Ružomberok – Dunajská Streda 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 3:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 0:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Nitra – Senica 5:2 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
2:1 (1:0)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 19.05.2018, 17:00 • NTC Poprad • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Za zdržiavanie rozohrávky dostáva žltú kartu brankár Adrián Slančík.
     
    89
    V obrovskej šanci bol Kristijan Trapanovski, ktorý sa uvoľnil a ostal sám nechránený v pokutovom území. Mohol už ihneď strieľal cez Bieszczada, no napokon ešte urobil kľučku a následne aj o gólovú šancu sám prišiel. Napálil to do protihráča.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Petr Hošek.
     
    77
    Miroslav Petko fauloval tesne pred šestnástkou protihráča a Michalovčania majú veľkú príležitosť z dobrej pozície.
     
    73
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Adrián Leško, prichádza Kristijan Trapanovski.
     
    71
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Anton Antonov, prichádza Matúš Begala.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub Bartek, prichádza Timotej Múdry.
     
    67
    Prešov dal gól!
    Prešovčania sa znovu dostávajú do vedenia v stretnutí! Po pravej strane po krátkych prihrávkach šikovne bez ohrozenia prenikol až tesne pred hranicu malého vápna ERIK STREŇO a prízemnou strelou k pravej žrdi skóroval!
     
    65
    Brankár Bieszczad následne nakopol loptu smerom dopredu, hlavný rozhodca pískol a Erik Streňo si pýtal dôvod. Napokon však inkasoval žltú kartu za tento pokus o dohovor.
     
    48
    Michalovce dali gól!
    Výborný nástup Michalovčanov do druhého polčasu! Bragin vystrelil zo šestnástky a lopta sa dokotúľala na pravú žrď. Po odraze ju do bránky úspešne dorazil DAWID KURMINOWSKI.
     
    46
    Hneď v úvode vidíme dvojité striedanie na strane hostí. Igor Žofčák opúšťa ihrisko a nahradí ho Vladislav Bragin. Petra Kolesára zase v zostave vymenil Ladislav Šosták.
     
    40
    Micherda bol v stredovom kruhu zasiahnutý Petrom Kolesárom. Hlavný rozhodca to posúdil ako zákrok hodný žltej karty a udelil ju Kolesárovi.
     
    36
    Prešov dal gól!
    Pokutový kop úspešnou strelou k ľavej žrdi do protipohybu brankára premenil JAKUB BARTEK! Prešov sa dostáva do vedenia v stretnutí.
     
    34
    Žofčák zahral po pokuse o prihrávku od Kráľoviča rukou. Hlavný rozhodca chvíľu váhal, no napokon predsa len odpískal penaltu pre Prešov!
     
    30
    Petko perfektne vysunul úplne voľného Adriána Leška, ktorý si našiel miesto v medzere. Bol to možno sporný moment z ofsajdového hľadiska, no nepískalo sa, Leško šiel na bránu, ale slabo zakončil a len priamo do Bieszczada.
     
    23
    Milan Šimčák oplácal na Leškovi predchádzajúci zákrok na Antonova a napokon to vôbec neurobil športovo a ani v súlade s pravidlami. Za svoj počin dostáva žltú kartu.
     
    22
    Michalovská defenzíva opäť mierne zlyhala, keď nechala v medzere až príliš veľa priestoru Michalovi Kraľovičovi. Ten sa otočil a už ihneď chcel strieľať a bol v stopercentnej šanci, no v poslednej chvíli mu zakončenie zmaril Jose Carillo.
     
    19
    Turik perfektnou prihrávkou naštartoval po pravej strane Dawida Kurminowskeho, ktorý už mohol a asi aj mal dávno strieľať, no napokon sa zamotal a už sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    13
    Antonov šikovne prepustil prihrávku z pravej strany až na Petra Kolesára, ktorý bol postavený tesne za šestnástkou a odtiaľ pálil. Strela bola blokovaná, no aj tak ju musel Slančík skrotiť.
     
    2
    Keresteš bol faulovaný na útočnej polovici a sám aj zahrával prvú štandardku svojho tímu v zápase. Vcelku výborne sa uvoľnil v pokutovom území Luberda, no hlavička mu nesadla.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 36. Bartek (pen.), 67. Streňo – 48. Kurminowski

    Karty:   65. Streňo (PRE), 77. Petko (PRE), 90+2. Slančík (PRE) – 23. Šimčák (MIC), 40. Kolesár (MIC)


    FC Tatran Prešov: Slančík – Bartek (71. Múdry), Luberda (C), Prikryl, Petko – Dzurík – Leško (73. Trapanovski), Micherda, Kraľovič – Streňo (82. Hošek), Keresteš.
    Náhradníci: Hynek – Dupkala, Múdry, Hošek, Haladej, Trapanovski.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C) (46. Bragin), Kavka, Carrillo, Šimčák – Antonov (71. Begala) – Turik, Koscelník, Kolesár (46. Šosták), Niši – Kurminowski.
    Náhradníci: Kira – Šosták, Bednár, Sulley, Jankauskas, Begala, Bragin.

    Rozhodčí: Dohál – Poláček, Barenčík

    Diváci: 189
    bahis siteleri