NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Edmonton Oilers
Sobota 02.03.2019, 19:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase někdy u NH na počtěnou. (21:40:20)
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:09
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Leon Draisaitl (EDM) 2+1
    2. Connor McDavid (EDM) 0+3
    3. Mikko Koskinen (EDM) 30 zák., 0 gólů, 100%
     
    Je dobojováno! Edmonton Oilers díky parádnímu přídělu první lajny, bezchybnému výkonu brankáře Koskinena a hlavně dobrému proměňování svých šancí poráží v Ohiu místní Columbus. Hvězdou duel je Leon Draisaitl (2+1), který prodloužil svoji bodovou sérii na deset utkání v řadě. Tři body zapsala také kanadská superhvězda Connor McDavid.

    Columbus Blue Jackets 0:3 Edmonton Oilers
    7. Kassian (Draisaitl, K. Russell), 26. Currie (Draisaitl, McDavid), 29. Draisaitl (McDavid), 35. Chiasson (McDavid, K. Russell)

    Střely na branku: 30:24
    Diváci: 18 628
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Puk skončil na jedné ze střídaček a vhazuje se po pravici Koskinena. U toho je téměř jasné, že se mu povede udržet čtvrté čisté konto v letošní sezóně.
     
    59:20
    Columbus hraje v útočné třetině, ale ke střeleckým pokusům se nedostává. Bránící hráči Edmontonu je napadají u hrazení a nechtějí je nechat vystřelit na Koskinena.
     
    58:00
    Do konce utkání zbývají poslední dvě minutky a utkání se spíše dohrává. Jediné, co nás může ve zbytku utkání zajímat, je čisté konto brankáře Koskinena či hattrick Draisaitla.
     
    57:10
    Domácí se pokoušeli dostat do útoku, ale nahození ze střední třetiny úplně nevyšlo a puk skončil mimo ledovou plochu. Pokračovat se bude v útočném pásmu Oilers.
     
    Střely na branku: 28:23
     
    56:46
    Tři minuty a čtrnáct sekund před koncem třetí třetiny. Číslovka, které by se líbila všem matematickým nadšencům. Zach Werenski střílel od modré, ale opět stejná pohádka. Mikko Koskinen s klidem chytá.
     
    56:18
    Oliver Bjorkstrand se teď vydal do útoku a zkoušel to z pravého kruhu. Jeho rána se ale nepovedla a puk skončil na zadním hrazení, Koskinen je stále blíže čistému kontu.
     
    55:43
    Domácí v plném počtu.
     
    55:01
    Connor McDavid poslal Draisaitla ze střední třetiny do útoku. Německý útočník šel u pravé tyčky do kličky, ale hattricku se nedočkal ani nyní. Korpisalo dobře zasáhl!
     
    54:16
    Hostujícímu celku se zatím nepovedlo v útoku zakombinovat a spíše sledujeme vyhazování domácích. První přesilovka se Olejářům moc nevede.
     
    53:42
    Po levé straně se do útoku cpal Connor McDavid, ale ten byl Jennerem snad osmkrát faulován. Domácí asistent kapitána inkasuje dvě minuty za držení.
     
    52:28
    Z pravého kruhu posílal svižný puk na branku obránce Adam Larsson. Jeho rána skončila na Korpisalovi, který nadále nepropustil za svá záda jediný kotouč.
     
    51:39
    Ryan Dzingel parádně našel před branku Jennera, který šel do kličky. Mikko Koskinen si ovšem bruslí vykopl branku a domácí útočník nemohl zakončovat. Domácímu publiku se to právem nelíbilo.
     
    51:29
    Connor McDavid se u levé tyčky dostal ke kotouči a zadovkou přihrával mezi kruhy. Tam ovšem nikdo nestál a u kotouče jsou opět hráči Blue Jackets.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 7. Kassian (Draisaitl, K. Russell), 26. Currie (Draisaitl, McDavid), 29. Draisaitl (McDavid), 35. Chiasson (McDavid, K. Russell)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (41. Korpisalo) – Harrington, S. Jones, Werenski, D. Savard, Nutivaara, McQuaid – Panarin, Dubois, Atkinson – Dzingel, Duchene, Bjorkstrand – N. Foligno, Jenner, J. Anderson – Robinson, Riley Nash, Dubinsky.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Stolarz) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Sekera, Benning – Draisaitl, McDavid, Kassian – Lucic, Nugent-Hopkins, Chiasson – Rieder, Cave, Currie – Rattie, Brodziak, Gagner.

    Rozhodčí: O'Halloran, Pochmara – Brisebois, Murphy
    ocianews.com