Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 0:6 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:1 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 20.10.2018, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Adriel D´Avila Ba Loua, přichází Ján Krivák.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jakub Šašinka.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Martin Fillo (FC Baník Ostrava).
     
    84
    Martin Berkovec si o žlutou kartu říkal prakticky celý druhý poločas a za zdržování ji uviděl až nyní.
     
    82
    Diop se šikovně obtočil kolem Panáka, který jej nakonec musel stáhnout na zem. Hostující stoper je tak další, kdo vidí žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Soufiane Dramé.
     
    74
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Guba, přichází Eric Ramírez.
    73. Jiří FLEIŠMAN - 1:1
     
    73
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravský stadion je na nohou a slaví vyrovnání domácích! Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný JIŘÍ FLEIŠMAN, který krásnou technickou ránu umístil ze svého pohledu k pravé tyči brány bezmocného Berkovce.
    70. Guba v gólovce, ale netrefil bránu
     
    70
    Jako blesk z čistého nebe se nyní objevili v gólovce hostující hráči. Ba přihrál zprava na střed Gubovi, který prudkou ranou minul o kousek zadní tyč Laštůvkovy brány.
    66. Hrubého v tutovce vychytal Berkovec
     
    66
    Ani z tohoto mráčku pro Baník nezapršelo! Hrubý se krásně na levé straně vápna zbavil Panáka a řítil se na Berkovce. Poté ještě přihrávkou před prázdnou bránu hledal Diopa, ale ten ani ve skluzu na balon nedosáhl.
     
    64
    Nyní se žlutí pro změnu na druhé straně. Fleišman nedovolil pokračovat v průniku do vápna Baovi, za což uviděl žlutý kartónek.
    63. Holzer po závaru střílel nad karvinskou bránu
     
    63
    Baník i nadále pokračuje v tlaku. Po propadlém míči domácí nedokázali zakončit, ale přesto dále okupovali velké vápno. Z jeho levé strany následně prudce vypálil Holzer, avšak bránu Berkovce těsně minul.
     
    59
    Tak to je nepříjemnost pro hostující celek. Letić zbytečně zatáhl soupeře u postranní čáry a sudí mu uděluje druhou žlutou kartu. Po červeném kartónku tak karvinský hráč putuje předčasně do sprch.
     
    55
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Milan Jirásek.
     
    53
    Nyní však mohlo být srovnáno! Po nákopu Laštůvky propadl míč až k Diopovi, který postupoval sám na Berkovce. Balon se mu nakonec trochu zamotal pod nohama a jeho následnou prudkou ránu Berkovec stačil vyrazit.
     
    46
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Lukáš Pazdera, přichází Arťom Mešaninov.
     
    43
    Letić následně na půlce trefil Diopa zřejmě do hlavy a je opět pískáno. Sudí po chvíli otálení tasí třetí žlutou kartu tohoto duelu.
     
    41
    A Baník mohl znovu inkasovat! V levé straně vápna se ke střele protlačil Letić, proti kterému včas vyběhl Jan Laštůvka a pokus svého soupeře vyrazil na rohový kop.
    37. David GUBA - 0:1
     
    37
    Karviná právě vstřelila branku!
    Nyní ale přichází šok pro domácí, jelikož se hosté zčistajasna ujali vedení! Panák prudkou přihrávkou překonal zálohu Baníku a míč se přes Ba a Lingra dostal podél vápna až k DAVIDU GUBOVI, který přízemní střelou prostřelil Laštůvku.
     
    28
    Teď už to domácí sehráli o poznání lépe. Na Hrubého prostrčení za obranu si naběhl Fleišman, na jehož prudký centr nedoskočil na přední tyči Diop. Situaci ovšem dohrával dobíhající Fillo, který bránu v akrobatické pozici netrefil.
     
    24
    Karviná ovšem po standardce propadla a Baník mohl ve čtyřech postupovat proti dvěma soupeřům. To ovšem hned v zárodku nedopustil LIngr, který za své zatažení uviděl žlutý kartónek.
     
    22
    Nyní už zde máme první žlutou kartu zápasu. Uviděl ji hostující za zákrok na útočné polovině, kterým přerušil rodící se útok Baníku.
     
    3
    No a vzápětí tady byla první gólovka zápasu! Po chybě ve středu pole byl vyslán krásnou kolmicí do sóla Ba. Ten ovšem tváří v tvář Laštůvkovi neuspěl a domácí brankář jeho přízemní střelu vyškrábl na roh.

    Radomír Fukala

    Branky: 73. Fleišman – 37. Guba (Lingr)

    Karty:   64. Fleišman (OVA), 86. Fillo (OVA) – 22. Ba Loua (KAR), 24. Lingr (KAR), 43. Letić (KAR), 82. Panák (KAR), 84. Berkovec (KAR)   59. Letić (KAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:7.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera (46. Mešaninov), Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš (86. J. Šašinka), R. Hrubý (C), Holzer – O. Šašinka (55. Jirásek), Diop.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Jirásek, J. Šašinka, Stáňa, Procházka, Mešaninov.

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Panák, Janečka (C), Jan Moravec – Smrž, Budínský – Ba Loua (89. Krivák), Lingr (77. Dramé), Letić – Guba (74. Ramírez).
    Náhradníci: Pastornický – Krivák, Galuška, Dramé, Ramírez, Suchan, Mertelj.

    Rozhodčí: Franěk – Kotík, Vlasjuk

    Diváci: 11 002
    bahis siteleri