Olomouc – Žďár n/S 2:6 (1:0 po n.s.n.) | Mountfield HK – K. Vary 2:3 (2:0 po n.s.n.) | Vsetín – Salzburg 4:2 (2:3 po n.s.n.)
Třinec – Liberec 4:7 (po nadst. prodl.) | Zlín – Kladno 5:2 (po nadst. prodl.) | Přerov – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Vítkovice – Slavia 2:1 (0:1 po n.s.n.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 5:1 (2:1 po n.s.n.) | Havlíčkův Brod – Chomutov 2:4 (po nadst. prodl.)
Havířov – Jihlava 4:5 (po pr.) | Pardubice – HC Litvínov 7:3 (po nadst. prodl.) | Sparta – Plzeň 3:2 (2:1 po s.n.)
po n.s.n. (2:0)
Mountfield HK
2:3 (1:1, 1:1, 0:1 - N 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 16.02.2019, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den všem příznivcům kvalitního mládežnického hokeje. Již za pár hodin nám započne další zápas DHL Extraligy juniorů mezi druhým Mountfieldem HK a prvními Karlovými Vary. Jak jsem již avizoval oba celky jsou na vrcholu tabulky o umístění, a my tak můžeme doufat, že nám oba mančafty ukáží pohledný a fair hokej.
     
    Domácí Mountfield HK je se ziskem rovných osmy desítek bodů na druhé příčce za Karlovarskými a o pouhé tři body před Piráty z Chomutova. Z posledních dvou utkání získali Hradečtí celkem 4 body. Nejprve přejeli na venkovním kluzišti Havířov 6:0 a zvládli i bonusovou nadstavbu, pak však na domácím ledě ztratili body právě s Chomutovem, který se jim přiblížil na rozdíl pouze jednoho vítězství.
     
    Hostující Energie má na svém kontě už 84 bodů, a vévodí tak skupině umístění. Z posledních dvou střetnutí má na svém kontě 7 bodů za dvě výhry a jednu zvládnutou nadstavbu. Nejprve Vary přehráli Přerov jasně 5:1 a poté si opět na domácím ledě, poradili i se Ševci ze Zlína 5:2. Uvidíme, zdali se jim podaří vyloupit hradeckou tvrz a odvézt si tři body.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    První bully zvládli lépe domácí a ihned posílají touš do třetiny hostí. Dobrým presingem si vypracovali tlak a hosté vyhazují na první zakázané uvolnění.
     
    00:32
    Další vhazování po levice Kašpara. Puk mají pod svou správou hosté a míří na Dvořáka. Dobrou práci však předvedla domácí obrana, která střelu nepovolila.
     
    01:25
    Zatím klidný hokej přerušila akce hostí, kteří se s pukem na čepelích hnali na branku domácích. Včasný zákrok však předvedl domácí bek, a může nyní dokonce založit protiútok.
     
    02:26
    Richard Záruba se ocitl tváří tvář gólmanovi domácích. Dvořák však jeho dobrou střelu do horní poloviny klece lapil.
     
    02:58
    Domácí drží puk na svých holých a snaží se proniknout do pásma hostí. Ti se však nikam nehrnou a vyčkávají na Lvy v pásmu nikoho.
     
    03:33
    Michal Hotěk ukázal kus bruslařského umění, když se zbavil dvou hráčů. Nahrávka se mu ale hrubě nepovedla a hostující beci taky musí až za svou svatyni.
     
    05:04
    Hostující hráči si svou klidnou rozehrávkou drží puk na svých čepelích a nepouštějí Hradec do šancí.
     
    05:11
    Hradec si zahraje první přesilovku. Křehlík se provinil podrážením protihráče.
     
    05:50
    Obrovskou šanci ve vlastním oslabení měl hostující Bernáth, který jel osamocen na Dvořáka, ten však jeho levým betonem střelu vykopl.
     
    06:45
    Hradeckým se přesilovka nedaří a hosté bez problému brání.
     
    07:11
    Hosté v plném počtu.
     
    07:55
    Hezkou střelu vyslal Pěnčík, který si na modré čáře udělal prostor a vyslal dobrou střelu, která jen o pár centimetrů minula branku Kašpara.
     
    08:09
    Petr Poppel měl velikou šanci po závaru před hostující klecí, kde si našel nikým nehlídaný puk a vystřelil. Jeho puk však Kašpar opět kryje.
     
    09:35
    Oba týmy posílají na led čerstvé síly a domácí zklidňují hru. Rozehrávka se jim však ani trochu nepovedla a posílají hrací předmět přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    10:25
    Velká mela u levého mantinelu v pásmu nikoho skončila až hvízdem hlavního arbitra. Vhazování ve středním pásmu zvládli lépe hosté a míří na Dvořáka. Domácí beci však odvádějí dobrou práci a střelu nedovolují.
     
    11:08
    Další útočnou akci začíná domácí kapitán Kukla, který se povedenou rozehrávkou dostal až do útočné třetiny, kde se Lvi úspěšně perou o touš.
     
    11:40
    Domácí stále na puku. Střela však stále nepřichází a hra se přerušuje.
     
    12:13
    Obrovskou šanci měl teď Dalibor Ďuriš, který vystihl nepovedenou rozehrávku soupeře a ocitl se zcela osamocen před Kašparem. Ten však skvělým zákrokem změnu skóre nepřipustil.
     
    13:46
    hosté skvěle kombinují a dostávají hradeckou obranu pod tlak. Ta jen odevzdává puk a formuje se na další nápor Energie.
     
    14:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se ujímá vedení! Krásnou střelu od modré čáry vyslal MARTIN PĚNČÍK, která proletěla vše co měla v cestě. Asistence: Miroslav Kukla.
     
    15:30
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A je srovnáno! Po necelé minutě Energie odpovídá a srovnává skóre zápasu. RADEK PROŠEK si udělal místo a vypálil nechytatelnou střelu.
     
    16:03
    Hradec si zahraje další přesilovku. Na trestnou lavici míří David Holub za napadení.
     
    16:48
    Hradeckým se přesilovka nedaří a střelu na Kašpara zatím nevyslali. Naopak hosté skvěle brání a nedávají domácím prostor k ničemu.
     
    17:38
    Hradec teď drží hosty v tlaku a obstřeluje hostující klec.
     
    18:03
    Hosté v plném počtu.
     
    18:35
    Hradec zvýšil agresivitu a nutí Energii k chybám v jejich rozehrávce.
     
    18:59
    Velkou šanci měl teď hostující kapitán David Holub, který vystihl domácí rozehrávku a mířil sám na Dvořáka. Ten však famózním zákrokem střelu kryje.
     
    19:39
    S posledním útokem jsou tu domácí. Ti hladce přechází do útočného pásma, kde však o touš přichází. Poslední vteřiny periody budou stráveny v rohu kluziště hradecké obranné třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě jsme mohli vidět juniorský hokej na velmi vysoké úrovni. Oba týmy si nic nedarovali a bojovali o každý centimetr ledové plochy. Mírnou převahu měla, hlavně na začátku třetiny, hostující Energie, která byla aktivnější a přesnější. S přibývajícími minutami se však tempo hry zrychlovalo a Hradec ztrátu smazal. Výsledek 1:1 je tak po první dvacetiminutovce zcela adekvátní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    První bully zvládli lépe domácí a s pukem na čepelích míří na hostujícího gólmana. Obrana Energie však pracuje dobře a touš domácím bere. Nyní míří dopředu hosté.
     
    21:09
    První střelu druhé třetiny vyslal hostující kapitán David Holub, který z pozice levého kruhu vystřelil na lapačku Dvořáka. Ten však kryje.
     
    21:40
    Hosté využívají dobré pozice střídačky a drží hradeckou obranu v tlaku. Ten se Lvům daří řešit až teď.
     
    22:31
    Hradec bude muset bránit oslabení. proti pravidlům hry se provinil hradecký Pelda, který svého protihráče podrazil.
     
    23:01
    Mountfield dobře brání a zatím hosty do žádné střelecké příležitosti nepouští. Až teď vyslal hostující hráč s číslem 4, Filip Bernáth, tvrdou střelu, která jen těsně minula levý horní roh.
     
    24:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    karlovarská Energie jde do vedení. Na sklonku domácího trestu si puk našel TOMÁŠ KŘEHLÍK a prudkou ranou nad beton Dvořáka posílá hosty do jednobrankového vedení. Asistence: David Novotný.
     
    24:58
    Hradec si po inkasované brance ihned bere touš a snaží se o rychlou odpověď.
     
    25:41
    Dobrý forčeking teď předvedla dvojice domácích borců, Petr Poppel a Vojtěch Síla, kteří svým bruslením donutili hostují obranu vyhodit puk až na zakázané uvolnění.
     
    26:32
    Pěkný a chytrý přechod předvedli hosté, kteří odrazem o plexisklo vyřadili ze hry trojici domácích borců. Dobrý zákrok však předvedl Kukla.
     
    27:17
    Další obrovská šance hostí! Tomáš Křehlík opět ukořistil hradeckou rozehrávku a jel sám na Dvořáka, ten už však dnes po několikáté, svůj tým podržel.
     
    27:53
    Hosté drží Lvy v tlaku a důrazem jim nedovolují vytvořit si nějakou šanci. Až nyní se Hradeckým podařilo osvobodit.
     
    29:10
    Karlovarští kombinují s toušem na svých čepelích a zklidňují hru.
     
    29:59
    Melu u levého mantinelu domácích přerušil až hvizd píšťalky hlavního sudí. vhazovat se bude po levici Dvořáka.
     
    30:04
    Hradec bude mít možnost přesilové hry. Proti pravidlům se provinil hostující Prošek, který držel svého protihráče.
     
    30:33
    Hezkou šanci si vytvořil Vojtěch Síla, kterému skvěle nahrál Kukla. Jeho střela jen těsně minula branku hostí.
     
    31:35
    Hosté skvěle brání a domácí musí s pukem až za svou svatyni.
     
    32:04
    Hosté v plném počtu.
     
    32:35
    Hrade si po ofsajdu hostí bere puk z bully a zakládá další útočné snažení. Po nekvalitní přihrávce se domácí musí vracet a posílají puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    33:04
    Další přesilovka pro Hradec. Proti pravidlům hry se provinil hostující kapitán David Holub.
     
    33:58
    Lvi teď drží Energii pod zámkem. Žádná střela však nepřichází a hosté se po chvilce osvobozují.
     
    34:30
    Ihned po bully se hosté osvobozují a vypadá to, že i toto oslabení přežijí bez úhony.
     
    35:04
    Hosté v plném počtu.
     
    35:43
    Po překombinované akci hradecké pětice si berou hrací předmět znovu hosté a chytrým obloučkem se dostávají až do pásma hostí.
     
    36:39
    Martin Štohanzl předvedl pěknou ukázku střelby, když svůj tvrdý projektil napasoval mezi nohy bránícího hráče. I tento pokus však Kašpar kryje.
     
    37:29
    Hradec teď dokázal dostat hosty pod výraznější tlak. Ten však příliš dlouho nevydržel a hosté se osvobozují vysokým pasem ze třetiny.
     
    38:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Parádní akci předvedla celá hradecká pětka. Hrabčák posunul touš na Pinkase, který našel volného DOMINIKA ŠEDIVÉHO. Ten vyslal nádhernou střelu bez přípravy a rozvlnil síť karlovarské branky. Asistence: Tadeáš Pinkas, Samuel Hrabčák.
     
    38:47
    Na trestnou lavici míří domácí Martin Pěnčík, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    39:35
    Hosté přesilovku nezvládají a Hradec se pohodlně osvobozuje. Vypadá to, že v této periodě už Hradečtí ohroženi nebudou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda se od první příliš nelišila. Opět jsme mohli vidět parádní aktivní hokej v podání obou celků. V polovině druhé dvacetiminutovky tahala za delší provaz karlovarská Energie. Hradečtí se jí však na konci třetiny dokázali vyrovnat a zkorigovat skóre. Uvidíme co nám přinese třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Bully vyznělo lpe pro Hradec a ten se osvobozuje.
     
    40:14
    Další vyloučení na straně hostů. Tentokrát na trestnou lavici míří David Holub, a to za hákování.
     
    40:47
    Domácí v plném počtu.
     
    41:08
    Domácí jsou již kompletní a mohou využít minutové přesilovky. Vhazuje se před Kašparem.
     
    41:35
    Hradec se drží v útočném pásmu a vytváří si nadějné příležitosti. Žádná střela však branku Kašpara zatím neohrozila.
     
    42:14
    Hosté v plném počtu.
     
    42:48
    Hezký přechod přes všechny čáry ukázali domácí, kteří si díky němu zajistili dlouhodobý pobyt v jejich útočné třetině.
     
    43:18
    Klidnější pasáž hry přináší hodně chyb na obou stranách. Po jedné takové se do střeli dostal hostující hráč s číslem 21, Petr Rozhon, kterého však Dvořák vychytal.
     
    44:00
    Parádní střelu vyslal na branku Vojtěch Síla, který se uvolnil a z pozice vrcholku levého kruhu vyslal tvrdou střelu. Ta však jen těsně minula levou tyč kašparovy brány.
     
    45:13
    Tadeáš Pinkas podrazil svého protihráče a putuje na trestnou lavici.
     
    45:48
    Hosté jsou v přesilovce aktivní a dobře kombinují. Teď však o puk přišli a Hradečtí se osvobozují.
     
    46:28
    Další karlovarská ztráta a Hradec znovu střída.
     
    47:13
    Domácí v plném počtu.
     
    47:40
    Domácí, již v plném počtu hráčů, neuhlídali hostujícího Richarda Zárubu, který se proháčkoval až k nebezpečné střele na Dvořáka. Ten však kryje a změnu skóre nepřipouští.
     
    48:44
    Kryštof Lang předvedl povedenou individuální akci, kdy přehrál dva obránce. Střelu mu však jeden z útočníků hostí nakonec zablokoval.
     
    49:39
    Oba týmy střídají a posílají na led čerstvé síly. Filip Bernáth se dostal do nadějné příležitosti, trefil však jen beton Dvořáka.
     
    50:36
    Dobrou střelu z úhlu předvedl Petr Poppel, který přebruslil obránce a jen těsně minul pravý horní roh.
     
    51:08
    Hosté drží puk ve své moci. Snaží se přiblížit na dostřel hradecké branky. Domácí však dobře bruslí a nenechávají jim čas ani prostor.
     
    53:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie jde do vedení! Povedenou akci zakončil po asistenci Křehlíka a Novotného tvrdou střelou RADEK PROŠEK, jehož tvrdou ránu bez přípravy Dvořáka nezachytil. Asistence: David Novotný, Tomáš Křehlík.
     
    53:48
    Hra se zklidnila a hosté jsou s pukem na své polovině kluziště.
     
    54:29
    Hradečtí se teď jako lvi derou za pukem do útočného pásma s vidinou vyrovnání.
     
    55:27
    Po špatné hradecké rozehrávce se k puku dostal hostující útočník, který přebruslil Mušku, který ho musel hákovat.
     
    56:06
    Hradec brání dobře a nepouští hosty do souvislejšího tlaku na jejich útočné polovině.
     
    57:27
    Domácí v plném počtu.
     
    57:38
    Hradec se žene dopředu a získává útočnou třetinu. Dlouho v ní však nepobyl a musí teď rychle dozadu.
     
    58:45
    Hra se zklidňuje a hradečtí musí začít zpoza své svatyně.
     
    58:49
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Domácí branka zůstává prázdná. Mountfield to zkusí v 6 hráčích.
     
    59:18
    Hradec skvěle drží pásmo a vysílá tvrdé rány na Kašpara. Ten zatím drží a nepouští.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Třetí třetina byla z pohledu obou týmu povedená. Jak domácí Lvi tak Energie si vypracovali dostatek šancí a rozhodně bylo na co se dívat. V celém utkání byli mírně lepší hosté, přestože domácí Mountfield jisté pasáže hry ovládal. Uvidíme, komu připadne bonusový bod.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:08
    První útok obstarají domácí. Krouží kolem branky soupeře a předávají si puk z čepele na čepel.
     
    60:48
    Michal Hotěk měl po chybě Poppela obrovskou příležitost. Dvořák však fantasticky zasáhl.
     
    61:44
    Oba mančafty střídají své trojice a připravují se na možnost rozhodnout zápas.
     
    62:48
    Hra nahoru dolu teď na ledě připravila nevídanou podívanou na jednu šanci za druhou.
     
    63:33
    Tutovku Štohanzla z brankoviště chytá Kašpar.
     
    64:06
    Hra se zklidňuje, oba mančafty střídají.
     
    65:00
    Nadstavbové prodloužení skončilo.
     
    Velmi dobré výkony obou maskovaných mužů jsou hlavním aspektem, proč ještě v nadstavbové části neznáme vítěze. Uvidíme, kdo lépe zvládne dovednostní disciplínu.
     
    Nadstavbové samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Kryštof Lang našel skulinu mezi betony Kašpara.
     
    1. série
    1:0
    Dvořák kryje.
     
    2. série
    1:0
    Kukla trefil Kašpara.
     
    2. série
    1:0
    Dvořák zasahuje.
     
    3. série
    1:0
    Štohanzl na Kašpara nevyzrál.
     
    3. série
    1:0
    Křehlík netrefuje branku.
     
    4. série
    1:0
    Muška míjí branku o pár centimetrů.
     
    4. série
    1:0
    Prošek míjí dvořákovu klec.
     
    5. série
    2:0
    Janda prostřelil Kašpara.
     
    Konec zápasu.
     
    V dnešním utkání jsme viděli pohledný juniorský hokej s plno souboji a velkým počtem šancí. Hradci zůstává bod za nadstavbu a Energie si do Karlových Varů odváží 3 body. (14:16:31)

    Jan Karel

    Branky a nahrávky: 15. Pěnčík (Kukla), 39. Šedivý (Pinkas, Hrabčák) – 16. Prošek, 25. Křehlík (Novotný), 54. Prošek (Novotný, Křehlík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Lang (HKM)
    1:0   Novotný (KVA)
    2. série:
    1:0   Kukla (HKM)
    1:0   Štastný (KVA)
    3. série:
    1:0   Štohanzl (HKM)
    1:0   Křehlík (KVA)
    4. série:
    1:0   Muška (HKM)
    1:0   Prošek (KVA)
    5. série:
    2:0   Janda (HKM)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Kukla (C), Mat. Pinkas, Pelda, Muška, Pěnčík, Kynčl – Dom. Šedivý, Štohanzl, Ďuriš, Tade. Pinkas, Hrabčák, Jar. Kašpar, Síla, Lang, Janda, Poppel
    HC Energie Karlovy Vary: Jak. Kašpar (Hykel) – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Šťastný, Maydl, Novotný, Prošel, Rozhon, Hotěk, Křehlík, Holub, Černý

    Rozhodčí: Skopal – Kis, Roischel
    bahis siteleri