Boston – Washington 2:4 (kon.) | New Jersey – Toronto 2:4 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (kon.)
Columbus – Nashville 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 2:1 (kon.) | Tampa – Carolina 3:1 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:1 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 3:2 (kon.) | Edmonton – Florida 4:3 (2:0 po s.n.)
Vancouver – Arizona 3:4 (po pr.) | Vegas – San Jose 2:3 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 1:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 11.01.2019, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:40:38)
    Pavel Kubina přišel o rekord v počtu odehraných zápasů mezi všemi obránci Tampy Bay. Svým 663. startem v základní části ho překonal Švéd Victor Hedman.

     
    Československá stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 19:14
    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:35
    Petr Mrázek (CAR) 59 minut, 27 zákroků, 2 góly, 93,1%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brayden Point (TBL) 2+1
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 26 zák., 1 gól, 96,3%
    3. Justin Williams (CAR) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 30 – 27 (3:12, 12:8, 15:7)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 12
    Trestné minuty: 8 – 12
    Využité přesilové hry: 2/6 – 0/4
    Vyhraná vhazování: 58% – 42%
    Bodyčky: 29 – 24.
     
    Je dobojováno! Carolina odehrála na ledě nejlepšího týmu NHL velmi dobré utkání, ale stejně utrpěla první porážku v tomto roce. Tampa se herně strašně trápila a probudila se až po inkasovaném gólu z hokejky Justina Williamse. V dalších minutách domácí hráče nesmírně trápil dobře chytající Petr Mrázek, kterého až v 52. minutě poprvé překonal jeho parťák z letních tréninků Ondřej Palát. Od té doby už se hrálo jen na jednu branku. Hurricanes šli znovu do čtyř a to se jim stalo osudným, neboť v čase 56:45 rozhodl Brayden Point. Ten v úplném závěru přidal i trefu do prázdné branky a stanovil konečný výsledek 3:1 pro Tampu. Petr Mrázek s ní prohrál už desátý zápas v řadě, i když dnes proti hvězdným střelcům odvedl rozhodně kvalitní výkon.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Brayden POINT - 3:1
     
    59:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Žádné prodloužení se konat nebude! Sebastian Aho prohrál veledůležité vhazování, po kterém byl Stamkos ve středním pásmu společně s BRAYDENEM POINTEM a ten velmi snadno zaznamenal svůj osmadvacátý gól v sezóně. Asistence: Steven Stamkos, Alex Killorn.
     
    59:26
    Asi nejdůležitější dva zákroky pro Vasilevského! Ruský gólman jenom vyrazil Hamiltonovu ránu od modré a pak zlikvidoval také bekhendovou dorážku Williamse, kterému ještě pomáhali Teräväinen s Ferlandem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Dalšího přerušení využila lavička Caroliny k oddechovému času. Na led stoprocentně půjdou útočníci Aho, Teräväinen a Ferland.
     
    58:44
    Až nyní Mrázek zasedl na hráčskou lavici. Vasilevskij mezitím chytře rozehrál nahozený puk a ten se ihned dostal ven z obranného pásma Tampy.
     
    58:10
    Petr Mrázek už měl namířeno na střídačku. Sudí v ten okamžil přerušili hru pro vysokou hůl a český gólman se kvůli buly ve středovém kruhu vrátil do branky.
     
    57:37
    Hurricanes to budou mít s vyrovnáním hodně složité. Bolts jsou při chuti a Mrázek si musel připsat další dva zákroky po střelách Erneho a McDonagha. Ty od sebe oddělilo zakázané uvolnění.
    56:45 Brayden POINT - 2:1
     
    56:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají druhou početní výhodu za sebou a chvíli před koncem poprvé vedou! Hedman pod menším tlakem přihrál doprava na Kučerova, jenž okamžitou přihrávkou nabil BRAYDENU POINTOVI. Ten se opřel do kotouče golfákem a uklidil ho ze svého pohledu k levé tyči, kam Mrázek se svou vyrážečkou o kousíček nedosáhl. Asistence: Nikita Kučerov, Victor Hedman.
     
    56:35
    Stamkos dostal přihrávku od Hedmana na brusle. Místo střely z první tak střílel z levého kruhu jenom zápěstím a to už se Mrázek stihl přesunout k bližší tyči.
     
    56:05
    Posledních pár střídání vyznělo jasně pro Tampu, která v závěru třetí třetiny může klidně rozhodnout. Za sekání dostává menší trest Greg McKegg!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Palát (Stamkos, B. Point), 57. B. Point (Kučerov, Hedman), 60. B. Point (Stamkos, Killorn) – 25. Williams (D. Hamilton, de Haan)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Strålman, Coburn – Killorn, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Gourde, Cirelli, Erne – Joseph, Paquette, Martel.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – Pesce, Slavin (A), Faulk (A), de Haan, D. Hamilton, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Martinook, Wallmark, Ferland – Williams (C), McKegg, Svečnikov – Mäenalanen, V. Rask, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Gibbs, Mills

    Diváci: 19 092
    ocianews.com