Sparta – Zlín 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:1 (1:0)
FC Zlín
Pátek 04.05.2018, 19:15 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sparta se vítězstvím posouvá na čtvrté místo ligové tabulky před Jablonec, Severočechy ale ještě čeká zítřejší utkání na hřišti posledního Brna. Na třetí Olomouc Sparta aktuálně ztrácí dva body.

    Zlín zůstává na devátém místě díky skóre o dvě branky lepšímu oproti pražské Dukle, na pásmo sestupu stále disponuje čtyřbodovým náskokem a příští kolo jej čeká těžké utkání s Olomoucí, Sparta cestuje do Jihlavy. (21:17:03)
     
    V úvodním zápase 27. kola fotbalové HET ligy Sparta poráží Zlín 2:1, když střeleckými zápisy se o to postarali Nicolae Stanciu a David Lafata.

    Sparta měla 77 minut utkání pod svoji kontrolou, závěr poté Zlín sice zdramatizoval díky brance Ekpaie po standardní situaci, v závěrečných minutách pak ale hosté zahrozili jen při skákavé dalekonosné střele Hronka, což při snaze o vyrovnání bylo málo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Poslední šance Zlína
     
    90+2
    Traoré ustál přetlačovanou s Kangou a poté hledal v pokutovém území Beauguela, ten ale na míč nedosáhl kolem Costy a balónu se zmocnil sparťanský brankář Niță.
     
    90+1
    Momentálně se ale hraje v hloubi zlínské poloviny, kde bude Costa vhazovat.
     
    90+1
    Rozhodčí Nenadál poskytuje Zlínu ještě dvě nastavené minuty naděje na vyrovnání.
     
    90
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Srdjan Plavšić, přichází Bogdan Vatajelu.
     
    88
    Další souboj Ekpaie s Kangou, tentokrát hostující fotbalista zasáhl sparťana loktem do obličeje, píská se proti žluto-modrým.
     
    87
    Ekpai se dokázal probít přes Kangu, ačkoliv se jej soupeř pokusil přidržením zastavit, poté ale velmi nepřesně centroval až za sparťanskou branku.
    86. Hronkova obrovská šance!
     
    86
    Po rychlé zlínské akci měl Hronek obrovské množství prostoru na útočné polovině, jeho prudkou skákavou střelu Niță jen vyrazil před sebe, rumunský brankář ale dokázal míč dostihnout ještě před atakujícími zlínskými soupeři!
     
    85
    Po centru Stancia z další standardní situace se odraženého míče ujal Srdjan Plavšić a měl dostatek času si jej zpracovat, poté ale střílel jen do bránícího Bača.
     
    84
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Petr Jiráček, přichází Lukáš Železník.

    Kapitánskou pásku od Petra Jiráčka přebírá Zoran Gajič.
     
    82
    I s dalším centrem Nicolae Stancia se ale zlínští fotbalisté dokázali poradit.
     
    81
    Stanciův centr hosté sice odvrátili do bezpečí, ale jen na chvíli, neboť rumunskou oporu Sparty posléze fauloval Lukáš Bartošák.
     
    80
    Jonathan Bijimine absolutně nezvládl odkop od vlastního pokutového území a měl velké štěstí, že neposunul Lafatu samotného před odkrytou zlínskou branku. Sparťané mohou zaútočit od rohového praporku.
    78. Ubong Moses Ekpai - 2:1
     
    78
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté dramatizují dnešní utkání! Jiráček dostal na levém křídle prostor k centru, Hronek prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde jej UBONG EKPAI hlavou posunul pod břevno sparťanské branky!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 20. Stanciu, 59. Lafata (Costa) – 78. Ekpai (Hronek)

    Karty:   50. Stanciu (SPA), 77. Plavšić (SPA) – 36. Traoré (ZLN), 61. Bačo (ZLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 13:21.
    AC Sparta Praha: Niță – Zahustel, Kaya, Štetina, M. Frýdek (46. Costa) – Stanciu, Kulhánek, Kanga, Plavšić (90. Vatajelu) – Drchal (32. Lafata), Josef Šural (C).
    Náhradníci: Bičík – Ben Chaim, Sáček, Vatajelu, Mich. Kadlec, Nhamoinesu, Lafata.

    FC Zlín: S. Dostál – Bačo, Bijimine, Gajič, Bartošák – Jiráček (C) (84. Železník), Traoré – Ekpai, Mehanović (68. Hronek), Matejov (68. Džafić) – Beauguel.
    Náhradníci: Šiška – Džafić, Hnaníček, Železník, Slaměna, Hronek.

    Rozhodčí: Nenadál – Hájek, Dobrovolný

    Diváci: 9 437
    ocianews.com