Brighton – Chelsea 1:2 (kon.) | Southampton – Arsenal 3:2 (kon.) | Liverpool – Manchester Utd. 3:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:1 (1:1)
Manchester United
Neděle 16.12.2018, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Liverpool se díky této výhře znovu vyhoupl do čela tabulky Premier League, se s Vámi loučím. Hezký zbytek večera. (19:03:42)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:14.
     
    Dnešní utkání ukázalo obrovský rozdíl mezi jeho oběma aktéry. Liverpool na hřišti naprosto dominoval a od začátku si šel za vítězstvím. Úvodní tlak United přestáli, ve čtyřiadvacáté minutě ale poprvé inkasovali, když se po Fabinhově parádní nahrávce prosadil Sadio Mané. Jinak bezradným hostům k vyrovnání hodně pomohl brankář Alisson, když neudržel Lukakův centr, a nabídl tak gól jako na zlatém podnose Jessemu Lingardovi. Po přestávce se pokračovalo v nastoleném trendu, Manchester odolával do třiasedmdesáté minuty. To se prosadil střídající Xherdan Shaqiri, jenž se stal hrdinou zápasu, když o pár minut později svou druhou trefou pojistil zaslouženou výhru Reds.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Statická obrana Red Devils pustila k sóloakci Robertsona a ke střele Mohameda Salaha, jehož kroucený pokus si David de Gea s ledovým klidem hlídal.
     
    90+2
    Na druhé straně to ještě zkoušel Roberto Firmino, jehož přízemní pokus z levé strany ovšem rozvlnil pouze boční síť branky Manchesteru United.
     
    90+1
    Po pár minutách na hřišti se ke střele dostal Juan Mata, který trefil jen před liverpoolskou brankou se pohybujícího Fellainiho.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    89
    Domácí si závěr zápasu užívají plnými doušky. Trochu exhibiční kombinaci Liverpoolu po Salahově sklepnutí zakončil Jordan Henderson ranou nad branku.
     
    88
    Hosté, stejně jako ve zbytku zápasu, úplně rezignují na jakoukoliv kombinaci, místo toho se marně pokoušejí obranu soupeře zaskočit nesmyslnými nákopy.
     
    87
    Rashfordovi po Darmianově dlouhém pasu nevyšel podle představ zpracování, čehož okamžitě využil Lovren, který předvedl rezolutní odkop míče do zámezí.
     
    86
    Fellaini předskočil nepozorného Hendersona a rázem se ocitl v ideální střelecké pozici. Zakončení ale uspěchal, dodal balonu opačnou rotaci a poslal jej vedle.
     
    85
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Juan Mata.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Jordan Henderson.
     
    83
    Už několikáté zakončení v tomto zápase vyprodukoval Wijnaldum. Jeho ranám schází přesnost, což se potvrdilo i tentokráte, de Gea si připsal další snadný zásah.
     
    82
    Jürgen Klopp má v plánu pro zbytek utkání posílit defenzivu, na hřiště se za malou chvíli podívá štítový záložník Henderson.
    80. Xherdan SHAQIRI - 3:1
     
    80
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Zdá se, že o vítězi dnešního utkání je rozhodnuto. Jürgen Klopp může sám sebe považovat za geniálního stratéga, poslat na plac XHERDANA SHAQIRIHO byl od něj skvělý tah. Švýcarský šikula se ve vápně znovu zorientoval ze všech nejlépe, jeho ránu mimo de Geův dosah lehce tečoval Bailly.
     
    80
    Nyní už se Jesse Lingard po narážečce s Rashfordem dostal do pokutového území, jenže Lukaku s Fellainim na jeho nabídku z levé strany nedosáhli.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 24. Mané (Fabinho), 73. Shaqiri, 80. Shaqiri – 33. Lingard

    Karty:   26. Dalot (MAN), 40. R. Lukaku (MAN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:14.
    Liverpool FC: Alisson – Clyne, Lovren, V. van Dijk (C), Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Keïta (70. Shaqiri) – M. Salah, Firmino, Mané (84. Henderson).
    Náhradníci: Mignolet – Henderson, Sturridge, A. Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho.

    Manchester United: de Gea – Dalot (46. Fellaini), Bailly, Lindelöf, Darmian – A. Herrera (79. Martial), N. Matić – Rashford, Lingard (85. Mata), Young (C) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – P. Jones, A. Valencia, Fellaini, Mata, P. Pogba, Martial.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Stephen Child, Lee Betts
    bahis siteleri