NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 02.03.2019, 22:08 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělní noci u dalších zápasu NHL. (00:38:57)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Adrian Kempe (LAK) 1+1
    2. Drew Doughty (LAK) 0+1
    3. Brendan Perlini /CHI) 2+0
     
    Československá stopa:

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Domácí celek ve vyrovnané třetině přidal ještě dvě branky a raduje se z vítězství. V poslední části góly zaznamenali Brendan Leipsic a Dustin Brown. Pokud vezmeme zápas jako takový, můžeme říct, že Los Angeles dalo soupeři lekci z produktivity. Chicago sice bojovalo, ale na toto utkání bude chtít velmi rychle zapomenout a odrazit se k lepším zítřkům.

    Střely na branku: 25:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:10.
     
    Konec zápasu.
    58:07 Dustin BROWN - 6:3
     
    58:07
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Anže Kopitar znovu získal kotouč, který předal na dobře postaveného spoluhráče. DUSTIN BROWN srovnal mířidla a trefil přímo místečko nad vyrážečkou hostujícího maskovaného muže. Asistence: Anže Kopitar.
     
    57:59
    Anže Kopitar zachytil ve středním pásmu kotouč, který pak posunul na spoluhráče. Ovšem hostující brankář opět zasahuje.
     
    57:34
    Z levého kruhu zakončoval ještě Dustin Brown, jenž hledal mezeru mezi tělem a rukou brankáře. Ovšem Corey Crawford máchl lapačkou, do které schoval černou gumu.
     
    57:03
    Další snažení hostující elitní formace zastavuje hvizd rozhodčího, jenž viděl ofsajd. Hra se tak znovu přesune do středního pásma.
     
    56:31
    Hostující kapitán přejel modrou čáru a okamžitě vystřelil. Ovšem svým pokusem trefil jen před sebou bránícího hráče, puk se poté odrazil k mantinelu.
     
    55:46
    Králové nahodili puk za branku soupeře, kam se vydal Corey Crawford. Jenže ani Chicago se daleko nedostalo a musí znovu spěchat do obrany.
     
    54:55
    Hostující tým se snažil na útočné modré čáře protečovat černou gumu do pásma, ale ta letěla jen do ochranné sítě. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:17
    Zpoza brány se pokusil o přihrávku do střelecké pozici Dylan Strome, jenže trefil jen zakleknutého obránce vedle branky.
     
    53:40
    Los Angeles se nacházelo pod tlakem, a tak protečovalo hru do středního pásma. Je jasné, že se domácí už budou soustředit jen na bránění výsledku.
     
    53:00
    Ve třetí třetině se málo přerušuje a utkání se tak rychle blíží ke svému konci. Chicago stále prohrává o dva góly, což ještě může v pohodě smazat.
     
    51:54
    Zleva uháněl na hostující branku Kyle Clifford, jenž mířil až příliš přesně na zadní tyč, kterou trefil. Ještě nyní musí hostujícímu brankáři zvonit v uších.
     
    50:56
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal tvrdou ránu Drew Doughty, jehož pokus pokryl Corey Crawford ramenem. Akce Kings pokračovala dále, ovšem Tyler Toffoli brankáře z předbrankového prostoru neprostřelil.
     
    Střely na branku: 20:31.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. D. Brown (Doughty, Quick), 5. Walker (Kempe, J. Carter), 16. Kovalčuk (J. Carter, Leipsic), 29. Kempe (Brodzinski), 45. Leipsic (Kovalčuk), 59. D. Brown (Kopitar) – 19. Perlini (Koekkoek, D. Strome), 23. Perlini (Crawford), 27. C. Murphy (Kunitz, Hayden)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), Forbort, Roy, Phaneuf, Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Toffoli – Kovalčuk, J. Carter (A), Leipsic – Brodzinski, Kempe, Iafallo – Wagner, Lewis, Clifford.
    Chicago Blackhawks: Crawford (C. Ward) – Seabrook (A), Keith (A), E. Gustafsson, Koekkoek, C. Murphy, Forsling – P. Kane, J. Toews (C), Saad – Kahun, D. Strome, DeBrincat – Sikura, Anisimov, Perlini – Hayden, Krüger, Kunitz.

    Rozhodčí: Hebert G., Hebert J. – Pancich, Gibbs

    Diváci: 18 230
    ocianews.com