Karviná – Ostrava 0:0 (kon.) | Brno – Jihlava 0:0 (kon.) | Slovácko – Zlín 1:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 1:3 (kon.) | Plzeň – Teplice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Dukla Praha 1:0 (kon.)
Sparta – Olomouc 1:0 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Sobota 19.05.2018, 16:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům naší nejvyšší fotbalové soutěže! HET liga má dnes na programu kompletní devětadvacáté kolo, my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj dvou tabulkových sousedů, v němž FK Mladá Boleslav přivítá FK Duklu Praha. Začínáme v 16:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavským fotbalistům tato sezona nevyšla. Ještě před čtrnácti dny se zdálo, že jim reálně hrozí možnost pádu do sestupových vod, nakonec to ale vypadá, že je v naší nejvyšší soutěži uvidíme i v příštím ročníku. Dvě kola před koncem se svěřenci trenéra Webera drží na desáté pozici, přičemž patnáctá Karviná na ně ztrácí už pět bodů. Téměř stoprocentní jistotu udržení prvoligové příslušnosti si Středočeši zajistili až minulý víkend, když se stali teprve druhým týmem, který v této sezoně vyhrál v Ďolíčku. Jejich střetnutí s Bohemians bylo dlouho vyrovnané, v pětaosmdesáté minutě se ale za stavu 1:1 trefil Chaluš a o chvíli později pečetil vítězství hostí Magera. Dnes se tedy celek z města automobilů pokusí uspět podruhé v řadě a získat zpět na svou stranu vlastní fanoušky, před jejichž zraky zvítězil naposledy na konci října.
     
    FK Dukla Praha

    Dukla před startem tohoto ročníku asi neměla tak velké ambice jako její dnešní soupeř, proto může být s jeho dosavadním průběhem o poznání spokojenější. Po osmadvaceti odehraných kolech jsou na tom Pražané o jedno místo lépe než Mladá Boleslav, drží se tedy na deváté příčce a jejich náskok na sestupové vody čítá už šest bodů. Na přelomu dubna a května si svěřenci trenéra Hynka připsali dvě vítězství, která naplno rozhodla o jejich záchraně. Nejprve totiž dokázali před vlastními fanoušky přemoci zatím poslední Brno, které porazili 3:1, a o týden později si poradili i s momentálně patnáctou Karvinou. Sérii tří výher za sebou ale Dukla nezkompletovala, v pondělí totiž v rámci malého pražské derby nestačila na Slavii, které podlehla 0:2. Vrátí se dnes parta okolo střelce Holendy na vítěznou vlnu?
     
    Poslední vzájemné utkání

    24.11. 2017 – FK Dukla Praha – FK Mladá Boleslav 4:1

    Branky: 3. Podaný, 5. Djuranović (Holenda), 50. Holenda (Podaný), 70. Djuranović (Holenda) – 26. Přikryl

    FK Dukla Praha: Rada (C) – Kušnír, Bezpalec, Jiránek, Podaný – Bílovský, Holenda, Tetour – Milošević (79. Preisler), Djuranović (71. Brandner), Schranz (77. Holík)

    FK Mladá Boleslav: Agajev – Pauschek, Stronati, Magera (C), Fleišman – Rada, Takács (67. Mareš) – Mingazov (82. Chramosta), Hubínek, Fabián (71. Komličenko) – Přikryl
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián – Hubínek, Matějovský (C) – Konaté, Valenta, Ladra – Komličenko.
    Náhradníci: Vejmola – Kateřiňák, Přikryl, Šušnjar, Magera, J. Rada, Křapka.

    FK Dukla Praha: M. Hruška – Milošević, Ostojić, Jiránek, Podaný – Holík, Marek Hanousek (C), Bilovský – Brandner, Holenda, Néstor.
    Náhradníci: F. Rada – Koreš, Daniel Tetour, Djuranović, Bezpalec, Preisler, Kušnír.

    Rozhodčí: Ondřej Ginzel – Zdeněk Arnošt, Vít Melichar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí, kterým dnes bude Ondřej Ginzel, právě foukl do píšťalky, utkání devětadvacátého kola HET ligy mezi Mladou Boleslaví a pražskou Duklou tak může odstartovat! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v bílých dresech, naopak Hynkovi svěřenci budou hrát v červeném.
     
    2
    Ihned po rozehrávce vyslal Fabián, který dnes nastupuje na levém kraji mladoboleslavské obrany místo Křapky, dlouhý balon pro Komličenka, ten si ale v kombinaci neporozuměl s Ladrou.
     
    3
    Zatím se na balonu drží výhradně domácí mužstvo. Znovu se Mladá Boleslav pokoušela prosadit po levé straně, tentokráte to byl Marek Matějovský, těsně před ním ale míč odkopl Milošević.
     
    4
    Teď měla Dukla štěstí. Matějovský totiž v souboji s Miloševićem získal balon pro Ladru, který mohl postupovat do pokutového území, nešikovně si ale ukopl kulatý nesmysl až za postranní lajnu.
     
    5
    Matějovský těsně před šestnáctkou vymyslel kolmici pro sprintujícího Pauscheka, který obešel brankáře Hrušku, ten jej ale dokázal zastavit jen za cenu faulu. Penalta!
     
    5
    Jenže domácí velkou šancí na otevření gólového účtu pohrdají. Exekuce pokutového kopu se ujal Jiří Valenta, soupeřovu branku ale po nepovedené ráně překopl.
    5. Penalta
    Sudí po poradě zapískal penaltu, domácí Valenta přestřelil
     
    7
    Žlutou kartu dostává Ivan Ostojić (FK Dukla Praha).
     
    7
    Hubínek roztáhl hru na pravou stranu, kde si balon vyměnili rychlonohý Konaté s Pauschekem. První jmenovaný si posléze ještě narazil s kapitánem Matějovským, jeho přihrávka si ale s přesností nepotykala.
     
    8
    Ladra zatáhl balon k postranní čáře a poté přetaženým centrem oslovil na druhé straně vápna číhajícího Pauscheka. Ten ještě sklepával lépe postavenému Hubínkovi, domácí záložník se ale ke střele nedostal.
     
    9
    Pražané se až nyní poprvé na delší dobu usadili na obranné polovině svého soupeře. Jejich nepatrný nápor ale nic nepřinesl, Hanouska ve středu hřiště od balonu odstavil vracející se Valenta.
     
    10
    Velká příležitost domácího týmu! Ladrova kombinace s Komličenkem nevyšla, proto boleslavský odchovanec nahrál Fabiánovi, na jehož pas si naběhl Jiří Valenta, z hranice šestnáctky ale branku opět přestřelil.
     
    11
    Následovala chudší pasáž hry, v níž se oba celky zdržovaly u postranní čáry vedle střídaček, kde se střídaly v rozehrávání autových vhazování. Hru uklidnila až zpětná nahrávka Tomáše Fabiána.
     
    12
    Právě Fabián ale o chvíli později poněkud zbytečně fauloval Brandnera a hosté měli k dispozici přímý kop. Naložili s ním ale mizerně, navíc do okamžité protiakce pustili Konatého, také on ale nic světoborného nevymyslel.
     
    13
    Valenta se dopustil chyby ve středu pole, z čehož mohl těžit Holík. Hostující záložník se pokusil prosadit mezi dvěma obránci soupeře, ideálně načasovaným skluzem jej ale zastavil Takács.
     
    14
    Další chvilkový tlak Mladé Boleslavi vyústil v přihrávku na Valentu, jenž ale ideální moment pro zakončení prováhal. Prosadit se tak pokoušeli Konaté a Pauschek, výbornou práci ale odvedl Podaný.
     
    15
    Na druhé straně dostal až příliš mnoho času a volného prostoru Néstor, který s nabídnutou možností nenaložil marně. Rovnou šel do střely, trefil ale obětavě blokujícího Ladislava Takácse.
     
    16
    O chvíli později dostal španělský záložník, který v Dukle hostuje z pražské Sparty, šanci na reparát. Tentokráte mu míč přilétl na volej, ovšem ani tato Néstorova rána neměla gólové parametry.
     
    17
    Domácí byli opět velmi blízko k vedoucí trefě tohoto klání! Jejich rychlý útok odstartovala Fabiánova kolmice pro Ladru, který povedeným centem nalezl trestuhodně osamoceného Komličenka, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti ale Hruška se štěstím lapil.
     
    18
    Chaluš si v rozehrávce neporozuměl s Fabiánem, z čehož mohl těžit Lukáš Holík. Ten několikrát naznačil střelu, poté ale roztáhl hru pro z druhé vlny si nabíhajícího Miloševiće, na jehož centr ale ve vápně operující Holenda nedosáhl.
     
    19
    Po levé straně teď domácímu týmu pláchl Jakub Podaný, který se dostal až k centru. Jeho nabídka nebyla vůbec špatná, před nepříjemně dotírajícím Holendou musel na poslední chvíli zasáhnout Chaluš.
     
    20
    Domácí zadák si ze souboje odnesl krvavé zranění a byl poslán za postranní čáru na ošetření. Středočeši se tak bez něj museli bránit rohovému kopu Dukly, celou situaci ale přestáli bez úhony.
     
    21
    Chaluš se po návratu z ošetření okamžitě zapojil do hry a musel hasit nepříjemný požár po nákopu od Miloševiće. Jeho zásah nebyl úplně šikovně provedený, na pomoc ale přispěchal brankář Polaček.
     
    22
    Tomáš Ladra zatím hraje velmi solidní utkání. Nyní se mladoboleslavský mladík obtočil okolo svého strážce a připravil možnost pro Hubínka, ten ale ideální okamžik pro střelu doslova prospal.
     
    22
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dosavadní průběh utkání přinesl jasnou převahu mladoboleslavských fotbalistů, kteří jsou za svou aktivitu konečně odměněni úvodním gólem! Po chybě v rozehrávce Dukly se kupředu vydal Valenta, z jehož nahrávky poté mohl těžit Konaté. Ten obešel vybíhajícího brankáře Hrušku a jak na zlatém podnose připravil palebnou pozici pro NIKOLAJE KOMLIČENKA, jenž už se nemohl zmýlit.
    22. Nikolaj KOMLIČENKO - 1:0
     
    24
    Vzhledem k tomu, jak doposud vypadal obraz hry na trávníku, musíme podotknout, že boleslavské vedení je naprosté zasloužené. Dukla zatím nic nepředvedla, tak se nechme překvapit, jak zareaguje.
     
    25
    Pražané do města automobilů zřejmě nepřijela v ideálním rozpoložení. Názorným příkladem budiž Jiránkova nepovedená malá domů, kterou musel Hruška na brankové čáře zastavit hrudníkem.
     
    26
    Po nepřehledném souboji mezi Pauschekem a Holendou se kulatý nesmysl odporoučel za postranní čáru. Hostující útočník už si jej bral k autovému vhazování, sudí ale nakonec míč správně přiřkl domácímu týmu.
     
    27
    Na Hruškův dlouhý výkop si seběhl Holenda, který sice vyhrál hlavičkový souboj s Chalušem a prodloužil míč za sebe, doplatil ale na nedostatečnou podporu ze strany svých kolegů.
     
    28
    Podobně nyní dopadl i Nikolaj Komličenko, jenž navíc posléze fauloval. Hosté tak zahrávali přímý kop, načež Milošević přesným balonem nalezl Brandnera, ten ale zpracovával v hodně velkém ofsajdu.
     
    29
    Domácí se znovu zdržují na obranné polovině pražského celku, po úvodní brance se ale z jejich hry vytratila potřebná rychlost a lehkost v kombinaci. Změnit se to nyní pokusí Fabián.
     
    30
    Mladoboleslavský obránce se sice vydal na ofenzivní výlet, okamžitě byl ale dostoupen Branislavem Miloševićem, který jej díky aktivnímu napadání vytlačil až za polovinu hřiště.
     
    31
    Hanousek vyhrál důležitý souboj ve středu pole a poté roztáhl hru na Podaného. Jeho přetažený centr doputoval až k Néstorovi, ten si ale u postranní lajny nevěděl rady s Fabiánem.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Branislav Milošević (FK Dukla Praha).
     
    33
    Miloševićova průniková nahrávka doputovala k Holendovi, který balon jen lehce protečoval pro Hanouska. Hostující kapitán se v šestnáctce poroučel k zemi po souboji s Chalušem, o penaltový zákrok se ale určitě nejednalo.
     
    34
    Pauschek podcenil Jiránkův nákop, a nachystal tak šanci pro sprintujícího Podaného, jehož přízemní centr na přední tyč ale zdárně odklidil na poslední chvíli zasahující Chaluš.
     
    35
    Sporný moment byl nyní k vidění v mladoboleslavské Adidas Aréně. Na kraji šestnáctky se střetli Holenda s Takácsem a i když to vypadalo, že fauloval spíše domácí bek, nedovolený zákrok byl odpískán nejlepšímu střelci Pražanů.
     
    36
    Obrovskou hrubici v rozehrávce teď vyrobil Jakub Podaný, díky čemuž se mohl kupředu vydat Tiémoko Konaté. V rozhodující moment si ale balon poslal daleko od nohy, což byla voda na mlýn pro Ostojiće.
     
    37
    První zajímavá příležitost Dukly. Celé akce se narodila po přímém kopu, který Hanousek rozehrál k zadní tyči, kde se k hlavičce prodral vytáhlý Holenda, Polaček ale přispěchal s výborným zákrokem.
     
    38
    O chvíli později zahrávali Pražané rohový kop, po němž se balon nepříjemně stáčel do brankoviště, Polaček si ale s jeho vyboxováním poradil.
     
    39
    Nedlouho nato byla Boleslavi nabídnuta další rychlá protiakce. Táhl ji Fabián, jenž se rozhodl kombinovat se svým jmenovcem Ladrou, jako šťastné řešení se to ale neukázalo.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut, možná se dočkáme nějakého drobného nastavení. Dukla v posledních okamžicích zlepšila svůj výkon, povede se jí vyrovnat?
     
    41
    Na další rohový kop v podání hostů si naskočil Jakub Podaný, jenž vracel balon do centra dění v šestnáctce, na hranici malého vápna ale Boleslav pro tuto chvíli zachránil zasahující Takács.
     
    42
    Boleslavští dohrávají první půli velmi pasivně a koledují se o inkasování vyrovnávající branky. Náznak jejich ofenzivní snahy předvedl Valenta, Milošević jej ale donutil k otočení hry směrem k vlastní svatyni.
     
    43
    Matějovského přihrávka nebyla špatně myšlená, před Ladrou ale stačil zasáhnout Jiránek. Díky jeho povedenému zákroku mohli Pražané vyrovnat, Holíkovu přízemní ránu ke vzdálenější tyči ale Polaček na poslední chvíli zneškodnil.
     
    44
    Následoval další roh Hynkových svěřenců. Balon doputoval až k Hubínkovi, jenž jej odhlavičkoval příhodně pro Matějovského. Domácí kapitán vyslal na zteč Konatého, tomu ale míč odskočil za čáru.
     
    45
    Zřejmě poslední příležitost tohoto poločasu měla Dukla, která byla vyrovnání opravdu hodně blízko! Polaček podcenil Miloševićův centr, když si neporozuměl s Takácsem, načež pálil Holenda, trefil ale pouze na brankové čáře blokujícího Chaluše.
    45. Po chybě brankáře Holenda jen sestřelil Chaluše, míč šel nad