Malmö Redhawks – Junosť Minsk 4:1 (kon.) | Tychy – Skellefteå 1:8 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:4 (kon.)
Mnichov – TPS 5:1 (kon.) | Eisbären – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Třinec – Tappara 2:8 (kon.)
Mountfield HK – Rouen 3:2 (kon.) | Kärpät – Norimberk 9:3 (kon.) | Storhamar – Djurgården 2:3 (po pr.)
Bolzano – IFK Helsinky 4:1 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
TPS Turku
Neděle 02.09.2018, 17:00 • Olympia-Eissportzentrum, Olympiapark, Mnichov • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Dnešní utkání sledovalo 2 430 diváků. (19:27:46)
     
    Končí nám druhé kolo skupiny B mezi Mnichovem a TPS Turku. I ve třetí třetině byl Mnichov lepší celek a dvěma rychlými góly v 46. minutě rozhodl definitivně o výhře (střelci byli Christensen a Shugg). Utkání se pak pouze dohrávalo, přesto hosté snížili tři minuty před koncem z hole Suoranty. Přesto to nebylo poslední slovo, 24 sekund před koncem se prosadil Mads Christensen, který zkompletoval hattrick. Z mé strany je to dnes vše, studentům přeji úspěšný školní rok a vám příjemný zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.

    59:36 CHRISTENSEN - 5:1
     
    59:36
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Ještě jeden gól pro Mnichov. Mitchell z rohu nabil na střelu Parkesovi, který vystřelil na Tirronena. Ten ale svoji střelu neudržel ve výstroji a MADS CHRISTENSEN pohotově doklepl kotouč za záda brankáře, navíc kompletuje hattrick. Asistence: Trevor Parkes, John Mitchell.
     
    59:07
    Karvonen (TPS) tvrdě dohrál Bodnarchuka a dostává 2+2 minuty za naražení zezadu.
     
    58:37
    Hosté dohrávají utkání v útočném pásmu, chtějí ještě jeden gól, 2:4 vypadá o něco lépe a třeba se hodí i ve skóre vzájemných utkání.
     
    57:48
    Ofsajd TPS zastavuje další útočnou akci.
    56:28 SUORANTA - 4:1
     
    56:28
    TPS právě vstřelilo branku!
    Hosté se přecejenom dočkali. Budish nahrál od modré na Lukku, který šikovnou zadovkou sklepl za sebe na SIMONA SUORANTU, ten už nasměroval kotouč do branky. Asistence: Santeri Lukka, Zach Budish.
     
    55:24
    Pěknou střelou se z pravého kruhu prezentoval Björkstrand, domácí gólman dnes ale nepropouští za svá záda ani jeden kotouč.
     
    55:05
    Od modré pálil Heikkinen, Aus Den Birken měl čistý výhled a bez problémů vykryl.
     
    54:35
    Zápas se za zpěvu oslavných chorálů domácích fanoušků pouze dohrává. Ani jeden tým se nikam nehrne, hosté vyhodili na zakázané uvolnění. Bude se ještě ale vylučovat, Mitchell (EHC) jde ven za sekání.
     
    54:06
    Ofsajd zastavuje solidně rozjetou akci TPS, následuje technická pauza.
     
    53:13
    Wolf dostal tvrdě nabito na levý kruh, ale pálil pouze do Tirronena, který kryl situaci s přehledem. Na druhé straně přečkal Mnichov akci Nurmiho, jeho pokus vytěsnil domácí gólman ramenem.
     
    52:37
    Karvonen se dostal do slibné šance, nadvakrát ale nedokázal překonat Aus Den Birkeho!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. Christensen (Shugg), 36. Parkes (Mitchell, Shugg), 46. Christensen (Parkes, Joslin), 46. Shugg (Mitchell, Christensen), 60. Christensen (Parkes, Mitchell) – 57. Suoranta (Lukka, Budish)


    EHC Red Bull Mnichov: Aus Den Birken (Fiessinger) – Aulie, Boyle, Joslin (A), Abeltshauser, Bodnarchuk, Seidenberg Y., Button – Parkes, Mitchell, Shugg – Wolf (C), Hager (A), Kastner – Christensen, Voakes, Mauer – Mayenschein, Eder, Daussner
    trenér: Don Jackson

    TPS Turku: Tirronen (Haukeland) – Lukka, Ekestahl-Jonsson, Isiguzo, Heikkinen, Eronen, Forsström, Kaskinen, Karvonen – Kakko, Filppulla, Korpikoski – Budish, Palve, Björkstrand – Nurmi, Kuru, Suoranta – Pajuniemi, Virtanen, Väyrynen
    trenér: Michail Zakarov

    Rozhodčí: Linde (SWE), Rohatsch (GER) – Hinterdobler, Schwenk (oba GER)

    Diváci: 2 430
    thejrc.org