Švýcarsko – Bělorusko 5:2 (kon.) | Německo – J. Korea 6:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 7:0 (kon.)
Finsko – Dánsko 2:3 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Dánsko
Středa 09.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (22:43:33)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 36:17
    Vyloučení: 4:5
    Vyhrané buly: 29:26
     
    Finové se tak po dnešním dni nacházejí na prvním místě s devíti body, ovšem USA a Kanada mají ještě jeden zápas navíc. Dánové po této překvapivé výhře jsou na čtvrtém místě s pěti body.

    Hvězdy utkání:
    Finsko – Mikael Granlund
    Dánsko – Frederik Andersen
     
    Ze začátku zápasu byli Finové o něco lepší, ovšem jejich první přesilovka nic zajímavého nepřinesla. V 16. minutě odehrálo první přesilovou hru i Dánsko a od té doby bylo lepší než soupeř, ale ani oni se nedostali do žádné větší šance.
    Ve 25. minutě mohlo jít Dánsko do vedení, ale Philip Larsen trefil pouze tyč. Ve 33. minutě se už ale hala v Herningu mohla radovat, jelikož se Frans Nielsen trefil přesně do levé šibenice a hosté využili přesilovou hru. Ovšem o dvě minuty později získali početní výhodu i Finové a po přihrávkách Mikaela Granlunda a Teuvo Teräväinena zakončoval do poloprázdné brány Sebastian Aho. Tři minuty před koncem ztratil finský obránce kotouč a dopředu se dostal Oliver Bjorkstrand, který se trefil přesně k levé tyči.
    Ve 42. minutě se Nicklas Jensen dostal do úniku, ale Ville Husso ho skvěle vychytal. Ve 49. minutě dostal Oliver Bjorkstrand skvělou přihrávku za obranu, ale ani on svůj únik nezakončil gólem. V 56. minutě Finové srovnali, když Miika Koivisto skvělou přihrávkou našel před bránou Mikaela Granlunda a ten zakončil do poloprázdné brány. Ovšem dvě a půl minuty před koncem dostali Dánové výhodu přesilové hry, kterou 119 vteřin před koncem základní hrací doby proměnili! Mikkel Bødke našel před bránou volného Nichlase Hardta, který zakončoval do poloprázdné klece a tato chyba se Finům stala osudnou, jelikož poté už srovnat nedokázali.
     
    Je konec a Dánsko se postaralo o první senzaci na letošním Mistrovství Světa, když před domácím publikem zaslouženě zvítězilo 3:2!
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Finové stále drží pásmo, ale následně střela Aha byla zblokována.
     
    59:12
    Rantanen bojoval o puk za bránou, ale Finové udrželi pásmo.
     
    58:59
    Zakázané uvolnění Dánska.
     
    58:47
    Finsko se snaží dostat přes střed hřiště, kde se dánský hráč dopustil zákroku na hranici, ale rozhodčí nechali hru plynout dál.
     
    58:31
    Finové hrají bez brankáře!
     
    58:18
    Rozhodčí nyní velmi ukřivdili Dánům, kteří mohli jít sami na bránu. Nicméně finský hráč byl vyloučen a Dánsko má přesilovou hru a jsou velmi blízko k velké senzaci na letošním Mistrovství Světa.
     
    58:18
    Vyloučení v týmu Finsko (Teuvo Teräväinen – 2 min., držení).
     
    58:10
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:10
    A málem bylo bleskově srovnáno, ovšem střelu Veli-Matti Savinainena nadvakrát chytil Frederik Andersen!
    58:01 Nichlas HARDT - 2:3
     
    58:01
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové opět využívají přesilovou hru a dvě minuty před koncem základní hrací doby jdou potřetí do vedení! Mikkel Bødker našel z pravé strany před bránou volného NICHLASE HARDTA, který zakončil do poloprázdné brány! Velká chyba v obraně Finska se vymstila. Asistence: Mikkel Bødker, Frans Nielsen.
     
    57:30
    Dánové mají velkou možnost rozhodnout dnešní utkání ve svůj prospěch, jelikož mají přesilovou hru.
     
    57:28
    Vyloučení v týmu Finsko (Teuvo Teräväinen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 35. Aho (T. Teräväinen, Mikael Granlund), 56. Mikael Granlund (Koivisto, Nutivaara) – 33. Nielsen (Jensen, Storm), 38. Bjorkstrand (O. Lauridsen), 59. Hardt (Bødker, Nielsen)


    Finsko: Husso (Säteri) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen (A), Mikael Granlund (C), Kapanen – T. Teräväinen, Aho (A), Savinainen – Manninen, Suomela, Palola – Anttila, Pesonen, Mäenalanen – Jormakka.
    Dánsko: Andersen (Dahm) – Jensen Aabo, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nicholas Jensen, Nielsen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Hardt (A), Regin, Storm (C) – Hansen, Jensen, Nicklas Jensen – Madsen, Jakobsen (A), Russell – Christensen.

    Rozhodčí: Timothy Mayer, Tobias Wehrli – Dustin McCrank, Peter Šefčík
    bahis siteleri