Fiorentina – Benevento 1:0 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 0:1 (kon.) | Cagliari – Lazio 2:2 (kon.)
Crotone – Sampdoria 4:1 (kon.) | Sassuolo – Spal 1:1 (kon.) | Juventus – Udinese 2:0 (kon.)
Janov – AC Milán 0:1 (kon.) | Inter – Neapol 0:0 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:1 (1:1)
Spal
Neděle 11.03.2018, 15:00 • Mapei Stadium – Città del Tricolore • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou. (17:00:37)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:14.
     
    Je konec, dnešní utkání mezi Sassuolem a Spalem skončilo nerozhodně 1:1. Vše podstatné se odehrálo v prvním poločase, do vedení se v sedmadvacáté minutě dostali hosté, když Consigliho prostřelil Mirco Antenucci. Nedlouho nato ale svěřenci trenéra Iachiniho srovnali se svým soupeřem krok, po Costově ruce v pokutovém území proměnil penaltu Khouma Babacar. Od tohoto momentu byli domácí lepším celkem, krátce před koncem první půle ale nejprve Politano nezvládl pokutový kop a o chvíli později trefil Ragusa pouze břevno. Tempo hry určovali Neroverdi také ve druhém poločase, svou převahu ale gólově nezúročili, a jejich sérii bez vítězství se tak protáhla už na devět utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po Dramého zajímavém centru se v pokutovém území ke střele propracoval Grassi, mířil ale mimo tři tyče. Hlavní sudí navíc odhalil jeho nedovolený zákrok na Adjaponga a opakovaný záběr jeho rozhodnutí potvrdil.
     
    90+2
    Babacar roztáhl hru na Adjaponga, který předvedl, že díky svému pozdnímu příchodu na plac má ještě spoustu sil na rozdávání. Na levém křídle se ale domácí záložník ocitl proti přesile, o míč jej nakonec obral Lazzari.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Pasquale Schiattarella, přichází Everton Bilher.
     
    89
    Kurtić se odhodlal k dalšímu střeleckému pokusu, ovšem ani tentokráte kulatý nesmysl netrefil čistě. Sudí odhalil teč jednoho z bránících hráčů, rohový kop ale Sassuolo zvládlo přestát.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Alberto Grassi (Spal).
    Žlutou kartu dostává Luca Mazzitelli (US Sassuolo Calcio).
     
    87
    Po zaváhání jednoho z hostujících záložníků se fotbalisté Sassuola vydali do rychlé protiakce. Na jejím konci našel Babacar na zadní tyč dobíhajícího Politana, ten už ale zakončoval z příliš velkého úhlu a trefil pouze bránícího Felipeho.
     
    86
    Matteu Politanovi nelze v dnešním utkání upřít snaha. Domácí záložník podnikl už několikátý průnik po levém křídle, jeho centrovaný balon ale pobral opačnou razanci a skončil přesně v rukavicích Alexe Mereta.
     
    85
    Na domácích fotbalistech je znát frustrace z dosavadního průběhu utkání. Střídající Mazzitelli dohrál Grassiho, se kterým si posléze ještě něco vysvětloval, celou situaci musel uklidnit až hlavní rozhodčí.
     
    84
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Antonino Ragusa, přichází Claud Adjapong.
     
    83
    Schiattarella byl jasně faulován nestíhajícím Magnanellim, s rozehrávkou přímého kopu ale naložili hosté bídně. K vysokému centru od Kurtiće se sice ve vzduchu natahoval Antenucci, míč ale nakonec doskákal až do zámezí.
     
    81
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Filippo Costa, přichází Boukary Dramé.
     
    80
    Asi jsem to zakřikl, fotbalisté Spalu se totiž ocitli ve stoprocentní příležitosti! Po zaváhání defenzivy Sassuola totiž balon doputoval až k zapomenutému Floccarimu, ten ale z bezprostřední blízkosti hlavičkoval pouze do připraveného Consigliho.
     
    79
    Neroverdi se pomalu začínají nadechovat k závěrečnému tlaku, naopak z projevu hostů je vidět, že bod jim z dnešního utkání bude s největší pravděpodobností stačit.
     
    78
    Domácí se znovu vrátili k rozehrávce rohového kopu na krátko, míč do šestnáctky poslal až Federico Peluso. V dobré střelecké pozici se posléze ocitl Babacar, ideální okamžik pro ohrožení Alexe Mereta ale doslova prováhal.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 31. Babacar (pen.) – 27. Antenucci (Schiattarella)

    Karty:   17. Ragusa (SAS), 35. Peluso (SAS), 88. L. Mazzitelli (SAS) – 38. Cionek (SPAL), 57. Lazzari (SPAL), 88. Grassi (SPAL)

    Neproměněná penalta: 45+1. Politano (SAS), brankář Meret zneškodnil


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:14.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso – Missiroli (76. Matri), Magnanelli (C), Duncan (64. L. Mazzitelli) – Politano, Babacar, Ragusa (84. Adjapong).
    Náhradníci: Pegolo – Lemos, L. Mazzitelli, Biondini, Matri, Sensi, Pierini, Frattesi, Rogério, Cassata, Dell'Orco, Adjapong.

    Spal: Meret – Cionek, Vicari, Felipe – Lazzari, Schiattarella (90. Everton Bilher), Grassi, Kurtić, F. Costa (81. Dramé) – Antenucci (C), Paloschi (70. Floccari).
    Náhradníci: A. Gomis, Marchegiani – Šimić, Bonazzoli, Floccari, Väisänen, Schiavon, Salamon, Vitale, Everton Bilher, Viviani, Dramé.

    Rozhodčí: Daniele Doveri – Andrea Crispo, Gianmattia Tasso
    ocianews.com