Burnley – Chelsea 0:4 (kon.) | Crystal Palace – Arsenal 2:2 (kon.) | Manchester Utd. – Everton 2:1 (kon.)
konec
Manchester United
2:1 (1:0)
Everton FC
Neděle 28.10.2018, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek nedělního večera. (19:17:53)
    Paul Pogba a Anthony Martial rozhodli vyrovnaný zápas ve prospěch United

     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 15:12.
     
    Jonathan Moss naposledy foukl do píšťalky a ukončil zápas desátého kola anglické Premier League mezi Manchesterem United a Evertonem! Oba týmy nabídly fotbalovým fanouškům atraktivní ofenzivní fotbal, kterému nechyběly hezké akce a solidní počet šancí u obou branek. Domácí mužstvo si po Pogbově gólu přeneslo do druhé půle jednogólový náskok, který chvíli po změně stran zdvojnásobil Anthony Martial. Toffies se však nevzdali a ve zbytku zápasu byli o něco nebezpečnější. V 77. minutě přišel faul Smallinga a penalta Sigurdssona, který snížil na 1:2. Další šance už Everton nevyužil a z Old Trafford tak odjíždí s prázdnou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Sigurdssonův centr byl hodně nepovedený, United jej odvrátili před pokutové území, odkud ještě z voleje vypálil Lookman, ale branku minul o velký kus.
     
    90+6
    United budou muset přečkat ještě jeden rohový kop, na který byl sražen centr Digneho. José Mourinho už možná chtěl jít do kabiny, ale kvůli této situaci se přece jenom ještě vrátil.
     
    90+5
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Fred, přichází Jesse Lingard.
    90+4. Anthony Martial (MAN)
     
    90+4
    Anthony Martial mohl definitivně rozhodnout! Toffies propadli na půlící čáře a pustili Francouze do úniku. Pickford se před Martialem ani nehnul a střelu vyrazil na roh!
     
    90+3
    Snad poprvé o sobě dal vědět střídající Dominic Calvert-Lewin. Jeho hlavičkový pokus po centru z levé strany byl hodně slabý a neměl sebemenší naději skončit za zády domácího gólmana.
     
    90+2
    Po nepřesné přihrávce od Cenka Tosuna domácí bezhlavě odkopli míč do prostoru, kde číhají další hráči Evertonu. Svěřenci Josého Mourina si v posledních minutách trochu zahrávají s ohněm.
     
    90+1
    David de Gea jednoduše stáhl ze vzduchu Gomesův centr a dlouhým výhozem se snažil založit protiútok, který další hráči Manchesteru ihned zbrzdili.
     
    90
    Na vyrovnání mají Toffies ještě docela dost času. Rozhodčí kvůli mnoha prodlevám nastavují celých šest minut, což se fanouškům United pochopitelně vůbec nelíbí.
     
    88
    Nepříliš výrazný Fred operoval na pravé straně. Hlavně díky němu mohl z osy zakončovat aktivní Pogba, ovšem střela z delší vzdálenosti byla jenom propagačního typu.
     
    87
    Laciná nepřesnost od Keanea, který posadil míč na nohu Martiala. United se zadarmo dostali k útoku, nicméně právě Martial byl na levé straně bezpečně ustrážen.
     
    86
    Hra se trochu rozkouskovala. Tempo hodně opadlo a to rozhodně více vyhovuje Manchesteru, který brání hubený jednogólový náskok. De Gea nikam nespěchá s uvedením míče do pohybu.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Ander Herrera.
     
    84
    United budou za malou chvíli střídat. Od Josého Mourinha dostává pořádnou dávku taktických pokynů záložník Ander Herrera. Mezitím byl v ofsajdu chycen Lukaku.

    Michal Břuchanský

    Branky: 27. P. Pogba, 49. Martial (P. Pogba) – 77. G. Sigurdsson (pen.)

    Karty:   20. Smalling (MAN), 39. N. Matić (MAN) – 22. Gueye (EVE)

    Neproměněná penalta: 27. P. Pogba (MAN), brankář Pickford zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 15:12.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – P. Pogba, N. Matić, Fred (90+5. Lingard) – Mata (85. A. Herrera), Rashford (65. R. Lukaku), Martial.
    Náhradníci: Romero – Darmian, A. Herrera, Lingard, R. Lukaku, Rojo, Alexis Sánchez.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – A. Gomes, Gueye (78. Calvert-Lewin) – Walcott (78. Tosun), G. Sigurdsson, Bernard (62. Lookman) – Richarlison.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Calvert-Lewin, Davies, Lookman, Y. Mina, Tosun.

    Rozhodčí: Moss – Smart, Halliday

    Diváci: 74 525
    bahis siteleri