Getafe – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Valladolid – Atlético 2:3 (kon.) | Real Madrid – Rayo Vallecano 1:0 (kon.)
Eibar – Valencia 1:1 (kon.)
konec
Real Madrid
1:0 (1:0)
Rayo Vallecano
Sobota 15.12.2018, 18:30 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:18. (20:24:23)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Real Madrid se raduje z hubeného vítězství 1:0 nad Vallecanem.

    Real Madrid dlouho hledal tempo v úvodu zápasu. Hned z první vážnější ale domácí udeřili. Lucas Vázquez našel v pokutovém území Karima Benzemu, který z otočky umístil míč ke vzdálenější tyči. Madridští měli ještě další šance, ale ty dokázal zlikvidovat Stole Dimitrievski nebo hostující obrana v čele s Alejandrem Gálvezem. Po změně stran nebezpečných situací výrazně ubylo. Real byl sice stále více u balonu, ale brankové příležitosti si nemohl vytvořit. Po přihrávce Luky Modriće pálil Asensio jen do skvělého brankáře Vallecana. Také brankáře Realu Madrid Thibaut Courtois musel až v samém závěru čelit zapeklité situaci, ale dvakrát v krátkém čase dokázal svůj tým podržet.

    Pro Real Madrid to byl letošní poslední zápas v ligové soutěži. Již ve středu totiž nastoupí v semifinálovém souboji na Mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Federico Valverde.
    90+2. Závěr před brankou Realu Madrid vyřešil až Thibaut Courtois
     
    90+2
    Vallecano nebylo daleko od vyrovnání! Téměř celý zápas byl hostující celek pod tlakem, ale v nastaveném čase od srovnání stavu zachránil Real až Thibaut Courtois. Advíncula zakončoval skvěle přes hlavu, belgický brankář byl ale na místě, stejně tak i proti střele Imbuly.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Abdoulaye Ba přihrával podél levé postranní lajny na Bébého, který byl podražen Vázquezem. Hosté měli k dispozici rozehrávku volného přímého kopu z velmi nebezpečné vzdálenosti, ale ve vápně zasáhl jen Varane. Navíc Comesaňa byl nachytán v ofsajdu.
     
    89
    Vallecano ještě zkouší zatlačit domácí v závěrečných minutách. Imbula ale ztratil míč a hosté se museli vracet do obrany, podobně nepřesný byl v kombinaci i na druhé straně Marcos Llorente.
     
    88
    Ceballos spolupracoval s Marcelem, poté letěl centr na Víniciuse, ale mladý útočník Realu se nedostal ke střele jen o několik centimetrů. Následný rohový kop ale Realu nevyšel podle představ.
     
    87
    Kroos přihrával Modrićovi, následně se zapojil také třetí z trojice záložníků Marcos Llorente, ale v útoku se nikdo nenabízel. Vázquez si žádal pokutový kop pro sporném odehrání Velázqueze.
     
    86
    Lucas Vázquez byl u balonu až jako druhý a musel skousnout tvrdé dohrání Morenem. Hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale Vínicius sám proti přesile nic nevymyslel.
     
    85
    Lucas Vázquez si nabíhal na pravém kraji, ale než k němu doputovala Kroosova přihrávka, tak se stačili hosté vrátit do obranných pozic. Navíc Llorente ztratil míč ve středu pole.
     
    84
    Ani s přibývajícím časem se tempo zápasu příliš nezvyšuje. Imbula přišlápl ve středu pole Ceballose a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. Vallecano sice prohrává na stadionu Realu Madrid, ale Thibaut Courtois nemusel ještě řešit ani jediný složitější zákrok a tak je vyrovnání v nedohlednu.
     
    82
    Marcelo centroval do vápna, kde se skácel k zemi Lucas Vázquez. Útočník Realu se ale po čase zvedá a může se pokračovat ve hře.
     
    81
    Vinícius Júnior se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do kombinace. S Carvajalem si ale příliš nerozuměl a musel za balonem spěchat. Po zpětné přihrávce se dostal k míči jen Ramos.
     
    80
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Vinícius Júnior.
     
    79
    Karim Benzema sedí na trávníku a drží se za levý kotník. Francouzského útočníka musí ošetřovat lékaři. Na straně Realu se nejspíše bude střídat.

    Vít Schück

    Branky: 14. Benzema (L. Vázquez)

    Karty:   40. Gálvez (VLL), 65. Bébé (VLL), 84. Imbula (VLL)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 15:18.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kroos, M. Llorente, Modrić (90+3. Valverde) – L. Vázquez, Benzema (80. Vinícius Júnior), Asensio (72. D. Ceballos).
    Náhradníci: Navas – Vallejo, Valverde, Odriozola Arzallus, Isco, D. Ceballos, Vinícius Júnior.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Tito, Gálvez (55. A. Ba), Velázquez, Á. Moreno – Imbula, Comesaña, Medrán (56. Bébé) – Advíncula, Embarba (C) (75. Alegría), Á. García.
    Náhradníci: Alberto García – Akieme, A. Ba, Pozo, Bébé, Alegría, Moreno.

    Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez
    bahis siteleri