Vegas – Tampa 2:3 (kon.) | Detroit – Winnipeg 1:2 (kon.) | Carolina – San Jose 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Ottawa 6:3 (kon.) | New Jersey – Florida 3:2 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 1:6 (kon.)
Nashville – Edmonton 3:5 (kon.) | Calgary – Washington 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Vegas Golden Knights
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Sobota 27.10.2018, 00:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji dobrou noc a příjemné probuzení do víkendu! Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou. (03:01:35)
     
    Československá stopa v utkání:

    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 1 střela, 10:42.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Tyler Johnson (TBL) – 1+0
    2. Shea Theodore (VEG) – 1+0
    3. William Karlsson (VEG) – 1+0.
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým Tampa Bay Lightning! Ale bylo to pořádně těsné. Golden Knights se ve třetí části vybičovali k fantastickému výkonu a soupeře v této periodě přestříleli poměrem 13:1. K neštěstí zaplněných tribun se už trefil pouze William Karlsson, což na jakýkoliv bodový zisk nestačilo. Zápasu by zřejmě právě potenciální remíza po základní hrací době slušela, ve výsledku to byl velice vyrovnaný souboj. Hosté si nicméně určitě nedají za rámeček právě třetí dvacetiminutovku, ve které chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Je to jasné! Ryan Callahan se sice nedostane k zakončení do prázdné pokladnice, ale kotouč se nachází bezpečně daleko od brankáře Tampy.
    59:33 Carpenter byl blízko vyrovnání
     
    59:33
    Neuvěřitelné! Diváci se už radovali z vyrovnání, jenže předčasně, obrovská šance gólem na 3:3 nekončí. Obrana Tampy to nyní nezvládla. Ryan Reaves se krásně protáhl po levém křídle, načež hledal před brankou Ryana Carpentera. Ten měl na hokejce vyrovnání, avšak z bezprostřední blízkosti umístil gumový nesmysl jen několik centimetrů mimo tři tyče!
     
    59:11
    Shea Theodore se musí pro puk vracet až do blízkosti své vlastní vyklizené svatyně. Okamžitě se snaží vrátit hru zpátky na druhou stranu, Vegas už mají jen velmi málo času!
     
    58:52
    Blíží se poslední minuta třetí části, domácí celek stále okupuje útočné pásmo soupeře. Ten se brání, seč mu síly stačí. Už jich ale evidentně příliš mnoho nezbývá!
     
    58:10
    Reilly Smith individuálně zavezl kotouč do útočného pásma. Poté ovšem předvedl nepřesnou přihrávku, Nikita Kučerov tak dostává kotouč alespoň do neutrální zóny.
     
    57:56
    Marc-Andre Fleury spěchá na střídačku! Golden Knights už vrhají veškerou iniciativu do ofenzivy, k vyrovnání by měl pomoci šestý muž v poli.
     
    57:14
    Ryan McDonagh za brankou prohrál osobní souboj. K puku se tak dostal jeden z domácích útočníků, načež z podobného místa, ze kterého v první části skóroval, nepřekonal Shea Theodore ruského gólmana.
     
    56:37
    Brayden McNabb se ve zhuštěném prostoru snažil nabít na ránu bez přípravy Haulovi. Ten ve skrumáži promáchl, hosté se tak mohou osvobodit. Tlak Golden Knights vypadá velmi zajímavě.
     
    56:27
    William Karlsson nabídl po přejetí modré čáry kotouč na levé křídlo. Tam operoval Jonathan Marchessault, jenž černou gumu poslal do lapačky gólmana Tampy. Čeká nás buly.
     
    55:45
    Shea Theodore se dnes evidentně probudil ve střelecké náladě. Nyní zkusil nahazovat od modré čáry. Andrej Vasilevskij přitahuje puky jako tabule magnety, hra je znovu pozastavena.
     
    Střely na branku – 28:23.
     
    55:40
    Reilly Smith poslal na branku Tampy dlouhé nahození, a okamžitě vyrazil za pukem. Andrej Vasilevskij byl tím pádem nucen přerušit hru. Do konce základní hrací doby zbývají čtyři minuty, Tampa stále vede, ale už jen o jeden gól! To bude ještě velké drama.
     
    55:25
    Mathieu Joseph předvedl pohlednou samostatnou akci, když se z pravé strany protáhl až na osu hřiště. Zpoza kruhů poté střílel, leč zakončení zblokovala některá z domácích hokejek.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Theodore (Carpenter), 42. W. Karlsson (Tuch) – 4. T. Johnson, 17. B. Point (Stamkos, Kučerov), 25. J. T. Miller (Killorn, Sergačjov)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – C. Miller, McNabb, Engelland (A), Theodore, Merrill, Holden – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Pacioretty – Reaves, Eakin, O. Lindberg – Carrier, Bellemare (A), Carpenter.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Strålman, McDonagh, Sergačjov, Coburn – Stamkos (C), B. Point, Gourde – Kučerov, T. Johnson, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn – Callahan (A), Paquette, J. T. Miller.

    Rozhodčí: Skilliter, Sutherland – Nansen, Smith

    Diváci: 18 207
    bahis siteleri