AC Milán – Parma 2:1 (kon.) | Frosinone – Cagliari 1:1 (kon.) | Sassuolo – Udinese 0:0 (kon.)
Turín – Janov 2:1 (kon.) | Chievo – Lazio 1:1 (kon.) | AS Řím – Inter 2:2 (kon.)
konec
AC Milán
2:1 (0:0)
Parma Calcio 1913
Neděle 02.12.2018, 12:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:27:44)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:5. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:16.
     
    Je konec! Domácí AC Milán nakonec zvládlo utkání s Parmou a vítězí 2:1! Do vedení se přitom krátce po přestávce dostali hosté, když se prosadil Roberto Inglese! Parmě ale vedení dlouho nevydrželo. Za domácí celek o šest minut později dokázal vyrovnat Patrick Cutrone! Dvacet minut před koncem navíc zahrál rukou v pokutovém území Bastoni a sudí po prohlédnutí videa nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Franck Kessié! Milánský celek už si své vedení pohlídal a soupeře nepustil do šancí.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Samuel Castillejo (AC Milán).
     
    90+4
    Hakan Çalhanoğlu se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem zastavil rodící se protiútok Parmy.
     
    90+3
    Fabio Borini se na levé straně hlásil o přihrávku, nicméně Cutrone vzal odpovědnost na svá bedra a troufl si na průnik. Bastoni mu špičkou kopačky míč vypíchl.
     
    90+2
    Domácí se znovu nastěhovali na polovinu svého soupeře. Zejména Franck Kessié je nyní hodně aktivní a rozděluje jednu přihrávku za druhou.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Parma v poslední minutě základního času vybojovala další rohový kop. Centrovaný míč se snesl ke vzdálenější tyči, jenže nikdo ve žlutém nedokázal zakončit.
     
    89
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Suso, přichází Samuel Castillejo.
     
    88
    Bakayoko uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a nepustil soupeře do rychlého protiútoku. Záložní řada AC Milán funguje v posledních minutách na podtrženou jedničku.
     
    87
    Hosté se pokusili překvapit obranu AC Milán dlouhým autem až do pokutového území. Nikdo v modrožlutém dresu se však do zakončení neprobil.
     
    86
    Cristián Zapata skvěle vystoupil na polovinu hrací plochy, kde se natlačil před Ingleseho a odhlavičkoval míč na polovinu hostující Parmy.
     
    85
    Domácí celek se znovu nastěhoval na polovinu Parmy. Fotbalisté AC svého soupeře v závěrečných minutách prakticky nepouštějí do blízkosti velkého vápna.
     
    84
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Fabio Ceravolo.
     
    83
    Patrick Cutrone zkoušel překvapit hostujícího brankáře technickou střelou na vzdálenější tyč. Hostující obránce Bastoni se ale stačil vrátit a ránu srazil mimo tři tyče.
     
    82
    Franck Kessié dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, ještě lepším zpracováním se zbavil obránce, ale v záklonu uklidil svou střelu nad břevno.
     
    81
    Domácí zahrávali ještě jeden roh. Hakan Çalhanoğlu tentokrát odcentroval na vzdálenější tyč, nicméně nikdo v červenočerném dresu se do zakončení nedostal.
     
    80
    AC Milán zahrávalo rohový kop. Prudký centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kam vyrazil hostující brankář, jež míč vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    79
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Matteo Scozzarella, přichází Leo Štulac.
     
    78
    Hakan Çalhanoğlu přenesl hru na aktivního Cutroneho. Domácí útočník si míč zpracoval hrudí, nicméně důrazný Alessandro Bastoni jej tělem odstavil od míče.
     
    77
    Riccardo Gagliolo si aktivním pohybem řekl o přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde si míč pěkně zpracoval. Jeho následnou pobídku však přečetl Franck Kessié.
     
    76
    Suso dostal přihrávku do běhu, prodloužil míč na rozběhnutého Boriniho, jenže ten se vinou špatného zpracování připravil o možnost k zakončení.
     
    75
    Gianluigi Donnarumma přečetl přihrávku do pokutového území, vystartoval ven z branky a před dotírajícím Inglesem schoval balón do rukavic.
     
    74
    Roberto Inglese se pro míč vrátil na vlastní polovinu. Hostující fotbalista si skvěle pokryl míč, jenže se nedokázal otočit kolem obránce.
     
    73
    Iacaponi si v hlavičkovém souboji pomohl loktem a dostává žlutou kartu.
    71. Franck KESSIÉ - 2:1
     
    71
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Domácí celek otáčí vývoj dnešního utkání a dostává se do vedení! K penaltě se postavil FRANCK KESSIÉ, který vypálil do protipohybu brankáře!
     
    69
    Žlutou kartu dostává Fabio Borini (AC Milán).
    68. Bastoniho ruka v pokutovém území
     
    68
    Pokutový kop pro AC Milán! Jeden z obránců Parmy podle arbitra zahrál v pokutovém území rukou!
     
    67
    Pozor! Do akce jde video! Sudí nejdřívě držel v ruce žlutou kartu, ale poté ji vrátil do kapsičky a šel si prohlédnout záznam!
     
    66
    Tiemoué Bakayoko uspěl v přetlačované na polovině hřiště, dostal se s balónem do blízkosti rohového praporku, jenže jeho centr srazil obránce do autu.
     
    65
    Po dalším povedeném centru od rohového praporku se do zakončení málem dostal Roberto Inglese. Před hostujícím střelcem zachránil situaci Zapata.
     
    64
    Simone Iacoponi obdržel krásnou přihrávku na pravou stranu a pohotově odcentroval. Vracející se Calabria jeho pokus srazil na roh.
     
    63
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Gervinho, přichází Amato Ciciretti.
     
    62
    Gervinho si na vlastní polovině skvěle obhodil Calhanogla, jenže následnou přihrávkou vrátil míč domácím fotbalistům. Parma je teď hodně zatažená.
     
    61
    Antonio Barillà nakopl míč na levou stranu hrací plochy, kde číhal Inglese, jenže tomu se vůbec nepodařilo zpracování. AC bude vhazovat.
     
    60
    Cutrone se v pokutovém území tlačil za prudkou přihrávkou z pravé strany, jenže obránce ve žlutém se k němu skvěle vrátil a zamezil mu v zakončení.
     
    59
    Alberto Grassi to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou a poslal jednoho z domácích fotbalistů k zemi. AC Milán tak bude rozehrávat.
     
    58
    Branka nakonec platí a může se nadále pokračovat ve hře! Domácí fotbalisté se po vstřelení vyrovnávací branky tlačí do útoku. Parma to teď bude mít nesmírně těžké.
     
    57
    Tak pozor! Hlavní rozhodčí ještě komunikuje s kolegou u videa! Na San Siru se teď hodně hlasitě píská.
    56. Patrick CUTRONE - 1:1
     
    56
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hostům vedení moc dlouho nevydrželo! Suso se snažil odcentrovat do vápna, jenže jeden z obránců míč přizvedl. K odraženému balónu se ale dostal PATRICK CUTRONE, který jej z voleje uklidil do sítě!
     
    55
    Alberto Grassi se po pravém křídle dral na polovinu domácího AC. Důrazný Franck Kessié proti němu ihned vystoupil a zakopl míč do zámezí.
     
    54
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází José Mauri, přichází Fabio Borini.
     
    53
    Hakan Çalhanoğlu tentokrát pro změnu odcentroval do pokutového území. Domácí fotbalisté reklamovali ruku jednoho z hostů, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
     
    52
    Hakan Çalhanoğlu roztáhl hru domácího celku na pravou stranu, kde si balón vzal Suso, jež se vydal na průnik do šestnáctky, ale nedostal se ke střele.
    50. Roberto INGLESE - 0:1
     
    50
    Parma právě vstřelila branku!
    Parma se překvapivě dostává do vedení! Hosté dokázali udeřit po rohovém kopu! Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde si na něj naskočil ROBERTO INGLESE a přesnou hlavičkou otevřel skóre!
     
    49
    Parma zahrávala svůj první rohový kop ve druhém poločase. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Calabria.
     
    48
    Luigi Sepe dostal malou domů, ale s rozehrávkou si vůbec neporadil. Hostující brankář balón nakopl na pravou stranu, jenže jeho přihrávka skončila v zámezí.
     
    47
    Hakan Çalhanoğlu napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti. Turecký záložník vsadil na razanci, jenže jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Parma se ihned vydala do útoku, jenže dlouhý nákop na hranici velkého vápna zlikvidoval obránce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. Domácí AC Milán vlétlo do utkání velmi aktivně, jenže svou střeleckou aktivitu nepřetavilo v úvodní branku. Poté se osmělila také Parma, ale centr do pokutového území s přehledem likvidovala domácí obrana. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Davide Calabria si tentokrát skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Domácí obránce se položil pod nohy rozběhnutému Biabinymu a ukopl mu míč do autu.
     
    44
    Simone Iacoponi na pravé straně neuhlídal Calabriu. Domácí obránce odcentroval před branku Parmy, jenže nikdo z jeho spoluhráčů na přihrávku nedosáhl.
     
    43
    Suso se uvolnil na pravé straně a pohotově odcentroval do šestnáctky. Jeho nadýchaný centr prolétl nad Cutroneho hlavou a skončil v Sepeho rukavicích.
     
    42
    Hakan Çalhanoğlu se pro přihrávku stáhl hluboko na vlastní polovinu. Domácí záložník poté přenesl hru na levé křídlo, nicméně Mauri se nestačil uvolnit.
     
    41
    Antonio Barillà vyslal zajímavý oblouček na hranici pokutového území. Inglese poté svedl souboj se Zapatou. Domácí stoper pořádně přitvrdil a ukopl soupeři míč.
     
    40
    Parma se znovu nastěhovala na polovinu AC Milán, kde si hosté vyměňují krátké přihrávky a snaží se držet čas. Nikdo ve žlutém ale nehýří aktivitou.
     
    39
    Ricardo Rodríguez podpořil ofenzívu AC Milán náběhem po levé straně hrací plochy. Jeho centr však nabral opačnou faleš a prolétl do zámezí.
     
    38
    Suso se z pravé strany prosmýkl do pokutového území, kde neustál souboj s Alvesem a poroučel se k zemi. Sudí se rozhodl pokutový kop neodpískat.
     
    37
    Na centr z následného přímého kopu si v pokutovém území naskočil Alberto Grassi, který hlavičkoval v hodně těžké pozici a poslal míč nad břevno.
     
    36
    Tentokrát si aktivní Inglese skvěle vyměnil míč s Grassim, který si jej pokryl a byl faulován. Hostující mužstvo tak bude rozehrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    35
    Inglese si brousil zuby na přihrávku za obranu AC Milán. Stoper Zapata však skvěle vystoupil a odhlavičkoval míč hlavou do bezpečí.
     
    34
    Davide Calabria si z pravé strany navedl míč do blízkosti pokutového území, rychle si jej přehodil na levačku, ale míč se mu svezl po vnějším nártu.
     
    33
    Bruno Alves se skvěle vrátil na malé vápno a poradil si s nepříjemným centrem z pravé strany hrací plochy. Obrana Parmy zatím hraje opravdu skvěle.
     
    32
    Parma zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhl skvěle postavený Franck Kessié.
     
    31
    Simone Iacoponi dostal prostor na pravé straně, ale nikam se nehnal. Parma se nyní snaží kombinovat s míčem na kopačkách. Hostům se daří otupit tlak AC.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání! Domácí AC Milán je aktivní, snaží se zakončovat ze všech pozic, nicméně obrana Parmy zatím odolává.
     
    29
    Suso se vydal na individuální průnik. Španělský fotbalista se dostal až na hranici pokutového území, ale jeho přízemní střelu zlikvidoval u přední tyče Sepe!
     
    28
    Suso chtěl překvapit obranu Parmy přihrávkou na pravou stranu, kde číhal Franck Kessié. Obránce Riccardo Gagliolo jeho úmysl přečetl a pobídku zlikvidoval.
     
    27
    Ricardo Rodríguez našel v blízkosti pokutového území Calhanogla, jež pohotově zakončil. Jeden z hostujících hráčů se mu ale postavil do cesty a ránu zablokoval.
     
    26
    Roberto Inglese to při napadání rozehrávky domácího celku přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude domácí AC.
     
    25
    Hakan Çalhanoğlu odcentroval do pokutového území, kam se za míčem dral Cutrone, který neustál souboj s důrazným obráncem. Penalta se nepíská.
     
    24
    Suso si řekl o přihrávku na levou stranu a pohotově odcentroval do pokutového území. Před brankou Parmy ale nebyl nikdo v černočerveném dresu.
     
    23
    Gervinho přišel o míč na polovině hrací plochy a nabídl domácím možnost na rychlý protiútok. Pozorný středopolař Matteo Scozzarella jejich rozehrávku zastavil.
     
    22
    Domácí celek znovu zahrával rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kam vyrazil brankář Sepe, jež míč schoval do rukavic.
     
    21
    Gervinho nabral rychlost na vlastní polovině, prošel na polovinu domácího mužstva, jenže přihrávkou na levou stranu neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    20
    Davide Calabria znovu dostal prostor na pravé straně hrací plochy, prosmýkl se do šestnáctky, ale proti dvojici obránců nedokázal odcentrovat.
     
    19
    Ignazio Abate našel Susa, jež se krásnou kličkou zbavil svého strážce, jenže jeho projektil prolétl kolem vzdálenější tyče Sepeho svatyně.
     
    18
    Ignazio Abate vybojoval pro domácí celek míč na hranici pokutového území, roztáhl hru na levou stranu, nicméně nikdo z domácích neodcentroval.
     
    17
    Ricardo Rodríguez si pohlídal dlouhou přihrávku za obranu AC Milán, skvěle se vrátil a před rozběhnutým Grassim si pomohl přihrávkou na Zapatu.
     
    16
    Davide Calabria vyslal průnikovou přihrávku do pokutového území, jenže rozběhnutý Hakan Çalhanoğlu jeho pobídku nedostihl na hrací ploše.
     
    15
    Hakan Çalhanoğlu předvedl své silové schopnosti v souboji na polovině hřiště, kde si krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Domácí AC bude pokračovat v kombinaci.
     
    14
    Franck Kessié si v blízkosti pokutového území srovnal míč na pravačku a vyslal tvrdou přízemní střelu. Jeho pokus ale proskákal kolem levé tyče.
     
    13
    Jonathan Biabiany se po levém křídle probíjel do pokutového území. Proti bývalému křídelníkovi Sparty Praha vystoupil Davide Calabria, jež jej obral o míč.
     
    12
    Patrick Cutrone je v úvodu utkání hodně aktivní. Tentokrát si přehodil míč na levačku a tvrdě vypálil. Jeho projektil pro změnu postrádal přesnost.
     
    11
    Matteo Scozzarella vyslal od rohového praporku prudký centr na přední tyč. Inglese se balón snažil tečovat patičkou. Bude z toho jen další rohový kop.
     
    10
    Antonio Barillà dostal po krásné akci přihrávku do pokutového území, kde si míč ještě srovnával ke střele, ale míč mu uskočil. Bude z toho jen rohový kop.
     
    9
    Domácí celek zahrával první rohový kop dnešního střetnutí. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde zasáhl pozorný Iacaponi.
     
    8
    Hakan Çalhanoğlu rozehrával následný přímý kop domácího mužstva. Jeho centr se snesl k přední tyči, kde zasáhl pozorný obránce Bruno Alves.
     
    7
    Davide Calabria dostal moře prostoru na pravé straně a ihned vyslal přihrávku na Susa. Druhý jmenovaný si míč pokryl tělem a nechal se faulovat.
     
    6
    Simone Iacoponi obdržel přihrávku na pravou stranu, připravil si míč k odcentrování, jenže jeho pobídka skončila na hlavě pozorného obránce.
     
    5
    Franck Kessié potáhl míč na polovinu hostujícího celku a odcentroval do pokutového území. Za pobídkou spěchal Cutrone, ale Sepe balón vyboxoval.
     
    4
    Gervinho se znovu tlačil do útoku, nicméně tentokrát si nepohlídal své postavení a zjevil se v ofsajdu. Rozehrávat tak bude domácí AC Milán.
     
    3
    Gervinho si na hranici pokutového území narazil se spoluhráčem a vyslal skákavou střelu. Jeho pous ale proskákal kolem vzdálenější tyče.
     
    2
    Patrick Cutrone se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho rána pravačkou letěla jen do míst, kde stál Sepe.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. AC Milán se ihned vydalo do útoku, jenže Késsiemu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí AC Milán bude hrát v černočerveném, zatímco Parma oblékne žlutomodré dresy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Calabria, C. Zapata, Ricardo Rodríguez – Kessié, J. Mauri, Bakayoko – Suso, Cutrone, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Halilović, Montolivo, Castillejo, Bertolacci, Laxalt, Simič, Borini, Conti, Tsadjout.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves, Bastoni, Gagliolo – Barillà, Scozzarella, Grassi – Biabiany, Inglese, Gervinho.
    Náhradníci: Bagheria, Frattali – Ceravolo, Gobbi, Gazzola, Sprocati, L. Rigoni, Di Gaudio, Štulac, Deiola, Ciciretti..
     
    AC Milán

    Domácí AC Milán se v letošním ročníku drží v boji o postup do Ligy mistrů. AC totiž ve třinácti duelech vybojovalo dvacet dva bodů a patří mu pátá pozice. Na čtvrté Lazio Řím však ztrácí jediný bod. Na svém stadionu navíc prohrálo pouze s Juventusem. V posledním kole remizoval právě na půdě Lazia. Ve čtvrtek navíc v Evropské lize porazil 5:2 Dudelange.
     
    Parma Calcio 1913

    Dnešní hostující celek zatím prožívá skvělou sezónu. Parma ve třinácti duelech vybojovala dvacet bodů a patří jí šestá pozice ligové tabulky právě za AC Milán. Na hřištích soupeřů navíc Parma pravidelně boduje. V minulém kole na svém stadionu přehrála 2:1 Sassuolo. Nejlepším střelcem Parmy je Gervinho, který dal pět branek.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání italské Seria mezi AC Milán a Parma Calcio 1913. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 56. Cutrone, 71. Kessié (pen.) – 50. Inglese (Scozzarella)

    Karty:   69. Borini (ACM), 90+5. Castillejo (ACM) – 73. Iacoponi (PRM)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:5. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:16.
    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Calabria, C. Zapata, Ricardo Rodríguez – Kessié, J. Mauri (54. Borini), Bakayoko – Suso (89. Castillejo), Cutrone, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Halilović, Montolivo, Castillejo, Bertolacci, Laxalt, Simič, Borini, Conti, Tsadjout.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves, Bastoni, Gagliolo – Barillà, Scozzarella (79. Štulac), Grassi (84. Ceravolo) – Biabiany, Inglese, Gervinho (63. Ciciretti).
    Náhradníci: Bagheria, Frattali – Ceravolo, Gobbi, Gazzola, Sprocati, L. Rigoni, Di Gaudio, Štulac, Deiola, Ciciretti.

    Rozhodčí: Calvarese – Longo, Galetto
    ocianews.com