Olomouc – Židenice 5:2 (kon.) | Chodov – Bohemians 14:2 (kon.) | Jičín – Liberec 5:3 (kon.)
Panthers – Střešovice 4:5 (0:2 po s.n.) | Slavia Plzeň – Ne 2:11 (kon.) | Vítkovice – Ostrava 6:2 (kon.)
konec
FBS Olomouc
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
K1 Florbal Židenice
Pátek 14.12.2018, 18:30 • SH TJ Spartak, Přerov (kapacita: 2000 míst) • ČEZ Extraliga žen • 13. kolo
     
    Třetí třetina nepřinesla žádné velké změny v nastaveném tempu, Olomouc si píše koncovku pohlídala a brzkou trefou v power-play nedala šanci na zápletku. Olomoucké florbalistky si tak nakonec zapsaly velmi důležité vítězství, které je posunuje blíž k elitní osmičce. Židenice naopak zapisují už sedmou porážku v řadě. Z Přerova je to ode mě pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:36:57)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Židenice 22:2
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Židenice 6:9
     
    Nejlepší hráčky utkání: Lucie Cholinská (Olomouc) – Andrea Dernerová (Židenice)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Oháňková měla možnost napálit míček na znovu osamocenou branku Židenic, Pravcová zvládla balónek zachytit na prsa. Brňanky tak šesté brance pro tuto chvíli ještě zabraňují, do konce zbývá necelá půlminuta.
     
    58:08
    Židenice ještě relativně koušou svého soupeře, ale bez větších úspěchů. Hanačky si už viditelně koncovku utkání hlídají, mnoho riskantních situací tak úplně vynechávají a kombinují na vlastní třetině hřiště.
     
    57:34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu potrestání power-play! Koučka Petra Prouzová sice riskla odvolání Krištofové z branky, jenže po aktivní práci Frankové a jejím vyhození na TEREZU MOŠŤKOVOU už Olomouc zřejmě najisto rozhoduje. Olomoucká sniperka se na půlící čáře mrkla na branku a přízemní ranou trefuje opuštěnou klec. Asistence: Martina Franková.
     
    57:20
    Židenice si vybírají svůj oddechový čas!
     
    57:08
    Cholinská se dostala do dalšího brejku, ale její nájezd z pravé strany nebyl úspěšný, Krištofová se dokázala přesunout přes celou délku brankové čáry a zamezit všemu nejhoršímu, čímž se vyhnula i dorážkám.
     
    56:24
    Pravcová spolu s Romančíkovou Frankové znovu pořádně zatopily, ale Franková byla znovu na vlně úspěšných zákroků Její skok po míčku byl nakonec rozhodující, Hanačky tak znovu s velkým štěstím uspěly bez potrestání.
     
    55:22
    Nečasová trefuje tyč! Franková se po její dělovce zpoza velkého brankoviště jen ohlédla, domácí nyní okusují soupeřův mohutný nápor. Židenice ale ani tentokrát nebyly úspěšné.
     
    54:32
    Žáková na poslední chvíli musela hasit situaci před brankou, kam poslala míček velmi aktivní Drápalová. Olomoucké florbalistky jsou nyní lehce pod tlakem, Židenice se rozhodně v této chvíli zlepšují.
     
    53:18
    Olomouc si vybírá oddechový čas!
     
    53:03
    Indrová pálila těsně nad, Franková si může pořádně znovu oddechnout.
     
    52:25
    Oháňková zkusila využit nepovedené židenické střelby a okamžitě vystartovala do brejku, nicméně Drápalová jí dokázala v rozhodující okamžik vystínovat. Tečovaná rána se tak vznesla přímo nad hřiště.
     
    51:30
    Cholinská nebyla daleko od své čtvrté branky! Olomoucká florbalistka dostala od Mošťkové krásnou nahrávku přímo k druhé části branky, jenomže přesunující Krištofová její dělovku nečekaně vychytala. Olomouc se vrací zpět do základního postavení.
     
    51:01
    Indrová zapsala parádní dělovku! Židenická obránkyně se s míčkem nepárala a bez skrupulí okamžitě vyzkoušela vypálit na branku, její rána letěla těsně nad horní tyč. Olomouc si může oddechnout.

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým K1 Florbal Židenice. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 14. Cholinská (Oháňková), 16. Mošťková (Cholinská), 21. Cholinská (Oháňková), 31. Cholinská (Mošťková), 58. Mošťková (Franková) – 1. Dernerová (Rybničková), 39. Janečková (Pravcová)


    FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Pejzlová, Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková, Jakubkovičová, Sedláková, Václavíková – Kylarová, Oháňková, Mošťková – Žáková, Reimerová (C), Tomanová – Cholinská, Slezáková, Ryšavá.
    K1 Florbal Židenice: Krištofová (Remešová) – Pravcová, Pospíšilová, Drápalová (C) – Janečková, Indrová, Rybničková – Nečasová, Smutná, Dernerová – Švehlová, Hřebíčková, Tomová – Romančáková.

    Rozhodčí: Martin Hudeček, Pavel Rochovanský

    Diváci: 230
    bahis siteleri