Tottenham – Arsenal 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:1 (kon.) | Stoke – Brighton 1:1 (kon.)
Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Watford 2:0 (kon.) | Manchester City – Leicester 5:1 (kon.)
konec
Manchester City
5:1 (1:1)
Leicester City
Sobota 10.02.2018, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:31:27)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
     
    Příjemná zpráva pro hosty, především pak pro Kaspera Schmeichela, dnešní utkání je u konce! Manchester City pouze potvrdil svou letošní dominanci a rozstřílel Leicester 5:1. Do vedení se domácí dostali už ve třetí minutě, když se po De Bruyneho pasu prosadil Raheem Sterling. Lišky se postupem času začaly favorizovanému soupeři vyrovnávat a za svou zvýšenou aktivitu byli odměněni vyrovnávací brankou, o kterou se postaral Jamie Vardy. Po přestávce ale Etihad Stadium vidělo one-man show v podání Sergia Agüera, jenž dánského gólmana v barvách Foxes překonal hned čtyřikrát, na dva z jeho gólů nahrával znovu fantastický Kevin De Bruyne.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kdo by si byl po prvním poločase pomyslel, že Manchester dnes nad Liškami zvítězí takto jednoznačně. V prvních pětačtyřiceti minutách Leicester svému soupeři vzdoroval, po přestávce ale Sky Blues naprosto dominovali a pouze potvrdili svou neskutečnou fazónu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
    90. Sergio AGÜERO - 5:1
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je debakl, Manchester City v samotném závěru přidává pátou branku a obrana hostí je zralá na ručník! Míč na útočnou polovinu zatáhl mladičký Foden, který poté nalezl kousek za šestnáctkou číhajícího SERGIA AGÜERA. Argentinský zabiják se nijak nerozmýšlel a parádní ranou, po které se balon do sítě odrazil od horní tyče, počtvrté v tomto duelu překonal Schmeichela.
     
    90
    Utkání už se pouze dohrává. Claude Puel určitě doufal, že s příchodem Mahreze a Iheanacha se ofenzivní hra jeho svěřenců zvedne, opak je ale pravdou, ani jeden ze dvou zmíněných hráčů není na place vidět.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Harry Maguire (Leicester City).
     
    87
    Riyad Mahrez místo očekávaného centru nahrával Albrightonovi. Až od něj přilétla do pokutového území nabídka pro spoluhráče, těm ale vypálil rybník vybíhající a přesně vyskočivší Ederson.
     
    86
    Kelechi Iheanacho si u postranní lajny v souboji s Bernardem Silvou došel pro faul, následovat tak bude standardní situace Leicesteru. Zaznamenají hosté druhou branku v tomto zápase?
     
    85
    Bernardo Silva odcentroval přes marně se natahujícího Fuchse, o hlavičku se snažící Sergio Agüero si ale tentokráte nepohlídal vlastní postavení a byl přistižen v jasném ofsajdu.
     
    84
    Na De Bruyneho centr si naběhl Sergio Agüero, jenž jej asi ne úplně chtěně ještě prodlužoval za sebe. Jeho nepovedený pokus o zakončení se nakonec stal zajímavou přihrávkou pro Gündoğana, ten ale mířil pouze do připraveného Schmeichela.
     
    83
    Jamie Vardy s Aymericem Laportem si vysvětlovali některou z předchozích situací, jejich povídání nakonec vyústilo v drobnou strkanici. Sudí byl tentokráte nekompromisní a oběma aktérům udělil žlutou kartu.
     
    82
    Wilfred Ndidi ztratil míč na polovině hřiště a poté naháněl kupředu upalujícího Agüera. Nakonec byl úspěšný, počínal si ale na hranici fotbalových pravidel, domácí se tedy dožadovali odpískání faulu, sudí ale nechal hru plynout.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Nicolás Otamendi, přichází John Stones.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Philip Foden.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. Sterling (De Bruyne), 48. Agüero (De Bruyne), 53. Agüero (De Bruyne), 77. Agüero, 90. Agüero (Foden) – 24. Vardy

    Karty:   73. Gündoğan (MAC), 83. Laporte (MAC) – 71. Ndidi (LEC), 83. Vardy (LEC), 89. Maguire (LEC)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:12.
    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi (81. Stones), Laporte, Zinčenko (65. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C) (80. Foden), Gündoğan – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Kompany, Stones, Foden, Díaz, Nmecha.

    Leicester City: Schmeichel – Dragović, Maguire, Fuchs (C) – Albrighton, James, Adrien Silva (46. Simpson), Ndidi, Chilwell (62. Iheanacho) – Vardy, Diabaté (62. Mahrez).
    Náhradníci: Jakupović – Simpson, Benalouane, Gray, Iborra, Mahrez, Iheanacho.

    Rozhodčí: Mike Jones – Simon Long, Ian Hussin

    Diváci: 54 416
    ocianews.com