NY Rangers – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Vancouver 2:1 (kon.) | Toronto – Anaheim 6:1 (kon.)
Dallas – Arizona 5:4 (kon.)
konec
Dallas Stars
5:4 (0:1, 1:1, 4:2)
Arizona Coyotes
Úterý 05.02.2019, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:35:20)
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (DAL)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 22:23
    Radek Faksa (DAL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:11
    Richard Pánik (DAL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:39.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jamie Benn (DAL) 0+2
    2. Tyler Seguin (DAL) 1+1
    3. Alex Galchenyuk (ARI) 1+0.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 29 – 42 (10:14, 9:13, 10:15)
    Zablokované střely soupeře: 17 – 21
    Trestné minuty: 23 – 10
    Využité přesilové hry: 0/4 – 3/4
    Vyhraná vhazování: 62% – 38%
    Bodyčky: 27 – 10.
     
    Je dobojováno. To byl zápas! Dvě vyrovnané třetiny o něco lépe vyšly Arizoně. Ta však naprosto zkazila pětiminutovou přesilovku, během které nic nevymyslela a naopak se dostala do oslabení tři na čtyři. V té přišlo gólové nahození Klingberga na 2:2 a hned po ní Faksova teč na 3:2. Coyotes z dalšího střídání inkasovali také od Janmarka a vypadalo to s nimi hodně bledě. O pár minut později je nakopla trefa Hinostrozy a o minutu později už bylo vyrovnáno zásluhou Alexe Galchenyuka. Hostující defenziva oslabená o zraněného Alexe Goligoského ale hořela i nadále a toho využil autor vítězného gólu Tyler Seguin. Kojoti se v závěru zmohli na dobrý tlak podpořený přesilovou hrou, ale do prodloužení už zápas nedostali.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Cousins nahodil puk do mely před brankovištěm. Dobře se v ní zorientoval Galchenyuk, nicméně kotouč vyletěl vedle levé tyče.
     
    59:17
    Polák nohou zablokoval Galchenyukův pokus a přesměroval kotouč na Stepana. Předním byla odkrytá branka, jenže dobře postavený Janmark srazil střelu do ochranné sítě.
     
    59:03
    Cogliano vypíchl puk Ekmanu-Larssonovi. Ten byl zajištěný a jen díky tomu se nekonal únik proti prázdné brance.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:25
    Oliver Ekman-Larsson mohl korunovat svůj dobrý ofenzivní výkon nesmírně důležitým vyrovnávajícím gólem. Bishop na jeho střelu z vrcholku levého kruhu viděl a snadno zakročil.
     
    58:11
    Cousinsova střela z pravého kruhu byla zablokovaná. Ještě předtím to zkoušel Galchenyuk a zřejmě trefil tyč!
     
    57:49
    Hosté neztrácejí čas. Ihned po rozjetí přesilovkové kombinace pustil Kuemper na led šestého hráče!
     
    57:34
    Závěr zápasu bude pořádně dramatický! Blake Comeau ve středním pásmu nechal nohu za sebou a podrazil projíždějícího Nicka Cousinse. Coyotes si před klíčovou přesilovou berou time-out.
     
    56:32
    Kuemper byl odvážnější a rychle posunul kotouč na spoluhráče. Hjalmarsson ho pak nahodil za branku, kde Bishop hrozivě pokazil rozehrávku. Garland dostal před branku centr z levého mantinelu, ale prázdnou branku minul. Zakončení z první asi nebylo správným řešením.
     
    55:37
    Jordan Oesterle účelově nahazoval puk do zadního mantinelu. Od něj se odrazil směrem před branku a tam pro jistotu zasáhl Ben Bishop.
     
    55:17
    Cousins z nouze centroval podél brankové čáry. Tu puk kopíroval natolik přesně, že trefil vnější část kovové tyče.
     
    54:26
    Opět Oesterle nezvládl situaci na zadním mantinelu, odkud přišla rychlá přihrávka na volného hráče před brankovištěm. I v tomto případě to byl střelec největšího kalibru Seguin, ovšem Kuemper svůj tým podržel.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. Hintz (Spezza, Heiskanen), 43. J. Klingberg (Seguin, Ja. Benn), 44. Faksa (Heiskanen, Gurjanov), 44. Janmark (Dickinson, Comeau), 53. Seguin (Ja. Benn, Radulov) – 9. Ekman-Larsson (Cousins, Keller), 30. Connauton (Ljubuškin, J. Archibald), 47. Hinostroza (Crouse, Oesterle), 48. Galchenyuk (Cousins, Keller)


    Dallas Stars: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, R. Polák, Heiskanen, Fedun, Oleksiak – Comeau, Faksa, Ja. Benn (C) – Radulov, Seguin (A), Janmark – Spezza, Dickinson, Cogliano – B. Ritchie, Hintz, Gurjanov.
    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Oesterle, Goligoski, Ljubuškin, Connauton – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Keller, Cousins, Galchenyuk – Garland, Weal, Fischer – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    Rozhodčí: StLaurent, MacDougall – MacPherson, Smith

    Diváci: 17 996
    bahis siteleri