Karviná – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Brno – Jablonec 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Ostrava 0:0 (kon.)
Liberec – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Slovácko – Teplice 0:0 (kon.)
Slavia – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:0 (0:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 05.05.2018, 16:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (18:05:59)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:8.
     
    Je konec, Mladá Boleslav i Ostrava si z dnešního zápasu odnáší jeden bod za bezbrankovou remízu. První poločas snesl přísnější fotbalová měřítka, dobrým výkonem se prezentoval především Baník. První velkou šanci si ale vypracovali domácí hráči, Mareš ovšem sám před Laštůvkou selhal. Nejblíže ke gólu měli Páníkovi svěřenci krátce před přestávkou, když byla v jejich prospěch nařízena penalta, tu ale Milan Baroš kopl mizerně. Druhá půle už tolik atraktivity nepřinesla, jedinou gólem zavánějící příležitost měl Konaté, Laštůvka ale jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče. Ani jeden z týmů se tak dnes záchraně nepřiblížil, rozhodnutí padne až v posledních třech kolech.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Baroš, přichází Olexandr Azackij.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat dvě minuty.
     
    90
    Polaček musel ven z branky kvůli za balonem se ženoucímu Granečnému, jeho odkop se nakonec ukázal býti ideálním pasem pro Fabiána, jeho centr ale k Magerovi nedoputoval.
    89. Do šance se po rohu dral Dame Diop, ale pomohl si rukou
     
    89
    Míč se z kopačky Roberta Hrubého nepříjemně stáčel do malého vápna, u zakončujícího Diopa nebyl nikdo z domácích fotbalistů, útočník Baníku si ale naštěstí pro ně při zpracování pomohl rukou.
     
    88
    Na domácích fotbalistech je znát velká nervozita a především strach z možné ztráty nerozhodného výsledku. Baník bude navíc po Křapkově nejisté hlavičce zahrávat roh.
     
    87
    Po Takácsově nejistém odvrácení se k míči dostal příhodně stojící Jiří Fleišman, jehož rána z první nebyla vůbec špatná, kulatý nesmysl ale doputoval nad horní tyč Polačkovy pokladnice.
     
    86
    Baroš si v souboji s Křapkou viditelně pomohl loktem, což zraku čárového rozhodčího nemohlo uniknout. Ostravský kapitán se poté na jednoho z arbitrů hlasitě obořil, vyvázl ale bez karetního ohodnocení.
     
    85
    Adam Jánoš fantastickým skluzem zastavil o únik se snažícího Granečného, načež zvedl hlavu a poslal dlouhý balon k Magerovi, ten ale svůj náběh nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    84
    Na druhé straně se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Jiří Valenta. Také on ale s nabídnutou šancí nenaložil podle svých představ, vypálil totiž doprostřed branky, pro Laštůvku se nejednalo o náročný zákrok.
     
    83
    Po dlouhém nákopu se v šestnáctce domácího týmu k míči dostal a následně se i uvolnil Milan Baroš, který vypálil levačkou, jeho ráně ale scházela notná dávka přesnosti.
     
    82
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Petr Mareš, přichází Tomáš Fabián.
    81. Čerstvý Granečný se řítil k brance jako tank, domácí ho zastavili
     
    81
    Robert Hrubý dokázal balon přenést až do míst, kde číhal Martin Fillo, jenž se odhodlal ke střele z voleje. Rána ex-teplického křídelníka nebyla k zahození, Polaček ale díky dobrému bloku od Chaluše nemusel zasahovat.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   26. Valenta (MBL), 38. J. Rada (MBL) – 4. Fillo (OVA), 30. Fleišman (OVA), 48. R. Hrubý (OVA), 54. Procházka (OVA), 65. de Azevedo (OVA)

    Neproměněná penalta: 39. Baroš (OVA), brankář Polaček zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:9. Rohy: 5:8.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Chaluš, Takács, Křapka – Jánoš (C), J. Rada (59. Magera) – Konaté (72. Přikryl), Valenta, Mareš (82. Fabián) – Ladra.
    Náhradníci: Vejmola – Matějovský, Magera, Hubínek, Přikryl, Šušnjar, Fabián.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Procházka, Fleišman – Fillo, Hlinka, R. Hrubý, de Azevedo (76. Granečný) – Poznar (68. Diop), Baroš (C) (90+1. Azackij).
    Náhradníci: Budinský – Diop, Azackij, Jirásek, P. Breda, Granečný, Stáňa.

    Rozhodčí: Radek Příhoda – Jiří Moláček, Milan Fimmel

    Diváci: 4390
    ocianews.com