Chaves – Benfica 2:2 (kon.) | Porto – Tondela 1:0 (kon.)
konec
FC Porto
1:0 (0:0)
CD Tondela
Pátek 28.09.2018, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Konec zápasu. (23:32:09)
     
    90+6
    Porto pochopitelně rozehrálo na krátko a několika přihrávkami se vrátilo až ke Casillasovi. Po jeho výkopu budou domácí vhazovat a už si počkají na konec zápasu.
     
    90+5
    Jesús Manuel Corona se navíc parádně prokličkoval do pokutového území a vybojoval pro draky rohový kop. S tímto už Tondela asi nic neudělá.
     
    90+4
    Ještě jeden faul Jaquitého, který už byl ohodnocen žlutou kartou. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by Porto mělo o svůj náskok přijít.
     
    90+3
    A další faul, proti Soaresovi si nedovoleně počínal João Lamine Jaquité. Pokus o překvapivou rozehrávku nevyšel, nicméně hosté se stále nemohou dostat k míči.
     
    90+2
    Na obrazu hry se nic moc nemění, Porto drží vedení i balón. Po faulu Aranga navíc přichází žlutá karta a domácí rozehrávka.
     
    90+1
    Trochu času Tondela na vyrovnání ještě má. Nad rámec druhé půle je přidáno hned šest minut!
     
    90
    Juan Delgado se teatrálně svalil na trávník, když na něj zezadu malinko šlápl Felipe. Jsou z toho další negativní emoce, které nepomůžou ani jednomu týmu.
     
    89
    Teď už to budou mít hosté hodně složité. Inkasovaný gól takhle v závěru s psychikou hráčů hodně otřásl. Většina z nich navíc viditelně nemá ani fyzické síly na vyrovnání.
     
    88
    Corona šel hodně agresivně do Delgada. Z tvrdé srážky si oba odnesli bolestivý šrám, a tak se bude muset ošetřovat.
     
    87
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Sergio Peña, přichází Cristián Arango.
     
    86
    Tiquinho Soares při oslavě svlékl dres a řekl si tím o žlutou kartu.
    85. Tiquinho SOARES - 1:0
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    Dobývání hostující branky přece jenom končí gólem a obrovskou euforií na Estádio Do Dragão! Brahimi natáhl ke střele z větší dálky a tlačil míč ze svého pohledu k levé tyči. U té byl Ramos včas, jenomže balón nešťastně vyrazil jenom před sebe a dorážející náhradník TIQUINHO SOARES už to měl poměrně jednoduché.
     
    84
    Centr z pravé strany skončil u Tómaného, jehož zakončení hlavou bylo spíše propagační. Casillas se po dlouhé době dostane dohry aspoň prostřednictvím rychlé rozehrávky.
     
    83
    Obranný odkop nastartoval Murilla, kterého úspěšně stíhal Militao a z posledních sil zakopl míč do zámezí. Následuje druhý roh v utkání pro hosty.
     
    82
    Tondela poslední dva rohy ubránila s velkým přehledem. Totéž platilo i při dlouhém autu Tellese, kdy došlo k útočnému faulu.
     
    81
    Před brankou Ramose je spousta hráčů i nějaké ty emoce. Po střetu se Soaresem se skácel k zemi Delgado. Na celou situaci se podíval i videorozhodčí, ale o nic důležitého se nejednalo.

    Michal Břuchanský

    Branky: 85. Tiquinho Soares

    Karty:   15. Maxi Pereira (PRT), 57. S. Oliveira (PRT), 86. Tiquinho Soares (PRT) – 53. Tómané (TND), 65. Joãozinho (TND), 78. Delgado (TND), 90+2. Arango (TND), 90+4. Jaquité (TND)


    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira (80. Hernâni), Felipe, Militao, Telles – Otávio, S. Oliveira (59. J. M. Corona), H Herrera (C), Brahimi – Marega, Aboubakar (64. Tiquinho Soares).
    Náhradníci: V. Alves – Awaziem, J. M. Corona, André Pereira, Hernâni, Tiquinho Soares, Ó. Torres.

    CD Tondela: C. Ramos – D. Bruno, Icaro, Ri. Costa (C), Joãozinho – Murillo, H. Tavares (70. Jaquité), B. Monteiro, A. Xavier (61. Delgado) – Tómané, Peña (87. Arango).
    Náhradníci: P. Silva – Pité, Moufi, Jaquité, Delgado, Arango.

    Rozhodčí: Godinho – Teixeira, Cruz
    bahis siteleri