Barbašev (Parayko, Upshall), 26. B. Schenn (Berglund), 28. Brodziak (Steen, Dunn), 36. Pietrangelo (Dunn, Stastny), 46. Stastny (Bouwmeester, Gunnarsson) – 23. G. Bourque


    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Edmundson, Dunn – Steen, Stastny, Tarasenko – Schwartz, B. Schenn, Berglund – Jaškin, Sobotka, T. Thompson – Upshall, Brodziak, Barbašev.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (26. Varlamov) – Zadorov, E. Johnson, A. Lindholm, Barrie, Nemeth, Girard – Landeskog, Kerfoot, Rantanen – Compher, Jost, C. Wilson – Nieto, Söderberg, Comeau – G. Bourque, Toninato, Jakupov.

    Rozhodčí: Morton, Furlatt – Alphonso, Brisebois

    Diváci: 18 951
    thejrc.org