Košice – MAC Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miskolc – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Pátek 11.01.2019, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:07:56)
     
    Je dobojováno! Už před zápasem bylo jasné, že jeden z těchto dvou týmů poprvé v roce 2019 okusí příchuť vítězství. Z něj se nakonec radují hokejisté Liptovského Mikuláše, kteří v první třetině po gólu Ručkaye dvakrát skórovali v přesilové hře a svůj náskok si díky nepřesné koncovce Nových Zámků pohlídali až do úplného závěru. Liptovský Mikuláš tedy bere tři body a o kousíček se přibližuje desátému místu. Nové Zámky i přes pátou prohru za sebou udržely šesté místo, ke kterému jsou hodně blízko Trenčín a nově i DVTK.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Nové Zámky právě vstřelily branku!
    Doslova na poslední chvíli se domácím ještě povedlo snížit manko na rozdíl tří branek. Ordzovenský se opřel do střely od modré čáry. Hollý ji levým betonem vyrazil přesně na JURAJE JURÍKA a ten už měl před sebou prázdnou branku. Asistence: Peter Ordzovenský, Henrich Ručkay.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Domácí předvedli pěknou kombinaci v útočném pásmu, Zbořil už míhl střílet, ale vymýšlel ještě jednu přihrávku, která už byla navíc.
     
    58:03
    Novák a Števuliak dostali 2+2 za hrubost. Michal Novák dvě minuty za krosček, a tak se bude hrát přesilovka Mikronu.
     
    58:03
    Urostlý Novák se přes čárového rozhodčího ohnal levým hákem po Števuliakovi. Ten by se rovněž rád popral, ale pruhovaní muži jim bitku nedopřáli.
     
    58:03
    Další ofsajd hostů, po kterém se strhla poměrně velká potyčka. Udělaly se dvě dvojčky a to už se určitě neobejde bez vyloučení.
     
    57:29
    Zápas už se jenom dohrává a ví to také fanoušci, kteří houfně opouští svá místa ještě před závěrečným klaksonem.
     
    56:49
    Elitní formace Liptovského Mikuláše nezvládla přechod přes útočnou modrou. Po odpískaném ofsajdu následuje poslední komerční přestávka.
     
    56:05
    Liptovský Mikuláš právě vstřelil branku!
    Necelé čtyři minuty před koncem už je definitivně rozhodnuto! Lukáš Žiak byl při pokusu o zpracování Uhríkovy přihrávky natlačen k zadnímu hrazení. Poté udělal oblouk po rohu a zprava našel úplně volného ANDREJE LIŠTIAKA, jenž si odskočil od Bajtka a úplně sám zvýšil na 5:1. Asistence: Lukáš Žiak, Michal Uhrík.
     
    55:57
    Tomáš Pospíšil byl na konci přímočaré akce. Své střelecké trápení ale neukončil, neboť Hollý ho z bezprostřední blízkosti vychytal.
     
    55:21
    Zbořilovo zakončení z levého křídla bylo sražené do bezpečí. Hosté vyhodili bez icingu a mohou v klidu vystřídat.
     
    54:56
    Slušnou střelu Zaťka Hollý vytěsnil mimo tři tyče. O pár vteřin později to zkoušel i Jurík, ale ani on neuspěl.
     
    54:33
    Těžko říct, kde byli domácí hokejisté, kteří nechali ve štychu Števuliaka. Ten byl v útočném pásmu úplně sám a nedokázal si obhodit několik protihráčů.
     
    53:53
    Novozámečtí se museli vrátit až za vlastní branku, odkud nedokázali přesně rozehrát. Čas jim nyní utíká velmi rychle.
     
    53:14
    Róbert Huna nenašel svého bratra. Domácí se zadarmo dostali k puku, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by s tímto zápasem ještě něco udělali.
     
    52:31
    Šimun nepotrestal hostující chybu v rozehrávce. Myslel to sice dobře, ale Pospíšil jeho přihrávku před branku nezpracoval.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Ručkay (Dundáček, Zbořil), 60. Jurík (Ordzovenský, Ručkay) – 15. Ró. Huna (Uram, Kriška), 15. Uram (Sukeľ), 45. Žiak (Uhrík), 50. Varga (Piatka, Mezovský), 57. Lištiak (Žiak, Uhrík)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, Ordzovenský, Novák, Henderson, Hatala – Rogoň, Hruška, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Bajtek, Šimun, Pospíšil – Jakúbek, Fábry, Ondrušek.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Nemec, Kurali, Bača, Nádašdi, Mezovský, Lenďák, Fereta – Ri. Huna, Ró. Huna, Kriška – Varga, Tamáši, Uram – Sukeľ, Piatka, Števuliak – Lištiak, Uhrík, Žiak – Necha.

    Rozhodčí: Lokšík, Juhász – Krajčík, Vincze

    Diváci: 923
    ocianews.com