Havlíčkův Brod – Mor. Budějovice 6:2 (kon.) | Kopřivnice – Nový Jičín 4:1 (kon.) | Šumperk – Opava 3:2 (2:0 po s.n.)
SHK Hodonín – Orlová 7:3 (kon.) | Písek – Žďár n/S 3:4 (kon.) | Pelhřimov – Tábor 5:4 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:2 (3:2, 2:0, 1:0)
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Sobota 15.09.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Domácí v poslední třetině kontrolovali hru, ještě své vedení dokázali navýšit díky druhé trefě Ondřeje Procházky. Bruslaři si tak v prvním soutěžním utkání připisují všechny tři body, naopak Moravské Budějovice zůstávají po dvou kolech bez bodu. (19:13:51)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    David Vala po vyhrané buly našel u levé tyče hostující klece Miroslava Třetinu, ten z úhlu ale netrefil bránu a puk se odrazil od zadního hrazení.
     
    59:30
    Buly sice vyhráli hosté, z pásma se ale nedostali. Bruslaři je zastavili u levého mantinelu. Puk zmizel mezi bruslemi hráčů, hra je tak přerušena.
     
    59:07
    Hosté jsou i v poslední minutě pod tlakem. Moravské Budějovice tak vyhodily kotouč jenom na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravici Jana Čápa.
     
    58:23
    Patrik Přidal obral o kotouč Michala Klimenta a mířil sám na bránu, neposedný kotouč ale nedokázal zcela zkrotit a ztroskotal na nataženém betonu Jana Čápa!
     
    57:29
    Ladislav Rytnauer mířil dopředu po pravé straně a měl před sebou Tomáše Semráda. Ten se nenechal rozhodit soupeřovým pohybem ramen a kotouč mu sebral.
     
    56:44
    Po souboji v rohu pásma Moravských Budějovic vyplaval puk na Ondřeje Procházku a moc nechybělo, aby se dostal k zakončení, kterým by se mohl pokusit o dovršení hattricku.
     
    Dnešní utkání sleduje 684 diváků.
     
    55:41
    Patrik Přidal se uvolnil mezi třemi protihráči před brankovištěm Moravských Budějovic, jeho ránu ale Jan Čáp dokázal vyrazit.
     
    54:29
    Peter Pucher dostal přihrávku a zívala na něj odkrytá klec Havlíčkova Brodu. Zkušený útočník musel ale pas zpracovávat v záklonu a jeho ráně pak chyběla přesnost. Puk minul bránu.
     
    54:04
    Žihadla se dokázala usadit v útočném pásmu, od modré čáry střílel Jiří Peroutka, Kryštof Kulhánek jeho pokus ale zablokoval a vyhodil puk na opačnou stranu kluziště.
     
    53:20
    Havlíčkův Brod se brání úspěšně. David Kozlík drží kotouč za hostující svatyní, a ukrajuje tak sekundu po sekundě z Kopicova trestu.
     
    52:40
    Teď si Moravské Budějovice mohou oddychnout. Jiří Kopic (HBR) je potrestán za nedovolené bránění, domácí se tak budou bránit ve čtyřech.
     
    52:11
    David Michálek nejprve přihrávkou přes šířku pásma uvolnil Miroslava Třetinu, jehož bekhendový pokus vyrazil hostující brankář levým betonem, následně sám střílel z levého kruhu, Jan Čáp ale jeho ránu vytěsnil lapačkou!
     
    51:31
    Ondřej Procházka přešel přes modrou čáru a viděl, že se mu na ose hřiště nabízí Jan Milfait, přihrávku na něj ale zastavila žlutočerná defenziva.
     
    50:33
    Na útočné modré čáře číhal David Horký. Přihrávce na něj ale scházela přesnost, puk se od hrazení odrazil k Vojtěchu Šmídovi, jenž může zakládat další útok Havlíčkova Brodu.
     
    49:46
    Hostující mužstvo už toho mělo plné zuby. Obloučkem do středního pásma jenom odevzdalo kotouč Bruslařům a spěchalo vystřídat.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 2. Voříšek (Kulhánek, Třetina), 7. Kulhánek (Semrád, Třetina), 18. Milfait (Michálek, Kopic), 24. Procházka (Voříšek, Kopic), 27. Kozlík (Kopic), 46. Procházka (Voříšek, Blinka) – 3. Horký (Rytnauer), 8. Rytnauer (Krutiš)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kopic – Beneš, Milfait (A), Michálek – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Kuchta, Ludvík, Kozlík
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Čáp (Vejvoda) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment, Sobotka – Lupač, Juráň, Horký, Havlát, Mikeš (A), Pucher (C), Hačecký, Rytnauer (A), Ferda, Bulín, Říčka, Krutiš

    Rozhodčí: Jiří Velčovský – Jan Gabriel, Jakub Zmeškal

    Diváci: 684
    ocianews.com