Finsko – Švédsko 1:7 (kon.) | Česko – Rusko 0:1 (kon.)
konec
Česko
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Rusko
Sobota 17.02.2018, 18:00 • Přerov • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! Česká šestnáctka v Přerově zatím parádně šlape a zvládla své utkání proti Finsku i Švédsku. Dnes je ovšem čeká nejtěžší soupeř, vyzve vrstevníky z Ruska ve finále přerovského turnaje. Utkání začíná v 18:00.
     
    ČESKO

    Nejmladší reprezentace hraje v letošní sezóně parádní hokej. Na turnaji čtyř zemí v Přerově svěřenci olomouckého kouče Karla Berana dosud neprohráli. Finsko zdolali 4:3 v základní hrací době, druhého severského soupeře ze Švédska udolali v nájezdech. Národní tým táhne Tomáš Chlubna, jenž v celé sezóně zaznamenal již 19 bodů ve dvanácti odehraných duelech.

    Česko 4:3 Finsko
    1. Cikhart (Myšák), 30. Chlubna (Krutil, Myšák), 30. Novák (Chlubna, Gut), 53. Myšák (Cikhart, Chlubna) – 4. Suni (Hirvonen, Määttä), 15. Hahl (Niemelä), 33. Räty (Niemi, Niemelä)

    Česko 4:3sn. Švédsko
    27. Chlubna (Baláž), 38. Chlubna (Novák, Gut), 47. Novák (Vacík, Baláž), rozh. náj. Gut – 5. Nilsson (Lööf), 20. Torgersson (Stenman), 55. Eriksén (Eklund)
     
    RUSKO

    Rusové budou pro český celek hodně velkou zkouškou a jednoznačně nejtěžším soupeřem. Sborná totiž v Přerově vyhrála obě utkání a ani jednou neinkasovala. Švédsko porazila 3:0, Finsku vstřelila o jednu branku méně. Na konci prosince se obě reprezentace setkaly a odehrály celkem tři zápasy, všechny vyhráli hokejisté Ruska, což je staví do pozice jednoznačných favoritů finále.

    Švédsko 0:3 Rusko
    18. Rychkov, 43. Guškin (Romko), 47. Kisakov (Kristanov, Burujanov)

    Rusko 2:0 Finsko
    31. Guškin (Ponomarev), 60. Zloděv (Didkovskij)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dolíška (Bednář) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák, Binias – Chlubna, Gut, Novák – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon.

    Rusko: Askarov (Šarabarin) – Vaškilin, Kuzněcov, Kuzmin, Mukamadullin, Romko, Steklov, Šigajev – Ťunej, Zloděv, Didkovskij – Rychkov, Kusnudinov, Kokanin – Guškin, Ponomarev, Pašin – Kisakov, Kristanov, Burujanov – Kosolapov.

    Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Gebauer, Hlavatý.
     
    Krásný podvečer všem fanouškům mládežnického hokeje! Za pár minutek se rozjede utkání mezi Českem a Ruskem, v rámci turnaj čtyř v Přerově budeme sledovat finále. Povede se nejmladší české reprezentaci zaznamenat skvělý úspěch?
     
    Stadionem v Přerově dozněly hymny a utkání o celkové prvenství může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrálo Rusko, které se hned dostalo do útoku. Za brankou Bednáře se ale kotouče ujali domácí, kteří se hned vydávají do útoku.
     
    01:00
    Pokračovalo se útoky obou celků, ani jeden se ovšem do zakončení nedostal. Sledujeme spíše opatrná start duelu, aktivnějším celkem jsou Rusové.
     
    01:51
    Akce české šestnáctky byla ukončena odpískáním icingu, Michal Simon nestihl zachytit přihrávku do jízdy a pokračovat se bude po levici Bednáře.
     
    02:24
    Nyní hosté zachytili rozehrávku Česka a Nikita Burujanov postupoval po levé straně do zakončení. Svým pokusem ale trefil jen beton připraveného karlovarského brankáře.
     
    03:25
    Český tým je zatím zamčen na své polovině a nedaří se mu projít do žádné zajímavé šance. Rusové jsou aktivní, ale zatím šel na branku Bednáře jediný zajímavý pokus.
     
    04:12
    Nyní se pokoušel rozjet akci Pavel Novák. Ten zpoza branky přihrával na modrou čáru, kde se ovšem ani jeden z jeho spoluhráčů ke kotouči nedostal.
     
    04:49
    Ilja Šigajev na druhé straně právě od modré zakončoval, jeho slabší pokus ovšem skončil jen na zadním mantinelu. Pokračuje se kombinací Česka.
     
    06:05
    Český tým se pokouší srovnat hru se svým soupeřem, což se mu aktuálně daří. U levého mantinelu byl aktivní Michal Simon, spolu se svojí lajnou ale pásmo neudržel.
     
    06:47
    Od modré čáry nahazoval do brankoviště Bednáře obránce Dmitrij Romko. Přes skrumáž těl se nakonec kotouč do branky nedostal. To mohla být nepříjemnost pro Bednáře.
     
    07:58
    Do dobrého zakončení se přes obránce dostával Alexandr Kisakov. Tomu se ovšem povedlo pouze trefit Bednáře, který následně neposedný kotouč zkrotil.
     
    08:33
    Vyloučení v týmu Rusko (Daniil Kuzmin – 2 min., hákování).
     
    09:02
    Udeřit mohli ovšem Rusové v oslabení. Marat Kusnudinov unikal po pravé straně na Bednáře, toho ale rychlou střelou nepřekonal. Následně se jeho útoku opakoval, zakončen byl faulem.
     
    09:19
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Binias – 2 min., hákování).
     
    09:59
    U pravé tyčky Jana Bednáře se následně objevil útočník Ivan Didkovskij, zakončit se mu ale za záda připraveného brankáře nakonec nepovedlo.
     
    10:33
    Rusko je již kompletní a čeká jej zkrácená přesilová hra. Uvidíme, zda si Sborná dokáže něco vytvořit a případně ohrozit branku Jana Bednáře.
     
    11:19
    Česko v plném počtu.
     
    11:50
    Následně sice Rusko zachytilo další rozehrávku českých obránců. Bylo to ovšem v momentě, kdy stáli Ruští hokejisté v ofsajdovém postavení. Hra se tak přerušuje.
     
    12:15
    Český tým vjel nyní ve třech bruslařích do útoku, zakončit se ovšem ani jednomu z hráčů nepovedlo. Pokračuje se tak útokem ruského celku.
     
    13:15
    Sledujeme hodně rychlý a aktivní hokej. Aktivnějším celkem jsou Rusové, Češi se snaží držet krok, do šancí se ovšem probojovat dosud nedokázali.
     
    13:27
    Nyní do ruského brankoviště letěla záludná střela, kterou brankář neměl šanci vidět. Nakonec ale došlo k zákroku bránícím hráčem.
     
    13:58
    Do šance se domácí dostali až následně. Jeden z hráčů dostal přihrávku mezi kruhy a svižně zakončoval. Škvírku mezi betony ruského brankáře ale nenašel!
     
    14:33
    Vyloučení v týmu Rusko (Marat Kusnudinov – 2 min., podražení).
     
    14:57
    Vyloučení v týmu Česko (Pavel Novák – 2 min., sekání).
     
    15:27
    Před branku si aktivně najel Jan Myšák. Díky vypíchnutí se mu ovšem nepovedlo svou akci zakončit. Ke kotouči se tak dostali hokejisté ruského celku.
     
    16:05
    Český tým nic nechce uspěchat a z obranné třetiny proniká do útoku pomalejším tempem a neriskuje. Rusko čeká na chybu a aktivně bruslí.
     
    17:00
    Oba celky jsou již v pěti. Hraje se v útočné třetině Ruska, žádný vzruch před českou brankou ovšem dosud nenastal.
     
    17:32
    Aktivní Marat Kusnudinov se opět dostal před českou branku, tam se mu ale ve vysoké rychlosti a díky vypíchnutí Jana Bednáře zakončit nepovedlo.
     
    18:26
    Nyní se parádně ukázal Vasilij Ponomarev. Ten se prokličkoval z vlastní obranné třetiny až do útoku. Z levého kruhu zakončoval po ledě, ale Bednář skvěle zakročil.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Binias – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:38
    Ruský celek delší dobu kombinoval a nakonec se dostal ke střele. Pavel Ťunej to zkoušel z levého kruhu na přední tyčku, Bednář si ovšem celou situaci hravě pohlídal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Českem a Ruskem je u konce. Rusové jsou zatím lepším a aktivnějším celkem, do vyložených šancí se ovšem dosud nedostali. Národní tým do šestnácti let měl k dispozici dvě přesilové hry, ani jedna ovšem díky faulu netrvala dvě minuty.

    Střely na branku: 3:13
     
    Oba celky jsou zpátky na ledové ploše a druhá třetina začne. Rusko má stále výhodu minutové přesilovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Kuzněcov to hned zkoušel od modré čáry. Těsně před Bednářem byla ovšem rána zablokována, ale Češi nevyhodili. Rusko pokračuje v kombinaci.
     
    21:08
    Česko v plném počtu.
     
    21:09
    Vyloučení v týmu Rusko (Šakir Mukamadullin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:26
    Přesilová hra českého celku začala střelou od modré, která ovšem neprošla. Následně skončil kotouč mimo led a vhazuje se před ruskou brankou.
     
    22:10
    Rusové skvěle napadají a domácí celek se nemůže prodrat do útoku. Tohle je naprosto ukázková defenzíva v oslabení.
     
    23:09
    Rusko v plném počtu.
     
    23:50
    Do dobré střelecké pozice si najel nyní litvínovský Jan Myšák. Ten z levého kruhu zakončoval, ale jen do těla připraveného Jaroslava Askarova.
     
    24:14
    Následoval protiútok domácích, Tomáš Urban ujížděl naprosto sám na branku a zakončoval mezi betony brankáře Askarova. Branku ovšem nedal!
     
    24:40
    Hned po vhazování před Bednářem přišel střelecký pokus z levého kruhu, střílejícímu hráči se ovšem nepovedlo trefit branku, zakončil jen těsně nad.
     
    25:30
    Domácí celek se dostává do více střeleckých pozic. Marek Bláha to nyní zkoušel přes bránící hráče, ale ty svým pokusem nakonec neprostřelil.
     
    26:24
    Na druhé straně zakončoval z hranice pravého kruhu Didkovskij. Ukrytá střela se zastavila na betonech Bednáře a v brance nakonec neskončila.
     
    27:00
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Následně se ovšem ruský celek již prosazuje a dostává se do vedení 1:0! České obraně pláchl MARAT KUSNUDINOV, jenž celou akci zakončil bekhendovým pokusem mezi betony Jana Bednáře, parádní zakončení. Asistence: Ilja Rychkov a Daniil Kuzmin.
    27:00 Marat KUSNUDINOV - 0:1
     
    28:01
    Český celek se pokoušel odpovědět a hned se dostal do útoku. Nahozením na branku ovšem vybojoval pouze vhazování po pravici Jaroslava Askarova.
     
    29:06
    Domácí celek bojuje a snaží se být aktivní, defenziva Ruska ovšem funguje na jedničku. Uvidíme, zda udělá nějakou chybu a zda ji Češi dokáží potrestat.
     
    29:48
    Individuálně to zkoušel Dominik Binias, jenž se až na druhý pokus dostal ke střele. Brankáře Askarova ovšem z otočky trefil jen do připravené výstroje.
     
    30:35
    Na druhé straně pálil dneska aktivní střelec Jan Kuzněcov. Jeho pokus ovšem skončil jen vedle branky, pokračuje se i tak kombinací Sborné.
     
    31:16
    Rusové se po zaváhání české rozehrávky dostávali do zakončení, Jan Bednář ovšem zasahovat nemusel. Bránící hráči Česka se totiž vrátili a zakročili.
     
    32:02
    Hodně těžce se domácí celek k něčemu dostává. Není se divit faktu, že Rusové na tomto turnaji již téměř osm třetin neinkasovali, hrají opravdu skvěle.
     
    32:49
    Aktivně se do brankoviště Jana Bednáře dostal Ivan Didkovskij. Ten v brankovišti zakončoval, zblízka se mu ovšem pozorného Bednáře prostřelit nepovedlo!
     
    33:44
    Následně česká šestnáctka aktivně forčekovala, do zakončení se ovšem neprodrala. Rusové stihli vyhodit pouze na icing, pokračuje se po levici Askarova.
     
    34:38
    Češi jen aktivně napadají a pokoušejí se donutit ruský celek k nějaké chybě. To se ovšem dosud nepovedlo a sledujeme spíše hru ruského národního celku.
     
    35:25
    Hostující Pašin nyní vybojoval vhazování před brankou Bednáře nepříjemným nahozením od modré čáry. Pokračovat se bude po levici karlovarského brankáře.
     
    35:59
    Po další strkanici před brankou Bednáře se strhla menší mela, rozhodčí ji ovšem hned ukončili a pokračovat se bude dalším vhazováním před českým brankářem.
     
    36:34
    Češi se v jednu chvíli dostali do přečíslení, nevyšla ovšem přihrávka od pravého mantinelu do brankoviště. Kotouče se následně ujali hokejisté v bílých dresech.
     
    37:33
    Hraje se z jedné strany na druhou, v posledních momentech ovšem nesledujeme příliš atraktivní hokej...
     
    38:14
    Nyní se Rusové dostali po pravé straně až do zakončení, u tyčky se jim ale nepovedlo dostat kotouč za záda Bednáře, a tak se pokračuje dalším vhazováním.
     
    38:34
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Burujanov – 2 min., podražení).
     
    39:05
    Český celek se snažil, do brankoviště dokonce přišla jedna zajímavá přihrávka. Brankou to ovšem neskončilo a následně domácí celek ztratil pásmo.
     
    39:36
    Po tvrdé střele Josefa Koláčka od modré čáry přišel v brankovišti pořádný závar. Dorážející hráči ovšem nedostali kotouč do branky, hra byla následně přerušena.
     
    39:44
    Po zakázaném uvolnění českého celku se hra přesouvá před Jana Bednáře, kde se prostřední třetina nejspíše také dohraje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina utkání mezi Českem a Ruskem, zatím jsme viděli jedinou branku, kterou dal po sedmi minutách druhé periody Marat Kusnudinov. Ani ve druhé části se do moc šancí český celek nedostal, snad se mu to povede zlomit v části třetí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Češi se hned dostali do útoku a z levého kruhu přicházela střela. Ta byla ovšem přizvednuta do ochranné sítě nad brankou.
     
    40:34
    Rusko v plném počtu.
     
    40:44
    Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Tomáš Chlubna. Jeho spíše nahození ovšem skončilo na výstroji připraveného ruského brankáře.
     
    41:38
    Na druhé straně si do slibné šance najel Daniil Guškin, z levého kruhu mířil do bližší šibenice, ale trefil jen vyrážečku připraveného Jana Bednáře.
     
    42:07
    Po vhazování před Askarovem přišlo zakončení z otočky. Spíše nahození proletělo kolem brankáře a skončilo na zadním mantinelu. Následně byl kotouč ruským brankářem přikryt.
     
    43:42
    Hraje se v hodně rychlém tempu a Rusové jsou čím dál tím více tvrdší. Logicky se tak dostávají k více pukům, Češi ale bojují a stále mají šanci...
     
    44:36
    Soustavný tlak ruského celku byl ukončen až nyní vyhozením z obranné třetiny na icing. Hra se tak vrátí před Bednáře a pokračovat bude po jeho pravici.
     
    45:15
    Rusové jsou stále nastěhovaní před Janem Bednářem a snaží se stále něco vymýšlet. Bránící pětka Česka bojuje a jede na doraz, vidíme ale pouze českou obranu.
     
    46:11
    A když se domácí celek dostane ven, je z toho icing. Již druhý během chvíle, pokračovat se bude vhazováním po levici českého brankáře.
     
    46:47
    Po dlouhé době přišel útok domácího celku, jenž byl zakončen střeleckým pokusem od modré čáry. Askarov ovšem zasáhl a nikdo z Čechů se k dorážce bohužel nedostal.
     
    47:57
    Domácímu celku se povedlo lehce Rusko zatlačit, a to tak bylo nuceno vyhodit kotouč na icing. Pokračovat se bude před brankou Jaroslava Askarova.
     
    48:32
    Svěřenci kouče Berana ovšem s touto situací nenaložili moc dobře. Kotouč se dostal do střední třetiny a po nepřesné přihrávce se píská další icing, nyní domácímu celku.
     
    49:05
    Český celek se dostal do obrovské šance! Jeden z hráčů obkroužil branku a pokoušel se zakončit nad rameno brankáře. Střelecký pokus se ovšem do branky nakonec nedostal.
     
    50:32
    Joshua James Mácha se nyní před brankou dostával k volnému kotouči, nakonec jej ovšem o něj připravil špatně postavený rozhodčí. Pokračuje se hrou Ruska.
     
    51:38
    Již nezbývá moc času na srovnání skóre. Český tým se ovšem snaží tlačit, nyní se ovšem nepovedlo Janu Sedláčkovi udržet útočné pásmo, píská se ofsajd.
     
    52:38
    Ignat Kokanin se dostával do útoku a před modrou čárou zakončoval. Svým pokusem ovšem netrefil ani branku a kotouč skončil jen na zadním mantinelu.
     
    53:40
    Skvělá šance Čechů! Ti se dostali z vrcholu levého kruhu do zakončení, pokus na vzdálenější tyčku ovšem vyjetý brankář Ruska parádně vyrazil!
     
    54:27
    Český tým je aktivní a chce vyrovnat. V posledních minutách je lepším a aktivnějším celkem, povede se vstřelit vyrovnávací branku a očarovat tak kouzlo ruských brankářů?
     
    54:53
    Rusové nyní vyhodili na další icing, pokračovat se bude již několikátým vhazováním před Jaroslavem Askarovem.
     
    55:10
    Rychlá akce Česka. Na jejím konci byl útočník Joshua James Mácha, jenž to zkoušel z pravého kruhu. Slabá rána ale skončila jen na výstroji připraveného Askarova.
     
    55:30
    Hostující brankář je pořádně zaměstnáván v posledních minutách. Nyní musel řešit nahození od modré čáry, které i přes atak dojíždějících hráčů udržel.
     
    56:29
    Po delší době se do zakončení dostali také Rusové. Po jejich nevyužité akci ovšem přišel faul a český tým má velkou šanci na srovnání nynějšího skóre!
     
    56:32
    Vyloučení v týmu Rusko (Ilja Rychkov – 2 min., podražení).
     
    56:48
    Prvotní akce byla zakončena pokusem od modré čáry, Ondřej Baláž ovšem kotouč netrefil úplně nejlépe. Askarov nicméně i tak zakročil a puk udržel.
     
    57:23
    Následně to zkoušel Jan Myšák do volného prostoru z pravého kruhu. Puk ovšem skončil na clonícím hráči, parádní tlak domácího celku.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Rusko (Šakir Mukamadullin – 2 min., podražení).
     
    58:12
    Český celek má k dispozici dvacet sekund dvojnásobnou přesilovku, fanoušci se hned ozývají a žádají si branku!
     
    58:35
    Rusko je již ve čtyřech a již mířilo do odkryté branky, střelecký pokus ovšem skončil mimo a domácí jdou houževnatě dopředu.
     
    59:05
    Probíhá poslední minuta a národní tým rozjíždí poslední akci zpoza své branky. Jan Bednář opět opouští svou klec.
     
    59:45
    Češi se ale nedokázali dostat do útoku a Rusové třikrát zakončovali do české branky. Ani jednou se jim jí ovšem nepovedlo trefit a utkání končí 0:1.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Čeští mladíci se snažili a bojovali o celkové vítězství, nakonec se ovšem musí spokojit pouze s tím druhým. Rusové podali v Přerově luxusní výkon, neinkasovali a odváží si domů zasloužené prvenství. Jedinou branku dnešního klání vstřelil Marat Kusnudinov.

    Střely na branku: 25:30 (3:13, 7:9, 15:8)
     
    Dnešní utkání sledovalo 563 diváků.
     
    Děkuji vám za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou! (20:03:08)
    GSA

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 27. Kusnudinov (Rychkov, Kuzmin)


    Česko: Bednář (Dolíška) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák, Binias – Chlubna, Gut, Novák – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon.
    Rusko: Askarov (Šarabarin) – Vaškilin, Kuzněcov, Kuzmin, Mukamadullin, Romko, Steklov, Šigajev – Ťunej, Zloděv, Didkovskij – Rychkov, Kusnudinov, Kokanin – Guškin, Ponomarev, Pašin – Kisakov, Kristanov, Burujanov – Kosolapov.

    Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 563
    thejrc.org