Toulouse – Dijon 2:2 (kon.) | Marseille – Remeš 0:0 (kon.) | Rennes – Štrasburk 1:4 (kon.)
Bordeaux – PSG 2:2 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Neděle 02.12.2018, 21:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12. (23:00:15)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a PSG poprvé v aktuálním ročníku Ligue 1 ztrácí body. Z Bordeaux si svěřenci Thomase Tuchela odvážejí bod za remízu 2:2.

    PSG se dlouho nemohlo prosadit k jediné střele. Útočnou smršť ale odstartoval Ángel Di María, který ještě osamocen před brankářem Costilem neuspěl. Hned o několik minut později se po akci Alvese prosadil střelou z první Neymar. Gól dlouho ještě zkoumal videorozhodčí, ale nakonec šlo PSG do vedení. V závěru první půle už to bylo na jednu branku. Neymar následně pálil do sítě, ale jen z ofsajdu, ještě před hvizdem poté napálil Di María tyč. Po změně stran dokázal po parádním vstupu do druhého poločasu srovnat Jimmy Briand. Následně musel hrací plochu pro zranění opustit Neymar. Po hodině hry však poslal PSG znovu do vedení Kylian Mbappé, který zužitkoval skvělou přihrávku Draxlera. V závěrečné desetiminutovka se Bordeaux nadechlo k tlaku a výsledkem bylo srovnání po hlavičce střídajícího Andrease Cornelia.

    Více než hodinu zápasu odehrál v dresu Bordeaux také šestatřicetiletý český záložník Jaroslav Plašil
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Francois Kamano dlouho držel míč u rohového praporku, nakonec mu ale balon utekl za brankovou čáru a tak mohou hosté ještě jeden útok podniknout.
     
    90+2
    Pařížané měli k dispozici rozehrávku rohového kopu. Po centru Draxlera hlavičkoval Choupo-Moting, ale ani po přistrčení Mbappého se míč do sítě nepodíval.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Po dlouhém nákopu Benoita Costila udrželi domácí míč na útočné polovině. Samuel Kalu posílal míč do vápna znovu na Corneliuse, ale ten byl tentokrát strážen o poznání lépe.
     
    89
    Juan Bernat se na levé straně nedokázal uvolnit před Sabalyho a tak to hosté zkusili z pravé strany. Domácí ale s klidem získali míč a poté už se provinil útočným faulem Nkunku.
     
    88
    Bordeaux se snaží přidat třetí branku. Sankharé sice neměl příliš místa ke střele, ale přece jen se pokusil najít prostor u vzdálenější tyči. O dva metry minul Aréolovu branku.
     
    87
    Domácí jsou nyní nažhaveni na závěrečné minuty. Po přihrávce Brianda se dopustil faulu na Marquinhose Kamano. PSG se zadarmo dostává k balonu.
    86. Andreas CORNELIUS - 2:2
     
    86
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux i podruhé v zápase srovnává stav! Maxime Poundjé si poradil na levém kraji s Bernatem. V pokutovém území dokázal předskočit Thiaga Silvu ANDREAS CORNELIUS. Na umístěnou hlavičku si Aréola ještě sáhl, ale míč už z branky vyrazit nedokázal.
     
    85
    Mbappé si tentokrát nerozuměl s nabíhajícím Nkunkem. Hosté ale ještě zůstali u balonu ve střední části trávníku. Teď už se nikam neženou.
     
    84
    Choupo-Moting v další šanci. Po přihrávce do pokutového území byl Choupo-Moting hladovější po balonu než Pablo. Následně se srazil s Costilem, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    83
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Christopher Nkunku.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Choupo-Moting pálil z hranice šestnáctky po přistrčení z pravé strany jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    82
    Cornelius se mohl uvést na trávníku brankou. Po parádní přihrávce Otávia se střídající útočník uvolnil ve vápně kolem Marquinhose, který se ale ještě dokázal vrátit do souboje a míč odvrátil nad branku.
     
    81
    Samuel Kalu centroval do pokutového území z místa přestupku. Na přední tyči zasáhl balon pouze Jimmy Briand, který však do sítě nezamířil a hosté tak mohou rozehrávat od své branky.
     
    80
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Andreas Cornelius.

    Vít Schück

    Branky: 55. Briand (Kamano), 86. Cornelius (Poundjé) – 34. Neymar (Dani Alves), 67. Mbappé (Draxler)

    Karty:   65. Palencia (BOR) – 34. Kehrer (PSG), 79. Verratti (PSG)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia (75. Poundjé), Koundé, Pablo, Sabaly – Plašil (70. Kalu), Otávio, Sankharé – Karamoh (80. Cornelius), Briand, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Jovanović, Poundjé, Lerager, Kalu, de Préville, Cornelius.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Kehrer, Silva (C), Nsoki – Dani Alves (68. Verratti), Marquinhos, Draxler, Bernat – Di María (83. Nkunku), Mbappé, Neymar (59. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Buffon – Kimpembe, Verratti, Cavani, Choupo-Moting, Nkunku, Diaby.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot
    ocianews.com