RB Lipsko – Hoffenheim 2:5 (kon.) | Frankfurt – Hertha 0:3 (kon.) | Hamburg – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – Bayern 0:3 (kon.) | Stuttgart – W. Brémy 2:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 4:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:0 (1:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.04.2018, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Sergio Gómez.
     
    84
    Marco Reus měl na kopačce hattrick, když se balon odrazil před něj. Domácí kapitán měl před sebou už jen brankáře, ale místo střely volil kličku dobíhajícímu obránci. Bohužel pro něj mu byl míč ukopnut.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Maximilian Philipp, přichází Jeremy Toljan.
    79. Marco REUS - 4:0
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle si Leverkusen rozhodně nezaslouží a výsledek pro něj začíná být hodně krutý! Jadon Sancho dostal přihrávku na levou stranu, zvedl hlavu a nadýchaným centrem našel osamoceného MARCA REUSE. Domácí kapitán zachoval pevné nervy a hlavičkou do protipohybu brankáře si připisuje druhý gól v tomto střetnutí. Asistence: Jadon Sancho.
     
    74
    Julian Brandt se uvolnil skvělým pohybem na levé straně a pak přesně našel kapitána. Kevin Volland zakončil z voleje a říkal si o snížení, ale Roman Bürki reflexivně zasáhl a drží stále čisté konto.
     
    71
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Mahmoud Dahoud.
     
    69
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Karim Bellarabi.
    63. Maximilian PHILIPP - 3:0
     
    63
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že už je hotovo! O dlouhá pas si výborným pohybem řekl Jadon Sancho, jenž chvíli míč potáhl a následně našel MAXIMILIANA PHILIPPA. Domácí útočník si balon skvěle zpracoval a na dlouhou nohu zakončil přesně k tyči. Asistence: Jadon Sancho.
    55. Marco REUS - 2:0
     
    55
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Oslavné chorály Borussie se naplno spouštějí podruhé! Přihrávku z jedné prodloužil Mario Götze, jenž viděl nabíhajícího kapitána. MARCO REUS si zkušeně položil brankáře a střelou od odkryté branky se raduje ze své čtvrté branky v letošní sezóně. Asistence: Mario Götze.
    52. Marco Reus trefuje břevno
     
    52
    Marcu Reusovi dnes prostě není přáno! Domácí kapitán si na levé straně vápna zpracoval míč na prsa a okamžitě zakončil. Ovšem jeho pokus orazítkoval břevno!
     
    51
    Neskutečné, co provedl s hostující obranou Jadon Sancho! Domácí hráč přešel cestou do vápna přes čtyři možná pět soupeřů a následně přihrál na volného Maria Götzeho. Jeho pokus na zadní tyč zastavil obránce.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Kai Havertz.
     
    42
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jonathan Tah, přichází Tin Jedvaj.
    38. Reusova neproměněná penalta
     
    38
    K rozehrání pokutového kopu se postavil Marco Reus, jenž penaltu kopl hodně špatně! Domácí kapitán poslal míč do levé strany, ale tu si také vybral Ramazan Özcan.
    37. Penaltový zákrok
     
    37
    Borussia Dortmund bude kopat pokutový kop! Christian Pulisic byl zatažen za rameno a je tu šance pro domácí odskočit do dvoubrankového vedení!
    35. Reusův neuznaný gól pro ofsajd
     
    35
    Tak pozor, branka Dortmundu nemůže být uznána pro ofsajd! Vše rozhodlo až video, jelikož se jednalo o hraniční situaci! Ovšem akce to teda byla stejně parádní! Maximilian Philipp si naběhl za obranu a právě tady nastal problém! Domácí útočník přes hlavu poslal míč za sebe, kam si naběhl Marco Reus a jeho pokus byl výstavní. Zakončení kapitána Borussie zamířilo z voleje o horní tyč za brankovou čáru.
    13. Jadon SANCHO - 1:0
     
    13
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nádherná branka domácího celku, který se dostává do vedení! U půlící čáry získal míč Mario Götze, který jej posunul na spoluhráče. Christian Pulisic přešel přes dva soupeře, zvedl hlavu a přihrál do stany na JADONA SANCHA. Tomu pomohlo i podklouznutí stopera a technickou střelou na zadní tyč otevřel skóre! Asistence: Christian Pulisic.
     
    9
    Jadon Sancho se pokusil proniknout do šestnáctky, ale o balon přišel. Jenže domácí hráč se k němu opět dostal a přihrávkou do druhé vlny viděl na hranici vápna spoluhráče. Ovšem zakončení Maria Götzeho šlo jen těsně nad břevno!

    Michal Luxa

    Branky: 13. Sancho (Pulisic), 55. Reus (M. Götze), 63. Philipp (Sancho), 79. Reus (Sancho)

    Neproměněná penalta: 38. Reus (DOR), brankář R. Özcan zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Akanji – Reus (C) (86. Gómez), Weigl, M. Götze – Pulisic (71. Dahoud), Philipp (81. Toljan), Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Şahin, Jarmolenko, Toljan, Dahoud, G. Castro, Gómez.

    Bayer Leverkusen: R. Özcan – P. Retsos, Tah (42. Jedvaj), S. Bender, Henrichs – Kohr, Aránguiz – Brandt, Volland (C), Bailey (46. Havertz) – Alario (69. Bellarabi).
    Náhradníci: Lomb – Kießling, Baumgartlinger, Jedvaj, Havertz, Frey, Bellarabi.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Emmer
    bahis siteleri