Southampton – Chelsea 2:3 (kon.) | Burnley – Leicester 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 3:2 (kon.)
Huddersfield Town – Watford 1:0 (kon.) | Swansea – Everton 1:1 (kon.) | Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:3 (1:2)
Manchester City
Sobota 14.04.2018, 20:45 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:47:27)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:12.

     
    Je dobojováno, Manchester City zvítězil ve Wembley 3:1 a pokud jeho městský rival zítra zaváhá proti poslednímu West Bromu, může se radovat ze zisku ligového prvenství. Hosté dnes uspěli zcela po zásluze, už ve čtvrté minutě trefil Sané z voleje tyč. Do vedení poslal Citizens Gabriel Jesus, o chvíli později pokutový kop, který byl ale chybně nařízen, proměnil Ilkay Gündoğan. Tottenhamu se směrem dopředu nedařilo, ve dvaačtyřicáté minutě ale zničehonic přišlo snížení, o které se postaral Christian Eriksen. Také po přestávce se hrála atraktivní fotbalová podívaná, k vidění už ale byla pouze jedna branku, na konečných 3:1 pro Sky Blues zvyšoval Raheem Sterling.

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na Edersonův dlouhatánský výkop si za obranu soupeře ještě naběhl Sterling, Davinson Sánchez jej ale doslova za pět minut dvanáct stačil od balonu odstavit.
     
    90+2
    Krásná rána, Tottenham se málem dočkal kontaktní trefy. Hlavní roli opět hrál střídající Lucas Moura, jenž si svým výkonem říká o vyšší zápasové vytížení. Po pokusu brazilského křídelníka míč ve vzduchu pěkně zaplaval, Ederson ale předvedl neméně kvalitní zásah.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
    90. Fanoušci Manchesteru City oslavující výhru ve Wembley
     
    90
    Lucas Moura se natahoval po balonu pravou nohou, na kterou si naběhl Laporte. Jednalo se o nezaviněný souboj, francouzskému obránci se ale zpět na nohy opravdu dvakrát nechce.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Yaya Touré.
     
    88
    Hosté se stáhli do hlubokého defenzivní bloku, Tottenham kombinuje na jejich polovině. Povede se svěřencům Mauricia Pochettina vstřelit alespoň kontaktní branku?
     
    87
    O zaměstnání obrany Citizens se nyní znovu staral Lucas Moura. Brazilský šikula nakonec dokázal odcentrovat přes Delpha a připravit gólovku pro Eriksena, jeho přízemní pokus k tyči ale stačil zastavit pohotový Ederson.
     
    86
    Domácí se ještě nadechují k závěrečnému tlaku, chtějí Manchesteru cestu za třemi body alespoň znepříjemnit. Jejich hru určitě trochu oživil střídající Lucas Moura, jenž nyní kombinoval se Sissokem, jeho přízemní centr ale ke Kaneovi nedoputoval.

     
    85
    Teď se ale museli bránit výpadu ze strany Spurs. Lucas Moura si nakonec všiml na hranici pokutového území číhajícího Eriksena, jehož technický pokus ale byl zblokován na rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Dele Alli, přichází Moussa Sissoko.
     
    83
    Delph vymyslel velmi chytrou nahrávku pro Kevina De Bruyneho, který předvedl divákům zdařilé zpracování. Dále se ale belgický fotbalista nikam nehnal, Citizens už chtějí zbytek utkání s klidem kontrolovat.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Eriksen – 22. Jesus (Kompany), 25. Gündoğan (pen.), 72. Sterling

    Karty:   24. Lloris (TOT), 27. Davies (TOT), 70. M. Dembélé (TOT) – 41. De Bruyne (MAC), 45+1. Jesus (MAC), 66. Kompany (MAC), 77. Delph (MAC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:12.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (73. Lucas Moura) – Eriksen, Alli (84. Moussa Sissoko), Lamela (64. Son) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Wanyama, Moussa Sissoko, Lucas Moura, Son, Sterling.

    Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Kompany (C), Delph – Gündoğan, D. Silva, De Bruyne (89. Y. Touré) – Sterling, Jesus (76. B. Silva), Sané (64. Otamendi).
    Náhradníci: Bravo – B. Silva, Otamendi, Zinčenko, Y. Touré, Foden, Díaz.

    Rozhodčí: Jonathan Moss – Simon Bennett, Andy Halliday

    Diváci: 80811
    ocianews.com