Dortmund – Mohuč 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Bayern 1:3 (kon.)
W. Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Freiburg 3:1 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 3:0 (kon.)
Augsburg – Schalke 1:2 (kon.) | Hannover – Hertha 3:1 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 2:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:2 (1:2)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 05.05.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy u Bundesligy na počtěnou. (17:30:18)
     
    Druhý poločas byl v režii aktivnější Borussie, která se ale nedostávala do zakončení a vyrovnávací branku nepřišla. Rozhodlo tedy prvních dvacet minut, kdy se za hosty prosadili Baku a Muto, jedinou branku domácích vstřelil Philipp. Utkání končí vítězstvím a udržením Mohuče v Bundeslize.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do vzájemného souboje ve skluzu šli Schürrle a jeden z hostů. Nakonec se píská faul domácího hráče, čímž naděje domácích nejspíše nadobro skončily.
     
    90+2
    Akce Borussie v šestnáctce skončila hned poté, co Sokratis zahrával nůžkami a šlo o nebezpečnou hru. Odkopávat se bude od branky Müllera, Mohuč nejspíše získá tři body.
     
    90+1
    Následně se do otevřené obrany Borussie Dortmund dostala dvojice hráčů Mohuče, jejich snažení bylo ale ukončeno odpískáním ofsajdové pozice.
    90. Schmelzer mohl srovnat, ale jeho hlavička skončila v rukavicích Müllera
     
    90
    Vyrovnání měl na hlavě po solidní kombinaci Marcel Schmelzer, kterému se ve vápně nepovedlo pokusem k levé tyčce překonat Müllera. Ten skvěle zakročil!
     
    89
    Nadýchaný míč na zadní tyčku posílal Julian Weigl. Domácí bojovný záložník ale nenašel hlavu nikoho ve žlutém, skvěle zakročila pozorná obrana Mohuče.
     
    88
    Nyní se domácí dostali do nebezpečného ohrožení branky, ale odpískán byl faul Sokratise, jenž byl ve vzduchu důrazný. Opět to ale nebyl úplně jednoznačný faul.
     
    87
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Giulio Donati.
     
    85
    Stefan Bell následně tvrdým faulem ve středu hřiště připravil o míč za cenu faulu Reuse. Vidí žlutou kartu a domácí budou rozehrávat standardní situaci.
     
    84
    Po neúspěšné akci Mohuče, která klidně mohla skončit penaltou, se pokračovalo rychlou akcí Borussie. Domácí se dostali do blízkosti branky, ale finální přihrávka vše zhatila.
     
    83
    Andrij Jarmolenko si obhodil dvojici bránících hráčů na pravé straně a následně byl zasažen do obličeje. Sudí ale nastavili vysoký metr a tento zákrok ani neodpískali.
     
    81
    Následně právě Reus dostával míč na nohu, ale ten si nedokázal ideálně zpracovat a ten doklouzal jen do rukavic brankáře Müllera. Pokračuje se od jeho branky.
     
    80
    Dobrá akce Dortmundu. Míč na pravou stranu obdržel Reus, který z první dával na penaltu, kde byla trojice domácích hráčů. Ani jeden ovšem v náběhu zakončit nedokázal.
     
    79
    Borussii se následně nepovedlo zakončit v akci před vápnem a hosté mohli do protiakce. Přišel ovšem faul domácího hráče, potrestán ovšem nebyl.
     
    77
    Sokratis Papastathopoulos zastavil pronikání jednoho z hostů do útoku držením za dres a je dalším hráčem, jenž vidí žlutou kartu.
     
    75
    Borussia hraje sice celý poločas s míčem na kopačkách v útočné polovině, ale kombinace je slepá. Míče do vápna jsou odvráceny a centry nepřicházejí. Od domácího celku je to jedna velká bída.

    David Panuška

    Branky: 16. Philipp (Sancho) – 4. Baku (Gbamin), 13. Muto (De Blasis)

    Karty:   41. Weigl (DOR), 54. Reus (DOR), 77. Papastathopoulos (DOR) – 30. Baku (MAI), 67. Muto (MAI), 85. Bell (MAI)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 16:17.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak (38. Schmelzer), Akanji – M. Götze (74. Jarmolenko), Weigl, Reus – Pulisic (56. Schürrle), Philipp, Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, Şahin, Schürrle, Dahoud, G. Castro, Jarmolenko.

    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Brosinski, Bell, Hack, A. Diallo – Gbamin, N. de Jong, Baku (54. Maxim) – Öztunali (63. Onisiwo), Muto (87. Donati), De Blasis.
    Náhradníci: Zentner – Donati, Holtmann, Maxim, Quaison, Ujah, Onisiwo.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
    ocianews.com